ARENA CUP U MEDULINU

ARENA CUP U MEDULINU

5. siječnja, 2016.

Arena_cup_Medulin_pressica_najava_2016_Foto_Zubonja_(7)_620_350_s_c1

U utorak 5. siječnja u Medulinu je održana press konferencija povodom 2. međunarodnog turnira Arena Cup 2016, koji ove godine ugošćuje osam prvoligaških ekipa iz pet zemalja. Posebna atrakcija trebao bi biti i dolazak Gheorgea Hagija zvanog Maradona sa Karpata, koji je trener drugoplasirane ekipe rumunjskog prvenstva Viitorul Constanta u kojoj glavnu riječ vode bivši ”Puljanin” Adnan Aganović koji je postigao 7 golova ove sezone te Florian Cernat, ex-desetka Hajduka, koji na svom kontu ima 8 pogodaka.
Turnir će se održati od 14. siječnja do 24. siječnja 2016. godine na nogometnim terenima Arenaturistovog sportskog centra u Medulinu, a organizator je ovog puta turistička zajednica općine Medulin, dok je Arenaturistov hotel Park Plaza Belvedere u Medulinu domaćin smještaja svih ekipa turnira. U ime organizatora obratio se Aldo Dobrovac, direktor TZO Medulin koji je naglasio da skupa s Arenaturistom žele da ovo postane jedan od jačih turnira početkom godine te da je ovo odlična promocija Medulina kao sportskog centra za pripremu sportaša, pogotovo nogometaša i atletičara. Napomenimo još da su zbog turnira u Arenaturistu prošle godine renovirali četiri terena te da se hotel Park Plaza Belvedere ove godine otvara ranije nego što je uobičajno. Dolazak većeg broja ekipa znači za Arenaturist i dodatna noćenja, jer u svakoj od osam ekipa ima 35-40 ljudi koji će u Medulinu provesti od 10 do 12 dana, pa se lako može izračunati koliki je to broj noćenja po danu.
Dakle na pozivnom turniru će igrati osam prvoligaških klubova iz pet država, podijeljenih u dvije skupine od po četiri momčadi. Skupinu „CEJA“ čine momčadi NK ZAVRČ, NK LOKOMOTIVA, SC RHEINDORF ALTACH i FK TEPLICE, a skupinu „FINERA“ čine momčadi NK INTER ZAPREŠIĆ, NK SLAVEN BELUPO, FC VIITORUL CONSTANTA i FK KOPER. S napomenom da je Zavrč pod upitnikom i danas će se znati njegov status, iako su akontaciju već uplatili. Koordinator turnira Neven Šprajcer je naglasio da ako odustane Zavrč, prva pozivnica ide po drugi put u Istru 1961, jer je sad novi trener u momčadi, kojem će za razliku od Roberta Rubčića odgovarati ovaj turnir. Ako ne dolazi ni jedna od ovih ekipa u planu su jedan mađarski ili albanski prvoligaš.
U svakoj skupini će se odigrati po 3 utakmice na Arenaturistovim nogometnim terenima u Medulinu, nakon utakmica u skupinama ekipe će se nadmetati za plasman od 3. do 8. mjesta, dok će prvoplasirane momčadi odigrati finalnu utakmicu.
IZVOR:www.regionalexpress.hr/ (Dorijan Vrkljan/foto: Marko Zubonja)T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code