NAJNOVIJE NA PORTALU

BAJIĆ JE NAJVEĆI NEPRIJATELJ HRVATSKE

BAJIĆ JE NAJVEĆI NEPRIJATELJ HRVATSKE

5. veljače, 2015.

Mladen-Bajić-475x316

U svakoj aferi s hrvatskim tamnim ozračjem skriveno je njegovo ime

Napisao: Saša Radović

Hrvati vole sapunice, njemačke, talijanske, portugalske, meksičke, turske. Posebice turske! Koliko je samo ručaka zagorjelo kad je domaćica zaboravila ugasiti pećnicu, jer je gledala Sulejmana Veličanstvenog ili Draguljarevu kći! A iznad svega, tu nam je svakodnevna i brutalno istinita sapunica, Saga o Lijepoj našoj. Emitira se ne samo na TV, nego i na radio postajama, u tisku i na portalima.

Žanr Sage o Lijepoj našoj teško je odrediti, čini se da je komedija, ali svi znamo da završava tragično u posvemašnom siromaštvu, u rasapu države i u bankrotu. I da nema mnogo nastavaka do kraja serije! Ako scenarij usporedimo s majstorima pisane riječi iz prošlosti; s Boccacciom, Shakespeareom ili s Dostojevskim, možemo zaključiti da su hrvatski problemi isto tako bezvremeni, ali snažniji i intenzivniji. Da je Dante znao za Gornji grad i za vladu Republike Hrvatske ne bi Božansku komediju završio s „devetim krugom“ u kojem pakosnici gore u paklu. Dodao bi i deseti krug, stalno mučilište, gdje inkvizitori razvlače hrvatsku elitu na kotačima, oblače im „španjolske čizme“ i muče ih na sve načine. Zaslužili su to, i vlast i prebogati tajkuni, pljačkaši svog naroda!

Shakespeare nije znao za drame u polupraznoj sabornici Hrvatskog sabora. Drame Hamlet ili Otelo blijede su slike prema surovim nametima, haračima i nenarodnim zakonima kojim zastupnici guraju svoj narod u dužničko ropstvo i u moralni i materijalni kolaps. A da je Dostojevski znao za Gajevu 30. u Zagrebu, sjedište Državne zaštitarske tvrtke za zaštitu korupcije i kriminala hrvatske elite (DORH) – svoju knjigu „Zločin i kazna“ preimenovao bi u „Zločin i zaborav“.

Zaborav zločina, temeljni je uzrok što živimo u komediji i tragediji. Zaboravljamo da nam tajkuni jučer nisu imali ništa i da im treba oduzeti sve što su opljačkali! Zbog tog zaborava, država nam je komedija, a tragedija svakodnevica. Sapunica, Saga o Lijepoj našoj, duga 25 godina, u svakodnevnim nastavcima ukazuje na to.

Dobar primjer je 9120. epizoda, emitirana ovih dana:

Grupa zastupnika u Hrvatskom saboru; Josip Kregar, Jadranka Kosor i Gvozden Flego pokrenula je inicijativu da se zabrani kandidiranje osuđenima za najteža kaznena djela. Zabrana se odnosi na osuđene ratne zločince, ali Kregar smatra da bi trebalo zabraniti i kandidiranje optuženicima za sva teža kaznena djela. Pametan kao i uvijek, zastupnik Kregar dodaje: „ … da Sabor treba izbjeći loš imidž da u njemu sjede korumpirane i osuđene osobe, kakav ima, primjerice, ruski parlament.“

 

Izdaja domovine

 

Hm, ruski parlament! Zaboravlja Kregar da je Hrvatski sabor pun osoba koje su optužene, te opskurnih likova koje bi trebalo suditi, ne samo za kriminal i korupciju, nego i za najteža kaznena djela – za milijardske štete koje su nanijeli Domovini, pa i za izdaju Domovine. Dovoljno je reći da su svi milijardski dugovi nezakoniti – jer ih nije odobrio narod, pa čak ni Hrvatski sabor. Svi oni koji su donosili te milijarde (Šuker, Linić i ostali) i te vlade, neodgovorno su zadužili nas i buduće generacije Hrvata. Treba ih optužiti za izdaju Domovine, tim više što je javna tajna da dio tih kredita završava na tajnim, inozemnim računima elite.

