NAJNOVIJE NA PORTALU

ARHIVE UDBE TREBA NAPOKON PREDOČITI JAVNOSTI

ARHIVE UDBE TREBA NAPOKON PREDOČITI JAVNOSTI

28. ožujka, 2015.

GERMANY TRIAL MUSTAC

O objaviti imena pripadnika i doušnika

Napisao: Mladen Pavković

Fotografija:www.index.hr

U Njemačkoj se sudi bivšim Udbašima Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču. Brani ih navodni bivši Udbaš Anto Nobilo. U Hrvatskoj je i dalje muk kad se govori o sramnoj i zločinačkoj djelatnosti pripadnika Udbe i KOS-a. Međutim, ako zbog ničeg drugoga u našoj se državi baš zbog tih zločinaca treba obaviti lustracija, tim više što je jedan veći dio Udbaša početkom devedesetih godina bez ikakvih provjera samo zamijenio kape. Iz Udbe i KOS-a su prešli u Službu za zaštitu ustavnog poretka, Ured za nacionalnu sigurnost, policiju, sudstvo i ostale tajne i ine organe (tko zna kako se sve nazivaju). Djeca i rođaci bivših Udbaša i KOS-ovaca sada su također jednim dijelom u sličnim (tajnim) službama, kao što su bili i njihovi najmiliji. Dovoljno je spomenuti samo slučaj Perković. Naime, kako je moguće da se Perkoviću, okorjelom Udbašu i navodnom zločincu, sudi za najteže zločine, a da njegov sin bez problema radi u nekakvim tajnim službama Republike Hrvatske i to na najvišim razinama? A tko ga je doveo da ga „zamijeni“? Pa, njegov otac! (Ne pada jabuka daleko od stabla).

Je li to normalno?

Objelodaniti imena pripadnika i doušnika

Protiv bivših Udbaša danas se u Hrvatskoj javno bore i ukazuju na ovo zlo tek nekolicina ljudi: Bože Vukušić, Vice Vukojević, Ante Kovačević… i onda dugo, dugo nitko. Vukojević je ovih dana objavio i knjigu o radu i djelovanju Udbe. U njoj spominje i brojna imena. Nema djelatnosti, od gospodarske, kulturne, medijske, filmske, školstva, zdravstva, pa do sudova, državnih odvjetništava i policije gdje nisu djelovali suradnici i doušnici Udbe. Čak ih je bilo i među svećenicima. A biti na popisu ove zločinačke organizacije obično je značilo proganjanje sumnjivca i svih članova njegove uže i daljnje rodbine do – smrti. Čak i njegovih prijatelja i poznanika. Mnoge je nevine Hrvate Udba ubila, zatvorila ili im jednostavno nije dala živjeti kao ljudima. Koliki su samo pred Udbom pobjegli u inozemstvo i nikada se više nisu vratili.

Stoga, treba pod hitno otvoriti arhive Udbe i KOS-a, odnosno objelodaniti imena svih njezinih pripadnika i doušnika. Pa, nisu valjda samo Mustač i Perković krivi za sve.

Nije istina da je Udba radila po zakonu. A još manje je istina da je progonila samo državne neprijatelje. Oni su progonili sve i sva, kao pse. Najviše Hrvate.

Međutim, velika većina onih koji su zahvaljujući Udbi nevini stradali i robijali u Staroj Gradiški, Golom otoku, Lepoglavi i na drugim mjestima, ako ste primijetili, ne želi o tome javno govoriti. Što je razlog tome? Prema nekim saznanjima oni koji su nevini robijali i koje je Udba osudila (oni su osuđivali i izricali presude, zar ne gospodine i druže Fumiću?) pod prisilom su bili natjeravani da nakon izdržane kazne potpišu da će raditi za njih, i samo njih! Samo rijetki navodno na to nisu pristali. I sada oni ne govore, jer se boje da bi netko negdje mogao iskopati da su bili na popisu Udbaša, ni krivi ni dužni.

Udbin pečat

Bez „pečata“ Udbe u vrijeme Brozova režima, zapravo sve do kraja osamdesetih godina, nitko nije mogao biti „šef nad šefovima“, direktor tvornice, urednik radija i televizije, voditi neku školsku ustanovu, knjižnicu, bolnicu i slično (svaka časti iznimkama).

