NAJNOVIJE NA PORTALU

ANKETE RTL-a PROTIV BRANITELJA

ANKETE RTL-a PROTIV BRANITELJA

10. ožujka, 2015.

c453f3e39a18abd90e342088f205416d_featured_article

Prosvjed u Savskopj podržava 90% udruga proizašlih iz Domovinskog rata

Napisao: Mladen Pavković

 

Nije prošlo dugo, a opet su se pojavile ankete. Ovog puta, na redu su – hrvatski stradalnici i branitelji koji već duže vrijeme časno i dostojanstveno protestiraju ispred Savske 66, odnosno Ministarstva branitelja. Anketu je objavila RTL televizija, a prema njoj prosvjed “šatoraša”, kako sramno nazivaju ljude koji su bili prvi kad je trebalo, potpuno podržava tek 22,8 posto građana. Prvo, to je lažna, sramotna i namještena anketa, koja isključivo ima za cilj još više poniziti i baciti u blato one koji su stvarali hrvatsku državu. Drugo,zar se nisu takve ankete provodile i u vrijeme predsjedničke kampanje, gdje je kandidat SDP-a Ivo Josipović dobivao glasova kao albanski predsjednik u najžešćem dobu komunizma? Međutim, tom čovjeku ni namještene ankete, ni kupovanje medijskog prostora, ni mnogobrojna putovanja na račun poreznih obveznika, ni bilo što drugo nije pomoglo – završio je u ropotarnici, s velikom željom građana da se više nikada ne pojavi na političkoj sceni (čak ga više nitko navodno ne želi ni kao “harmonikaša” u nekom bandu). No, da je uistinu riječ o sramnoj anketi, najbolje se vidi i po tome što su odmah za reakciju pitali, a koga drugoga nego provokatora, navodnog igrača bivše Udbe i po mnogima lažnog ratnog invalida – Zorana Ercega, koji se “proslavio” pljujući po istinskim Junacima Domovinskoga rata.

Erceg i ekstremni ljevičari

Taj Erceg nije slučajno medijski eksponiran. On je odabran među stotinama sličnih kao što je i sam, tako da će se vjerujemo i relativno brzo ustanoviti čiji je “igrač” i tko je zapravo on, tko mu je potpisao ratni put, a poglavito na koji je način navodno ranjen u vrijeme rata. Može ga biti sram, iako takvi srama nemaju, kad je u svezi ove sramne ankete izjavio: “Hrvatski građani su prepoznali sramotno protuustavno djelovanje (šatoraša), oni su tamo zbog materijalnih interesa”, rekao je Erceg za RTL. O kojim to građanima ovaj navodno “poremećeni” čovjek govori, tim prije što prosvjed u Savskoj 66 ima podršku najmanje 90 posto Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata i na desetina tisuća branitelja, stradalnika i članova njihovih obitelji? Tko je uopće Erceg da može suditi? Kako to da uostalom RTL ne poznaje ni jednog drugog branitelja osim ovog provokatora? Da su pitali još nekog drugoga, čuli bi drugačije mišljenje, ali to nije bio cilj i zadaća (namještene i sramne) ankete.

U rangu s Ercegom javio se, a tko drugi nego i ultra ekstremni ljevičar – Nenad Stazić, inače zabavljač naroda. On je ponovno branitelje nazvao “šatorašima” te vojnim krilom HDZ-a čija je namjera (čujte sad ovo) rušenje vlasti!

  • “To je vojno krilo HDZ-a i građani su ih pročitali, u Savskoj je grupa pretorijanaca koji žele svrgnuti vlast” – ocijenio je Stazić.

Pisma iz cirkusa

Sad se treba sjetiti kako je u vrijeme predizborne kampanje govorio (branio) Josipovića i svoje pijune, također kao kočijaš, kojeg stvarno, ali stvarno nitko ne uzima za ozbiljno (vjerojatno ni njegova obitelj). Sve što kaže ili je laž, ili je poluistina ili je pjena od sapunice. No, to je nama naša borba dala!

Ekstremni ljevičari pokušavaju na sve moguće načine ocrniti ljude koji su branili i obranili hrvatsku državu i koji su na kraju razne staziće i doveli na pozicije da se dive sami sebi (sjetimo se samo kako je navodno ljetovao na Brijunima po sedam kuna).

No, kako bilo da bilo u Hrvatskoj se ne vodi nikakav rat između ustaša i partizana, već podrumaša i branitelja. Ne može Stazić biti na strani Junaka Domovinskoga rata, kad je prespavao stvaranje države, pa sad galamom preokreće stvari samo da ga se ne pita – gdje je bio kad je grmjelo?

S druge pak strane, hrvatski branitelji imaju i uvijek će imati podršku hrvatskog naroda, pa ovakve i slične ankete treba čitati kao “pisma iz cirkusa”.

Inače, kad je riječ o prosvjedu, dobar im je i onaj štos da “šatoraši” ne predstavljaju sve branitelje. A je li to znači da “dva brata” Erceg i Stazić predstavljaju “sve” hrvatske građane?

No, kako bilo da bilo, psi laju, a karavane prolaze… T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. UDBAŠA
    #1 UDBAŠA 10 ožujka, 2015, 18:20

    Moji kolege Erceg i Stazić mogu se samo sramiti za svoje cjelokupno djelovanje. Poštovani hrvatski branitelji, želim vam puno uspjeha i nedopustimo štakorašim da nas glođu i zavađaju međusobno.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code