Bilo bi dobro da Kregar pogleda osobu do sebe, Jadranku Kosor iz svoje ekipe, onu istu Kosoricu koju smo gledali na suđenju svome mentoru (Kud Ivo, tud i ja!), kako kaže: „Da, sve sam potpisala (kriminogene dokumente), bila sam na svim sastancima (gdje se kriminal dogovarao), ali nisam kriva ja, kriv je onaj tamo s lisicama na rukama. Svi su ga se bojali“.

I odlazi iz sudnice ta šefica ganga sa saborskim imunitetom, sa saborskom plaćetinom i kraljevskim privilegijama. Umjesto da čami u Lepoglavi ili Glini.

Nakon dvadesetak minuta TV reklama, u nastavku epizode pojavljuje se i Mladen Bajić: Vrti se snimka iz 2009. godine. Jadranka je 2 milijuna i 300 tisuća eura dobila od Mladena Barišića, šefa Carine i glavnog Sanaderovog operativca za prikupljanje novca izvučenog iz operacije Fimi-media. Novac je skrila u stranačkom sefu i vjerojatno razmišljala kako te eure poslati u Liechenstein ili na Kajmanske otoke. Na svoj bankovni račun, dakako! No, nakon punih devet mjeseci oklijevanja, shvatila je da je to opasno, pa je crne milijune predala u Gajevu 30. Bajić se nasmiješio, gurnuo novac u sef – i ništa nije poduzeo! A za prikrivanje protuzakonito stečenog novca, tj. pranje novca, Kazneni zakon definira člankom 279., stavak 1. “tko u bankarskom, novčarskom ili drugom poslovanju uloži, preuzme, prenese, zamijeni, pretvori ili na drugi način prikrije pravi izvor novca, predmeta, prava ili imovinske koristi za koju zna da je nastala ili je pribavljena kaznenim djelom, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.“

Zakon je, inače, znatno stroži, ako se novac pere u sastavu zločinačke organizacije ili grupe. Onda se može dobiti i do 10 godina robije. U slučaju Jadranke Kosor i funkcije koju je obnašala, gotovo je nemoguće zaobići ovakvu kvalifikaciju, pogotovo zbog toga što je u slučaju Fimi media optužena i sama stranka HDZ kao pravna osoba.

Scenarij ove epizode sapunice ukazuje da je ponašanje Jadranke Kosor samo primjer posvemašnog pada svih moralnih i civilizacijskih vertikala u Hrvatskoj. Postoji mnoštvo HDZ-eaca, SDP-ovaca, ratnih profitera, pretvorbenih zločinaca i kriminalaca svih vrsta, koji zaslužuju stoljeća Remetinaca i Lepoglava – ali postoji nešto daleko veće, temeljni razlog naše dugogodišnje kalvarije! To je nedostatak Tužiteljstva! Loša ili nikakva inačica Tužiteljstva, DORH, ima ograničeno djelovanje. Ta golema institucija prepuna parazita – uhljeba optužuje samo ulične dilere, preprodavače kino karata i ponekog provalnika u kioske za novine. Njihova jedina prava svrha je progon kritike vlasti i zviždača, te zaštita bogate političko kriminalne elite. Zločini ratnog profiterstva i 98 posto nezakonitih pretvorbi u milijardskim iznosima – ostali su nedotaknuti preko dva i pol desetljeća. Od tisuća mega lopova – u Remetincu su samo milijunaši, Ivo Sanader i Reno Sinovčić, no Reno ovih dana izlazi na slobodu.

Nedavno smijenjeni Mladen Bajić, dugogodišnji Državni odvjetnik, ostat će u povijesti glavni kreator Hrvatske kao azila kriminala i korupcije. U Hrvatskoj se kriminal ne progoni – nego se isplati! Bezbrojni su primjeri bacanja u koševe za smeće kaznenih prijava bogatih zločinaca.

 

Neprijatelj br.1

 

U 9127 epizodi Sage u Lijepoj vodi se polemika treba li nova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović preseliti u Visoku ili ostati na Pantovčaku. I polemika o promociji predsjednice. Jedni kažu da je lenta genijalna, a drugi predlažu Kolindi da umjesto lente, za 600.000 kuna kupi krumpir za pučke kuhinje.