Gdje su danas ti ljudi? Mi znamo za Perkovića, Mesića i Mustača. Gdje su ostali? U debelim mirovinama po Hrvatskoj i BiH! No, na ta i slična pitanja odgovore (djelomično) daje u svojoj knjizi „Dosje 240271“ i Vice Vukojević.

Udbaš je bio i Josip Manolić. On se čak i hvali time.

Koliko je, Manoliću, takvih, kakav ste bili vi, i dalje u državnom vrhu?

Nakon devedesetih, kad je većina bivših Udbaša jednostavno okrenula kapute navodno su počeli raditi po zakonu.

Međutim, bez obzira na nepobitne činjenice, sve više doznajemo na koji je način i kako radila Udba te kome je služila. Nas bi sada zanimalo na koji način u slobodnoj, samostalnoj i neovisnoj hrvatskoj državi rade sve te silne tajne i ine službe, odnosno može li se i kod njih dogoditi da prate, prisluškuju i zatvaraju nevine ljude? Neki kažu da se po tom pitanju malo ili ništa nije promijenilo, osim metode rada. Doušnici i dalje postoje. A kod građana se često može čuti da kažu kako ih se prisluškuje. I proganja. Vjerojatno se i prate poglavito predsjednici pojedinih Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, hrvatski branitelji i stradalnici, urednici medija i slični. Manje oni koji su služili ili služe agresoru. Ratni i ini tajkuni također spavaju mirno. Ali… nitko sa sigurnošću ne zna tko je „meta“.

No, kako god okrenuli, prema svemu sudeći, Udba je i dalje naša sudba!

Zar smo se za to borili?

 

13 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 5 travnja, 2015, 18:43

  TKO TO OPET OPTUŽUJE UDBU I SOCIJALIZAM???

