BANDIĆ OSUDIO POSTROJAVANJE PRIPADNIKA A-HSP-a

BANDIĆ OSUDIO POSTROJAVANJE PRIPADNIKA A-HSP-a

28. veljače, 2017.

 

 

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić najoštrije je osudio postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u središtu Zagreba, a državne institucije pozvao je da zaštite osnovne demokratske vrijednosti hrvatskog društva:

Jučerašnje postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u Zagrebu, kojim se nastoje na političku scenu vratiti retrogradne ideologije iz najcrnjih dana hrvatske povijesti, promovirati ustaštvo i nacizam zaslužuje najoštriju osudu.

Moderna hrvatska država izrasla je iz Domovinskog rata i opredjeljenja naroda za neovisnost i slobodu, utemeljena je na principima europskih, demokratskih i općeljudskih vrijednosti, na onome o čemu govori naš Ustav i njegova preambula, i u njoj nema mjesta za netoleranciju, diskriminaciju i govor mržnje.

O sadašnjosti, prošlosti i budućnosti možemo imati različite poglede, u političkoj areni možemo se boriti za svoje stavove ali nema mjesta sijanju mržnje i straha jer sloboda traži i odgovornost i zaštitu slobode drugih, posebno onih koji misle drugačije.

Hrvatske institucije su tu da svima osiguraju temeljna prava i slobode, da osiguraju miran i prosperitetan razvoj društva u kojem ima mjesta za sve koji se drže demokratskih uzusa.

Šačica onih, koji pod krinkom domoljublja radi sve da našteti Domovini, ne može i ne smije skrenuti pozornost svih nas od toga – da Hrvatsku gradimo kao zajednicu slobodnih demokratski usmjerenih i budućnosti okrenutih pojedinaca. A državne institucije pozivam da čvrsto i bez kompromisa, poštujući pravni sustav zemlje, odgovore na svaki nedemokratski i retrogradni iskorak onih koji Hrvatsku vide u prošlosti. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. .FRANO
  #1 .FRANO 24 rujna, 2018, 17:37

  REDAKCIJA FACEBOO-CA ME PO ČETVRTI PU KAŽNAJAV SAMO ZATO ŠTO ,NAVODNO VRIJEĐAM DRUGE I DRUGAČIJE ,ODNOSNO ,POTIČEM N A DRUŠTVENI MRŽNJU.A JA SAM SAMO KONSTATIRAO DA ANTE NAZOR PIŠE POLITIČKU POVIJEST,DAKLE, EMOCIONALNO -KATOLIČKOG ODGOJA ,A NE FILOZOFSKO-DIJALEKTIČKO-MATERIJALISTIČKLE ODREĐENOSTI.
  PA OBJAVLJUEM MOJ KOMENTAR ANTINE POVIJESTI NA OVOM PORTALU ,NA KOJEM IMAM SIGURNOST DA NEČE BITI POBRISANA A JA PONOPV NO MJESE DANA ISKLJUČEN IZ JAVNOG OGLAŠAVANJA.;
  ANTE NAZOR , I MATO RUPIĆ, TUĐMANOVI FALANGISTI , NAPISALI POVIJEST KRIŽARSKO-KRSTAŠKOG RATA U HRVATSKOJ I NAZVALI GA DOMOVINSKI. MAŠALA !!!!.