No, dio epizode posvećen je sumnji da se nešto čudno događa oko Mladena Bajića, da je možda i Gornjem gradu postao teret. Previše je prljavština isplivalo, previše zataškanih zločina – možda civilizirana Europa kaže, dosta! Zločinački klan UDBA – DORH u kojem je tandem Perković – Bajić „vedrio i oblačio“, kontrolirao kriminalno bogaćenje elite i vodio montirane procese protiv zviždača, razbijen je. Josip Perković je izručen Njemačkoj, nadajmo se zauvijek! No, Bajić je još uvijek problem, smijenjen je, ali ostao je njegov pogubni utjecaj. Previše zna, previše je visokih (i najviših!) dužnosnika zadužio u mutnim igrama, bilo bi opasno igrati se grubo s njim…

Dobro je bolje od zla! Možda ipak ima hrabrih, možda se poigraju – prečesto se u novim epizodama vrte stari, prljavi igrokazi Mladena Bajića: Opet je Jadranka Kosor u glavnoj ženskoj ulozi. Jadranka je nezakonitom, izvansudskom nagodbom i samoinicijativno bez odluke vlade RH isplatila preko 35 milijuna „Plavoj laguni“ za boravak prognanika u tom hotelu. Iako je Uprava za prognanike i izbjeglice osporavala visinu tog iznosa, Jadranka je dodala još i zatezne kamate. Nema sumnje da je taj milijunski iznos bio uvelike prenapuhan, pa treba postaviti dva pitanja: „Je li dio novca poslužio za Jadrankinu predsjedničku kampanju (?) ili je novac nestao na nekom privatnom računu?“ U oba slučaja, takozvani DORH morao je djelovati. Ovo kazneno djelo od preko 35 milijuna također je pljačka svoga naroda. Gdje je u ovoj epizodi naše sapunice, DORH? Ali!!! Nezakoniti ugovor na te desetke milijuna – supotpisao je, glavom i bradom, Mladen Bajić. Jedino opravdanje ovog teškog kaznenog djela je – ako je bio mrak pa ni Jadranka, ni Bajić nisu vidjeli što potpisuju. Nije bio mrak – i Dinko Cvitan, da ima i malo savjesti, uhitio bi i optužio Jadranku i Mladena za kriminal, korupciju i zloporabu službenog položaja.

Nova epizoda Sage o Lijepoj našoj sutra će opet donijeti slične dogodovštine, pa se možda opet pojavi ime Mladena Bajića. Aktualno suđenje u Muenchenu Titovim ubojicama, ponovo povlači podlu ulogu Bajića u aferi Lex Perković. On je uz Zorana Milanovića učinio sve da udbaši Perković i Mustač ostanu nekažnjeni za ubojstva, što je europski presedan i najveća sramota Hrvatsku od stoljeća VII.

Praktično u svakoj aferi tamnog hrvatskog ozračja skriveno je i njegovo ime. Ako je u pitanju kriminal političke elite ili bogatih tajkuna – zna se da je on zatvarao oči. Ako je u pitanju klasični kriminal, moralo se „na neki način“ osigurati njegovo okretanje glave u stranu i zatvaranje očiju. On je u 12 godina svojih mandata amnestirao kriminal ratnog profiterstva i pretvorbe u neprocjenjivoj milijardskoj vrijednosti. Njemu možemo zahvaliti što je u vatri nekažnjenog kriminala izgorjela Lijepa naša, izgorjele su tvornice, izgorjela je industrija, gospodarstvo, graditeljstvo… – sve ono što hrani jednu zemlju. Pod njegovom zaštitom Hrvatskom mirno šeću narko i ini bossovi s hrvatskim putovnicama. On je učinio da Jadranka Kosor, Marina Lovrić Merzel, Slavko Linić, Željko Kerum i mnogi još gori od njih, danas ubiru saborske plaćetine i kraljevske privilegije, da mnogi, pa i poneki generali imaju dvorce i milijarde. Bajićevo programirano nečinjenje, selektivne akcije, montirani procesi i fanatični progon svake kritike elite – neosporno ga čine neprijateljem broj 1 Republike Hrvatske. A neprijatelj moje zemlje i moj je neprijatelj. I vaš, ako volite svoju zemlju.

Posljednje čavle na lijes morala Lijepe naše zabili su Ivo Josipović i Zoran Milanović. Josipović je odlikovao Bajića ordenom kneza Branimira s ogrlicom, a Milanović gura Bajića u Ustavni sud u želji da mu osigura imunitet. Nedvojbeno je da je taj trio „fantastikus“ zajedno sadio tikve u crnoj močvari nemorala, korupcije i kriminala. Odlikovanje Bajića i preporuka za Ustavni sud, groteskni su činovi i zločini bez presedana. Svaki drugi komentar je suvišan i više nego apsurdan! U hrvatskom jeziku ne postoji izraz za to.