  TO JE, SIGURNO ,KATOLIČKA ZLOČINAČKA CRKVA U HRVATA ,I NJENI ESKADRONI ZATUCANIH SLJEDBENIKA, TAKAOZAVANI TEORETIČARI KAPITALISTIČKE ROBOVSKE DEMOKRACIJE, POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA,KRVOLOKA ,KOLJAČA I PLJAČKAŠA. TAMAN DANAS ,KADA SE KATOLIČKI KRVOLOČNI SUSTAV ROBOVSKIH POIZVODNIH ODNOSA POKAZAO U SVOJ SVOJOJ PLJAČKAŠKOJ ,KRVOLOČNO-KATOLIČKOJ OGOLJELOJ STVARSNOSTI . I UPRAVO ONI KOJI SU OVU DANAŠNJU HRVATSKU, U SKORAŠNJEM VJERSKOM RATU, TOTALNO OPLJAČKALI ,DEVASTIRALI ,HRVATSKE GRAĐANE PODIJELILI NA ONE, NAŠE I ONE DRUGE I DRUGAČIJE,PO STEPINČEVSKOJ HOLOKAUSTSKOJ METODI I PRAKSI, POSTAVLJAJU PITANJE ,TKO JE TO U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI GAZIO ,TOBOŽ=LJUDSKA PRAVA =,I TKO JE UPRAVLJAO UDBOM???I?? TAKVA PITANJA SE STALNO POSTAVLJAJU OVOM DRUGOM ,NAJVEĆAM DIJELU HRVATSKOG KORPUSA ,ONOM ANTIFAŠISTIČKOM,POBJEDFNIČKOM KORPUSU HRVATSKIH GRAĐANA KOJI SU KAO DIO ANTIHITLEROVSKE KOALICIJE POBJEDILI TU KLRVOLČNU OSOVINU VATIKAN –BERLI-TOKIJO. A DIO TE OSOVINE ,TE ZLOČINAČKE KATOLIČKO-NACISDTIČKE POŠASTI BILA JE KATOLIČKA CRKVA U HRVATA ,SA SVOJIM EGZARHOM ,KRVOLOKOM ,STEPINCEM. I TA NAJAMNAJ MANJINA KOJA NOSI OBILJEŽJE TE KRVOLOČNE POŠASTI , NJENI POTOMCI ,IZBJEGLI U ZAPADNU ,NIKADA DENACIFICIRANU KATOLIČKU EVROPU ,PONOVNO ORGANIZIRANI U SLUBI CIE I NJEMAČKE OBAVJEŠTAJNE SUŽBE ,DJELUJU PROTIOV LEGALNE ,MEĐUNARODNO PRIZNATE DRŽAVE JUGOSLAVIJE
  NA ISTI NAČIN KAO NEKADAŠNJI NACISTIČKI ESKADROBNI SMRTI , ČINEĆI STALNE PROVOKACIJE I KRVOLOČNE OBRAČUNE SA NJENIM GRAĐANIMA PO EVROPSKIM GRADOVIMA ,UBIJAJUĆI IH I UNIŠTAVAJUĆI IM IMOVINU,NJIHOVU I NJIHOVE DRŽAVE.
  SVE JE TO BILO U SLUŽBI HLADNOG RATA KOJEG JE VODILA AMERIKA I VATIKAN NA ČELU, A CIJELA ZAPADNA ,KATOLIČKA EVROPA ,OD NARVIKA DO GIBRALTARA ,JE OPET VJERNO SLUŽILA TU NOVU,NACISTIČKO-OSVAJAČKU POLITIKU, ISTIM MAROM KAO ŠTO SU SLUŽILI NACI-VATIKANSKO-HITLEROVU OSVAJAČKO-RASISTUIČKU POLITIKU U II SVJETSKOM RATU.
