Bora Čorba prodao 2.000 knjiga na Sajmu

Bora Čorba prodao 2.000 knjiga na Sajmu

4. studenoga, 2011.

corba1

Knjiga Paola Koelja “Alef” i muzičara Bore Đorđevića “Šta je pesnik hteo da kaže” najprodavanije su knjige na ovogodišnjem Sajmu knjiga, sudeći po Tanjugovoj anketi. Roman Koelja u izdanju “Paidee” prodat je u 3.000 primeraka, dok je delo poznatog muzičara prodato u 2.000 primeraka.

Tražena izdanja na štandu “Paidee” su i “Poznati stranac” Fernanda Pesoe, “Svila” Alesandra Barika i “Kraljevska privilegija” Ameli Notomb, a veliko interesovanje vlada i za sve ostale naslove Koelja.

“Geneša klub” je prodao oko 1.000 primeraka knjige priča “Antidepresiv” koju je priredila Mirjana Bobić-Mojsilović, a medju najtraženijim njenim knjigama su “Glad”, “Gospodin pogrešni” i “Dnevnik srpske domaćice”.

Kod “Službenog glasnika” najbolje se prodaje nova knjiga akademika Dobrice Ćosića “U tuđem veku”, prodata u 263 primerka, a tražene su i “Hugo Prat: Želja da se bude beskoristan”, razgovori sa Dominikom Pfifom (91), zatim “Zvučna knjiga – Portugalska” grupe autora (76), “Kaj ste pisali bre” Igora Mandića (76) i “Probudite se” Stefana Kesela (67). Dobro se prodaju i knjige Gijoma Musoa i Roberta Ladlama koje je objavio “Alnari”.

Izdavačka kuća “Laguna”, čijem štandu je teško prići zbog gužve, rasprodala je Monografiju o Juliju Cezaru, čija cena je snižena sa 1.900 na 190 dinara.

U “Kreativnom centru” danas i sutra očekuju najveću posetu, ali zadovoljni su interesovanjem za naslove “Knjiga za svaku devojčicu” Violete Babić, priručnike iz edicije “Mala psihologija” – “Kako da preživiš školu” i edicije za predškolce – “Mala matematika” i “Mali bukvar”.

Među izdanjima “Stilos arta” najprodavanija je antologija pesama Miroslava Antića “Tu gde počinje nebo”, dok je na štandu “Mladinske knjige” najtraženiji naslov “Mozgonetke” Mikija Mikloša Marotija, čiji je podnaslov “Vežbanje vijuga uz zabavu”.

Knjiga “Buntovnici – srpska mitologija” (1.700 dinara) Milenka Bodirogića, u izdanju malog novosadskog izdavača “Orfelin”, koji je ove godine dobila nagradu ULUPUDS-a, najprodavaniji je naslov tog izdavača na ovogodišnjem sajmu. Kako je rekao vlasnik Bodirogić, treći tom trilogije o mitološkim bićima samo za nijansu se slabije prodaje od prethodne “Prognana bića” (2.000 dinara), koja je prošle godine dobila čak četiri sajamske nagrade i imala mnogo veću medijsku paznju, koja se nastavlja i ove godine.

Na štandu novosadskog izdavača “Mediteran pablišing” direktor i osnivač Nikola Janković izjavio je da mu se najbolje prodavala knjiga “Ukleti neimar” arhitekte Bogdana Bogdanovića kome je inače do sada objavio četiri naslova. Cene Jankovićevih knjiga se kreću od 700 do 1.200 dinara i on je zadovoljan prodajom.

Kod izdavača dečijih izdanja “Pčelica” veliko interesovanje vlada za taktilne knjige za bebe iz edicije “Bebin dodir”, kao i za nove magnetne slikovnice u obliku koferčeta, koje su namenjene deci uzrasta od tri do pet godina.

Predstavnici izdavačke kuće “Globosino Aleksandrija” Tanjugu su rekli da kao i svake godine odlično se prodaju romani Ljiljane Habjanović-Đurović, koja svakog dana od otvaranja do zatvaranja sajma potpisuje knjige, ali nisu mogli da preciziraju koliko je do sada primeraka prodato.

Na štandu “Utopije” iznenađeni su da su ljudi spremni da izdvoje 1.000 dinara za delo “Istorija severnoameričkih Indijanaca” Endži Debo, a medju najprodavanijima je i španski triler “Tajna tvog imena” Klare Sanćes, autobiografija Majlsa Dejvisa, kao i Nušićeva “Devetstopetnaesta. Tragedija jednog naroda”.

Knjiga “Zauzeti Hrvat” Igora Mandića najprodavanija je knjiga na štandu izdavača “Profil”.

 Izvor:pressrs.ba

30 komentara

Uskoči u raspravu

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code