Veliki šogun, ujedinitelj Japana, Ieyasu Tokugawa rekao je: „Ako dovoljno dugo sjediš uz rijeku, dočekat ćeš da leš tvog neprijatelja dopluta“. Ja sjedim i čekam! Mislim da i mnogi čekaju.

Anno Domini MMXV./ 8 T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. data
  #1 data 12 veljače, 2015, 17:37

  Vrata na umu fanatika se otvaraju prema vani, tako da ih pritisak vanjskih činjenica još jače zatvara.

  🙂

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Jurac
   Jurac 1 lipnja, 2015, 03:40

   Postovani Gosp. Radovic!
   Mogu samo da Vam se zahvalim na izvanrednoim opisu kriminalca Mladena Bajica koji jos uvijek seta Zagrebackim ulicama ogrnut s nepromocivim plastom Hrvatskog premijera I mnogih drugih koji ga guraju u ustavni sud jer im je on jedina sansa da izbjegnu “deveti krug” koji sigurno dolazi po Virgilu. Pred par njeseci ja sam prvi “naceo Bajica I napisao “dokumentiranu istinu, otprilike kao sto ste vi napisali, sa sugestiom da ga se optuzi za sve zlocine prama Hrvatskom narodu,u nadi da mu u neku ruku smanjin sanse za ustavni sud. Medjutin “nitko ni makac”To me je obeshrabrilo ,pa sam tako prestao mlatiti “praznu samu”. Nadam se da cete Vi imati bolju srecu sobzirom da je vas artikal pao na plodnije tlo i bolje je dokomentiran. Za mene je vrlo tesko doci do klasificiranih podataka jer ja zivim u USA pa nije lako bas sve doznati. S osobitim postovanjem George Bez.

   Odgovorite na ovaj komentar
  • Jurac
   Jurac 1 lipnja, 2015, 03:47

   Imate pravo.Na isti nacin je zaljepljena “sofersajba” na danasnjum auromobilima…George Bez.

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. Haso
  #2 Haso 8 veljače, 2015, 13:00

  Eeee,koji remetinečki vritnjak će uskoro popušit ovaj mandril !!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. data
  #3 data 6 veljače, 2015, 10:44

  Hrvatska je već davno dopustila biti tretirana kao zemlja gubitnica u Drugom svjetkom ratu; od zemlje pobjednice samovoljno se pretvorila u zemlju gubitnicu i takvu retoriku slijedi. Hrvatska, za razliku od Srbije koja je učinila sve da četnike prikaže kao drugi antifašistički pokret, čini sve da partizane prikaže kao nehrvatski i protuhrvatski element. Na toj potki, koju slijedi naša desnica, Crkva i veliki dio intelektualaca, sve je spremno za pretvaranje Hrvatske u Orbanistan i to će nam se – vjerojatno – dogoditi. Odgovornost za to ima najviše desnica, ali i lijeve skupine koje su mislile da će, pristajanjem na takvu retoriku, uspjeti dobiti simpatije, da će ih se pomaziti po glavi (“iskustvo” gradonačelnika Baldasara u Splitu). Hoće, ali samo da bi im se stegnuo vrat i da bi ih ušutkali.
  Slijedi nam tako propisivanje što se smije, a što ne, reći o nacionalnim “svetinjama”, slijedi nam selektivno poštovanje zakona (koje je i do sada postojalo, ali će sada biti još više u normu pretvoreno da “naši” smiju sve, a drugi moraju biti sretni da su uopće tu). Tu nije riječ o antikomunizmu i lijevom i desnom, tu je riječ o modernom i liberalnom protiv mraka i zaostalosti. Dobre su vijesti da je Hrvatska poprilično ravnomjerno podijeljena; to nam garantira dugotrajnu i krvavu borbu. Loše je da vjerojanto nitko neće na kraju pobijediti, ali ćemo svi propasti.

  Čini mi se da i jednoj i drugoj koaliciji (onoj oko SDP-a i drugoj oko HDZ-a) radikalizacija u cijelosti odgovara jer nemaju odgovore na ključno pitanje – kako izaći iz ekonomske krize i omogućiti građankama i građanima da rade te za svoj rad budu pristojno plaćeni. Plašenjem svojih i upozoravanjem na opasnost od one druge strane, tako se uspijevaju održati na pozicijama s kojih im se ne odlazi jer ih većina samo kroz politiku uspijeva ostvariti silne beneficije budući da bazično ne znaju ništa drugo raditi što bi im moglo osigurati ovako dobar život.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code