  PA TKO OPET DANAS POSTAVLJE TAKAVA PITANJA U OVOJ ORONULOJ HRVATSKOJ KOJU SU TI ISTI, KOJI STALNO ZAPITKUJU ,OPLJAČKALI ,DEVASTIRALI ,PODIJELILI NJENE GRAĐANE NA ONE NAŠE I ONE DRUGE I DRUGAČIJE, I UVJEK U SLUŽBI ZLOČINAČKE CRKVE, DA NAMETNE POBJEDNICIMA OSJEĆAJ POBJEĐENIH,DA POBJEDNICIMA PRIPIŠU ZLOČINE SVOJE I CIJELE KATOLIČKE ZAPADNE EVROPE IZ II SVJETSKOG RTA ,PA I CIJELOG NJENOG 17-STOLJETNOG POSTOJANJA I DJELOVANJA KAO ZLOČINAČKOG,KASTINSKOG I PLJAČAKŠKOG KRŠĆANSTVA.
  NARAVNO, TO JE UVJEK BILA POLITIKA KRŠĆASKOG-ZLOČINAĆKOG SUSTAVA ,A NAŠOJ CRKVI U HRVATA ,CRKVI TRIBALNIH-ANTROPOIDNIH TALIBANA ,JE DANAS JAKO POTREBNA TAKVA AKTIVANA POLITIKA ,JER SE OSJEĆA KRAJ TE ZLOČINAČKO-PLJALČKAŠKE KORPORACIJE, KOJA JE NAJVEĆI DIO EVROPSKIH GARAĐANA DOVELA NA PROSJAČKI ŠTAP I NA PRAG UMIRANJA OD GLADI ,PA DA OPET PROBUDI NACIŠOVINIZAM,OPIJUM KOJIM SE SLUŽI KRŠĆANSKA KASTA PROTIV DRUGIH I DRUGAČIJI, JER JE TO NJENO NAJBOLJE ORUŽJE KOJIM NAORUŽAVA OVAKVA PODRUČJA KAO NAŠE DALMATINSKO ZAGORJE S ‘IMOTSKOM HAJDUČKOM KRAJINOM I HERCEGOVAČKIM VILAJETOM. TAMO JOŠ ŽIVI UGNJEŽĐENA TALIBANSKA MLETAČKO –HAJDUČKA SVIJEST SLUŽENJA SVOJIM GOSPODARIMA ,RIMSKOJ CRKVI. TA SE DUHOVNO-HAJDUČKA SVIJEST PONOVNO AKTIVIRALA U DANAŠNJOJ VRLO NESTABILONOJ EVROPSKOJ POLITICI ,TIČUĆI SE TOTALNOG SIROMAŠTVA KOJEG SU NAM NAMETNULI OBOGAČENI VATAIKAN I PENTAGON, PA IM JE DANAS OPET POTRABNA RATNO-HUŠKAČAKA KLIMA I PRIPREMA SLJEDBENIKA ZA NOVI RAT KAKO BI SE KAPITALISTIČKI MOGULI IZUVUIKLI IZ SVOJE SAMOIZLOLACIJE I PONOVNO AKTIBVIRALI SVOJE TEHNIČKE I TEHNOLOŠKE RESURSE U RUSKIM SIROVINSKIM REZERVATIMA ,TE NASTVILI PLJAČKU SVIJETA ,SAD U APSOLIUNOJ MOĆI.