  ČIM JE ANTE NAZOR UČESTVOVAO U PISANJU POVIJESTI O TUĐAMNOVOJ DRŽAVI ZNAMO DA ĆE TO BITI PRAVI UDŽBENIK O POTOMCIMA STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAĆA KAKO SU ZAPOČELI RAT U HRVATSKOJ I KAKO SU JE OSLOBODILI OD SVIH ZATEČENIH VRIJEDOSTI KOJE SU STVORILI RADNICI ,SAMOUPRAVLJAČI. TOME SU SVJEDOCI SVI GRAĐANI ..POSEBNO MJESTO TREBA DATI ULTRA ZLOČINCU MERČEPU KAKO JE VJEŠAO SRBE U VUKOPVARU ,U KLAONICI PO ČENGELAMA ČEMUI SE ŠUŠAK I VICE VUKOJEVIĆ,SALJAČKA ,KATOLIČKA ,HERCEGOVAČAK ,ZASTUCANA VUCIBATINA IZNENADILI ,PIŠE DARGO HEDL . NE TREBA ZABORAVITI U TOM SMISLU I ZLOČINAČKI DOPRINOS GLAVAŠA I ŠEKSA KAO NJEGOVOG NADREĐENOG. VJEROJATNO JE ANTE NAZOR I OSTLI SASTAV ,KATOLIČKIH DINARSKO TRIBALNIH POVJESNIČARA, SU ZABORAVILI OPISTAI SISAK GDJE JE VELIKI BROJ SRBA IZVOĐEN IZ SVOJIH KUĆ I LIKVIDIRAN PO ISTOM UZORU KAO 1941 GODINE KAKO SU RADILI NJIHOVI OČEVI . DO DANAS SE SAMO DVOJICI SUDI,ALI STIDLJIVO ,JER SE NIGDJE NE SPOMINJU MASOVNA UBOJSTVA UPERENA PROTIV VJERSKE PRIPADNOSTI I RADI PLJAČKE IMOVINE ŽRTAVA. A TI KATOLIČKI PLJAČKAŠI MOŽDA NOSE NAZIV BRANITELJI. MERČEP JE PRAKTICIRAO SRPSKO ISTREBLJENJE PO VUKOVARU I OKOLINI ,PO UZORU NA LUBURIĆA , DOK JOŠ RAT NIJE BIO NI NA VIDIKU .PA ŠUŠKOVA I VICE VUKOJEVIĆA AGRESIJA NA VUKOVARSKO PREDGRAĐE NISDU NI SPOMENUTI.SVE SU TO POVIJESNA MJESTA ALI SIGURNO IH NEMA U UDŽBENICIMA .NEMA SIGURNO U UDŽBEMNICIMA NI TIH ZLOČINAČKIH ČINA KAKO SU PO ZAGREBU ,A TEK SE TREBA ZAPITATI KAKO JE BILO U PROVINCIJI , TUĐMANOVI ,KATOLIČKI FALANGISTI ODUZIMALI SRBIMA , GRAĐANIMA HRVATSKE, PO ZAGREBU STANOVE ,KUĆE ,AUTOMOBILE, NARAVNO, PRIJE TOGA SU MU/IM ZAPRIJETILI ,MALTRETIRALI IH I NARAVNO IZ STRAHA DA SE NE DOGODI JOŠ VEĆE ZLO ,POUČENI PRIČAMA IZ NDH-AZIJE SRBI SU SPAŠAVALI ŽIVU GALAVU A FALANGISTI UZIMALI STANOVE , KUĆE,AUTOMOBILE I OSTALU IMOVINU .O TOME JE PRIJE 2 GODINE ,NAŠIROKO PISALA NOVINARKA NOVOG LISRTA , SANJA MODRIĆ,KOJA JE SVJEDOČILA TAKVIM SLUČAJEVIMA KAO I JA I MNOGI DRUGI HRVATSKI GRAĐANI ,AKO BI HTJELI ILI SMJELI PRIČATI ISTINU.DAKLE ,NAŠI BRANITELJI,ODNOSNO ,RUŠITELEJI TRAŽE U UDŽBENICIMA SAMO SEBE, ALI U NAJBOLJEM SVJETLU . A RAT JE POGAĐAO SVE GRAĐANE ,NE I PODJEDANKO ALI SVI SMO GA NA RAZNE NAČINE OSJETILI A NEKI SU NI KRIVI NI DUŽNI
  IZGUBILI GLAVU SAMAO ZATO ŠTO SU BILI SRBI ,HRAVTSKI GRAĐANI , NA DRUGOJ STRANI ,PO ISTOM POSTUPKU SAMO ŠTO SU BILI KATOLICI ,HRAVTI. ZATO TE UDŽBENIKE TREBA PONOVNO PREKONTROLIRATI I SUVREMENO ,ISTINITO, POKAZATI ŠTA SE DESILO U HTAVTSKOJ , U KRVAVOM VJERSKOM RATU, KADA SU SE SUKOBILE DVIJE ZLOČINAČKE RELIGIOZNE ORGANIZACIJE ,ONA ZAPADNA KATOLIČKA ,KRVOLOČNA ,SA SVOJOM SESTROM ,ONOM TAMO NA ISTOKU SVETOSAVSKOM , ,ČETNIČKO KRVOLOČNOM, SA KOJOM SE PODIJELILA U JEDANSAESTOM STOLJEĆU I OD TADA REŽE I LAJU JEDNA PROTIV DRUGE ,A 1941 I 1991 I KRVOLOČNO SE OBRAČUNAVAJU RADI DUHOVNE I TERITORIJALNE DOMINACIJE OVIM PROSTORIMA.
  PREM TOME OVI UDŽBENICI BI TREBALI SVE TO SADŽAVATI, SADRŽAVATI KAKO BI NAŠA POKOLJENJA IMALA VJERODOSTOJAN POVIJESNI ARGUMET DA SU NJIHOVI OČEVI VODILI KRVOLOČNI VJERSKI RAT A RASPOLAGALI PLANETRANOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM.-KAKVOG LI PARADOKSA?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ustanak.
  #2 Ustanak. 1 ožujka, 2017, 13:49

  Bandic je titov pionir cuvaj trg izdajnice Hrvatskoga glavnoga grada ZA DOM SPREMNI?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code