TOMA FILA: Slobi su glave došle dve najlon kese!

TOMA FILA: Slobi su glave došle dve najlon kese!

28. siječnja, 2014.

milosevic-i-fila-1390862066-435473

Njemu nikada istinski nije bilo stalo da u Hagu dokaže svoju nevinost. Pričao je da bi voleo da uveri svet šta se zaista dešavalo na prostorima SFRJ

Branio sam najvažnije ljude u državiSlobodana Miloševića, Jovanku Broz, Borku Vučić, Žarka Lauševića, ceo vrh SPS i osuđene za 700 ubistava, kaže najpoznatiji srpski advokat Toma Fila. Upamćen je u pravosuđu po stavu da će “ako treba braniti crnog đavola”. Dodaje da su ubice lake za saradnu, za razliku od političara.

– Moralne dileme da li ću braniti nekog ko je okrvavio ruke raščistio sam odavno sam sa sobom. U momentu kad uđeem u sudnicu prestajete da budte čovek i postajete advokat jer je to mesto nije za emocije – kaže Fila.

Milošević tokom haškog suđenja

Ističe je bivši predsednik Slobodan Milošević bio upečatljiva ličnost!

– Njemu nikada istinski nije bilo stalo da u Hagu dokaže svoju nevinost. Pričao je da bi voleo da uveri svet šta se zaista dešavalo na prostorima SFRJ. Bio je tvrdoglav. U Hagu je sam pokazao neka dokumenta koja mu nisu išla u prilog. Ali najstrašnije što sam doživeo u tom procesu bila je činjenica da su dokumenta koja su korišćena protiv njega u Hagu stigla iz Beograda u Tribunal u dve najlon kesena kojima je pisalo “Dolče vita” (sladak život). Tadašnji načelnik generalštaba Nebojša Pavkovićć je strogo poverljive državne tajne predao u dve najlon kese – otkriva Fila.

Toma Fila

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code