  PA SVE DANAŠNJE KATOLIČKO TALIBANSKE DAVORIJE OKO SLUŽBE DRŽAVNE SIGURNOSTI BIVŠE NAM ZAJEDDNIČKE DRŽAVE NIJE NIŠTA DRUGO NEGO DA PRIKRIJE ZLOČINAČKU ODREDNICU KATOLIČKE CRKVE KROZ NJENU POVIJEST ,A POSEBNO NJENU ZLOČINAČKU I KRVOLOČNU DJELATNOST U SLUŽBI NJEMAČKO-KATOLIČKOG NACIZAMA I EUGENIČKE ČISTOĆE LJUDSKE ZAJEDNICE ,POD NAZIVOM ARIJEVSKOG FENOTIPA,KATOLIKA –EVROPLJANINA ,U VRIJEME II SVJETSKOG RATA .
  UDBA JE KAO I SVAKA DRŽAVNA SLUŽBA U FUNKCIJI ZAŠTITE POSTOJEĆEG SUSTAVA RADILA KAO ŠTO TO RADE SVE SIGURNOSNE SLUŽBE SVIJETA .RADILA PUNOM PAROM NA OTKRIVANJU ZLOČINAČKE AKTIVNOSTI NA TLU HRVATSKE I BIH U DOBA II SVJETSKOG RATA I POSLIJE RATA, KADA JE RAZOTKRILA STEPINČEVU ZLOČINAČKU I KRVOLOČNU ULOGU U NDH-AZIJI ,NJEGOVOJ BOŽJOJ DRŽAVI.A VRIJEME JE ,DOLAZI 21-VO STOLJEĆE, KADA SE MORA RAZOTKRITI TA ZLOČINAČKO-PLJAČKAŠKA KORPORACIJA I JEDNOM ZAUVJEK RAZOTKRITI NJEN ZLOČINAČKI I ZGRTAČKI DUH I KADA SE MORA , A NE SAMO TREBA , RAZJASNITI ULOGA TOG KRVOLOČNOG STRAŠILA ,PLJAČKAŠA I UBOJICE SVAKOGA TKO JE DRUGI I DRUGAČIJI.
  TKO TO IMA PETLJE DA PROKAŽE ZLOČINAČKU ULOGU CIE I SVIH ,NJOJ PODČINJENIH SIGURNOSNIH SLUŽBI U SVIJETU, A POSEBNO U JUŽNOJ AMERICI I EVRPSKOJ 52 DRŽAVI ,ANGELE MERKATONE,NJEMAČKOJ.?????
  JEDINI ČOVJEK ,POŠTOVANI GOSPODIN CHOMSKY JE UKAZAO ,U SVOJOJ KNJIZI =HEGEMONIJA ILI OPSTANAK =,DA JE AMERIKA POSLIJE II SVJETSKOG RATA UBILA NA TLU JUŽNE AMERIKE ,DO DEVEDESTIH GODINA, VIŠE NEGO SE BARATA BROJEM UBIJENIH U SOCIJALISTIČKOM LAGRU= MOJA PRAFRAZA. A NA OSTALIM PODRUČJIMA UBILA 25 MILJUNA LJUDI ,VODEĆI SVOJE PRIVATNE RATOVE,=CHOMSKY=. PA GDJE JE ANGELA MERKEL ?,GDJE SU SVI ZAŠTITNICI LJUDSKIH PRAVA KOJI DANAS URLIČU PO EVROPSLKOJ MUMIJI ,ZAŠTO NE PODVIKNU: CIJA JE ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA.!!!!NEMA TAKVIH!!!!! . JA JE LIČNO NEĆU PROZVATI ZLOČINAČKOM ZA ONA DJELA KOJA ČINI NA TERITORIJU AMERIKE ,JER JE ONA ZADUŽENA ZA SIGURNOST TE SVOJE DRŽAVE I U NADLEŽNOSTI JE NJIHOVIG GRAĐANA.
  TKO TO IMA PETLJE DA PODVIKNE :RASPUSTITE GUANTANAMO!!!!!???!!! GDJE JE PAPA FRANCESCO KOJI SE UVUKAO U SVOJU ŠKOLJKU I DREMUCKA A NJEGOVI SLJEDB ENICI ,TALIBANI ,MAHOM KATOLIC, ŠKOLOVANI U SJEVERNOJ KAROLINI ,PIŠE CHOMSKY,UPRAVO ZA TAKVE AKCIJE KAO ŠTO SU AKCIJE U LIBIJI ,TUNISU ,SIRIJI I MNOGIM DRUGIM DRŽAVAMA SVIJETA, AKTIVNO IZVRŠAVAJU NALOGE CIE. PA TKO SU TI= DEMOKRATI= U DANAŠNJOJ HRVATSKOJ KOJI STALNO PROZIVAJU UDBU I SAMOUPRAVNI SOCIJALIZAM.??? NARAVNO POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA ,SLJEDBENICI ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA,KOJI SU CIJELU DRUGU POLOVINU DVADESETOG STOLJEĆA BILI U SLUŽBI STRANIH SIGURNOSNIH I OBAVJEŠTZAJNIH SLUŽBI U ZAPADNOJ EVROPI I AMERICI SA OSNOVNIM I GALAVNIM ZADATKOM SRUŠITI SOCIJALISTIČKO –RADNIČKO SAMO UPRAVLJANJE UJUGOGOSKLAVI,U HRVATSKOJ I RESTAURIRATI KATOLIČKI –KRVOLOČNO-PLJAČKAŠKI SUSTAV ROVBOVSKIH ODNOSA . U TU SVRHU JE ORGANIZIRAN I UPAD =BUGOJANSKE GRUPE= STEPINČEVIH POTOMAKA ,KRVOLIČNIH KATOLIKA , SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA KOJI SU ,OPET U SLUŽBI CIE I NJEMAČKE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE RUŠILI SAMOUPRAVNI SOCIJALIZAM ,VJERSKIM RATOM DEVEDESTIH GODINA KOJI JE NA OVIM NAŠIM PROSTORIMA PROUZROČIO RAZARANJA SLIČNA ONIM IZ VREMENA II SVJETSKOG RATA ,I OPET POD POKROVTELJSTVOM ZLOČINAČKE KATIOLIČKE CRKVE KOJA JE GRAĐANE HRVATSKE OPET PODIJELILA PO ONOJ STEPINČEVSKOJ HOLOKAUST METODI NA ONE NAŠE DINARSKO-TRIBALNE,TALIBBANE I ONE DRUGE KOJI SU TREABLI NESTATI ILI POBJEĆI ILI ZAVRŠITI U PAKRAČKOJ POLJANI,U VUKOVARSKOJ KLAONICI ,ZAGREBAČKOM VELESAJMU,KULINAMA,GABELI ,MOSTARKOM AERODROMU ,ČAPLJINI A SVE PO UZORU NA SVOJE PRETKE STEPINČEVSKE KRIŽARE ,KRVOLOKE IZ II SVJETSKLOG RATA

