ANĐELINA: SRBI SU PAMETAN NAROD, SHVATIĆE MOJ FILM

ANĐELINA: SRBI SU PAMETAN NAROD, SHVATIĆE MOJ FILM

15. veljače, 2012.

angelinabrad

Srbi su inteligentan narod, shvatiće moj film, poručila rediteljka „U zemlji krvi i meda“ na jučerašnjoj premijeri u prestonici BiH

Srbi, nisam kriva!
Ovo bi ukratko mogla da bude poruka koju je Anđelina Žoli uputila na konferenciji za novinare uoči balkanske premijere svog filma „U zemlji krvi i meda“ u sarajevskoj Zetri.
Ništa nije crno-belo

Pred više od 200 predstavnika medija iz cele Evrope, Anđelina se pojavila u društvu glumaca Žane Marjanović, Radeta Šerbedžije, Gorana Kostića i Feđe Štubika. Istini za volju, holivudska glumica najviše vremena potrošila je objašnjavajući da njen rediteljski prvenac nije antisrpski.

– Film nije anti. Nije anti bilo čemu. Pogotovo nije antisrpski. Pokušala sam da nađem balans u celoj priči, ali očigledno nisam uspela. Veoma me pogađa sve što se povodom filma dešava u Srbiji i Republici Srpskoj. Ništa nije crno-belo, ne postoji čisto zlo niti čisto dobro. Ali znam da su Srbi inteligentni i otvorenog duha i da će sve razumeti – poručila je Anđa.

Na pitanje da li će se, ipak, pojaviti na beogradskoj premijeri filma i da li će se, kako je ranije najavila, sresti s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, Žolijeva je odgovorila:

– Volela bih da se vidim sa svim predsednicima u regionu, pa i s Tadićem. Naravno, otvorena sam za dijalog. Možda posle izbora. Što se tiče pretnji koje sam dobila iz Srbije, nije to puko pitanje moje bezbednosti, niti bezbednosti moje dece. Mislim da ima mnogo agresije u Srbiji i da treba sačekati da Srbi prvo vide film – dodala je Anđelina.

Ona se osvrnula i na, navodno, prvi slučaj piraterisanja njenog filma koji je otkriven u Prijedoru.

– Veoma me je pogodilo sve to. Šta ćete, takvi su ljudi ovde, u regionu!
Oko 23 sata poklanjanje glumaca, s Anđelinom Žoli na čelu, u prepunoj Zetri završilo se frenetičnim aplauzom. Anđelina se, očiju punih suza, zahvaljivala Sarajlijama, koji su više nego emotivno reagovali na njen film.

– Hvala – rekla je Anđelina na srpskom (bošnjačkom) uz klicanje 5.000 gledalaca i tiskanje devojčica koje su u redu čekale da dodirnu slavnu glumicu. Uz Anđelinu, najveće ovacije dobio je Rade Šerbedžija, koji u filmu igra Srbendu, zlog generala koji u osvetničkom pohodu pokušava da satre sve muslimane u Bosni.

Ubijali samo Srbi

I mada je Anđelina tokom celog dana tvrdila da su kritike da je Srbe predstavila u najgorem svetlu preterane, film se završava konstatacijom da je više od 50.000 muslimanki silovano u ratu!

Ceo film odiše atmosferom u kojoj su muslimani u Sarajevu kao u logoru, druge vojske osim srpske nema, a samo nekoliko muslimanskih entuzijasta u solo napadima pokušava da se odbrani od silne srpske armade. Muslimanska vojska je negde daleko, kao i da ne postoji.
Nijedan Srbin u filmu nije ubijen a da ga nisu ubili – sami Srbi!

Probrala medije

Sarajevski mediji objavili su da interesovanje za Anđelinin film nije veliko ni u Bosni. Novinari, kivni na Anđelinin elitistički pristup (organizovala je ekskluzivni ručak i intervju s novinarima „probranih“ medija), otkrili su da je ona lično, sa organizatorima, podelila 2.100 karata za sinoćnju premijeru u Zetri.

Anđine „časne“ namere

Rade Šerbedžija, koji je tokom konferencije uglavnom dremao, pokušao je da „odbrani“ koleginicu:
– Umetnost ne treba da određuje ko je u pravu, a ko ne. Umetnost treba da ispriča priču, osim ako namere umetnika nisu nečasne.

Autogrami na minus devet

Pre premijere Anđelina Žoli i Bred Pit su na crvenom tepihu proveli skoro pola sata lagano obučeni, pozdravljajući se sa sarajevskom omladinom i deleći autograme na minus devet. U ime državnog vrha premijeri su prisustvovali Sulejman Tihić i Željko Komšić, ali i reis-ul-ulema Mustafa Cerić.

Iz sata u sat

12.15
Anđelina Žoli sletela je u Sarajevo. Aerodrom je napustila kroz VIP izlaz. Čekao ju je automobil sa zatamnjenim staklima.

12.30

U hotelu „Evropa“ okupili su se novinari čekajući konferenciju holivudske glumice.

13.24
Anđelina je stigla u hotel i otišla u svoj apartman.

13.39
Tražila posebne sobe za šminkanje i nameštanje frizure.

16.00
Konferencija za novinare je odložena jer se nisu pojavili svi najavljeni glumci.

16.49
Počela je konferencija, na kojoj se Anđelina obratila novinarima.

20.15

Počela projekcija filma.

22.30

Publika frenetičnim aplauzom pozdravila aktere filma.

Izvor:http://www.kurir-info.rs

26 komentara

Uskoči u raspravu

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code