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. UDbaša
  #2 UDbaša 2 travnja, 2015, 06:56

  Molim sve UDbaše da podviju rep. Naime upravo sam dobio dojavu da ih se i on srami!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. soul
  #3 soul 31 ožujka, 2015, 20:34

  Pričajte vi svi što želite no rex je debelo u pravu a da je tome tako čitajte na ovome portalu životne intervjue pok.Josipa Boljkovca o tome tko je bio udbaš.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. klarens
  #4 klarens 29 ožujka, 2015, 22:24

  A sad ozbiljno
  +++++++++++++++++++++
  Pa tko normalan
  +++++++++++++++++++++
  I na tren
  +++++++++++++++++++++
  I na tren
  +++++++++++++++++++++
  Mozhe pomisliti
  +++++++++++++++++++++
  Da che se ikad ishta
  +++++++++++++++++++++
  OBJELODANIT
  +++++++++++++++++++++
  Sve te arhive su
  +++++++++++++++++++++
  Prije iz shume Striborove
  +++++++++++++++++++++
  Nego stvarni
  +++++++++++++++++++++
  Dokumenti

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. klarens
  #5 klarens 29 ožujka, 2015, 22:11

  Pioniri maleni, sada starci uveli
  ++++++++++++++++++++++++
  Na sporednom kolosjeku
  ++++++++++++++++++++++++
  U tunelu usred mraka
  ++++++++++++++++++++++++
  Chekaju Plavi voz
  ++++++++++++++++++++++++
  Na povratku iz pakla
  ++++++++++++++++++++++++
  Sve u nadi da che
  ++++++++++++++++++++++++
  Zasjati ???????????
  ========================
  I shto da se Tito vrati ?????
  +++++++++++++++++++++++++
  Svi bi vi pohlepna stoko
  +++++++++++++++++++++++++
  I crvena i crna
  +++++++++++++++++++++++++
  Pravili pjeshchane plazhe
  +++++++++++++++++++++++++
  Na Golom !!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. klarens
  #6 klarens 29 ožujka, 2015, 22:05

  Pishem, a “oni” brishu
  +++++++++++++++++++++
  A pishem samo istinu
  +++++++++++++++++++++
  Bez ruzhnih rijechi
  +++++++++++++++++++++
  I tome slichno

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. navijala
  #7 navijala 28 ožujka, 2015, 22:25

  Udbasi su sprijecili povratk iz dijaspore i ulaganja ljudi iz dijaspore.Zagorcali su zivot svakom koji se usudio doci i ulozio novce,pa najcesce sve izgubio.
  Danas ne cine nista samo da drzavu svedu na propast,jer je mrze.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • rex
   rex 29 ožujka, 2015, 15:15

   Vratila se je dijaspora i to kako da se je vratila i odmah zasjela u ministarske fotelje,potom je krenula rasprodati hrvatski telekom i sve još ponešto….

   Odgovorite na ovaj komentar
 8. rex
  #8 rex 28 ožujka, 2015, 17:42

  Autoru članka treba reći to da on obrađujući temu o kojoj nezna ništa prvenstveno dovodi u zabludu sebe samoga a potom i sve one koji vjeruju napisanome.O onoj istinskoj službi malo se zna a i živućih svjedoka ima sve manje.Dakako pripadnici srži službe nisu one osobe koje se pomenice navode u članku gore bez obzira kako to netko shvatio no to je istina.Odluke, one operativne, donosile su se daleko iza očiju i leđa svih koji su u članku imenovani no uistinu neki jesu bili samo referenti za proslijeđivanje već odlučenoga.Opisivati ovdje udbaše isto je kao i pisati o nekadašnjem komandiru bilo koje stanice milicije koji je radio ono što su mu drugi naredili dakle posao za mjesečnu plaću i ništa više .

  Odgovorite na ovaj komentar
  • UDbaša
   UDbaša 2 travnja, 2015, 07:11

   Trebalo je zaista biti nečovjek i jako, jako, jako glup, da bi se izvršavalo zappovjedi i naredbe diktatorsa, uperene protiv temeljnih prava čovjeka i naroda. To se odnsoi na priapdnike, kako UDBE, tako i GESTAPOA i sličnih zločinačkih režima posvuda u Svijetu.

   Odgovorite na ovaj komentar
 9. rex
  #9 rex 28 ožujka, 2015, 17:24

  Priča iz teksta govori sve o autoru no ne i o tome što on javnosti želi priopćiti.Dakako treba njemu postaviti javni upit o tome gdje je bio i što je radio proteklih 25 godina kao i poradi čega se sa ovom sadašnjom pričom nije najavio na razgovor pokojnom prvom predsjedniku RH i poradi čega je glasovao za HDZ kada još i danas pamti imena udbaša koja su tu stranku i stvorila.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code