AKCIJA “SPASIMO VELIKO PLATNO U MALIM KINIMA”

AKCIJA “SPASIMO VELIKO PLATNO U MALIM KINIMA”

4. travnja, 2017.

 

 

 

Propadanje nezavisnih kina svakodnevna je pojava otkad su u naše filmske živote prodrla multipleks kina i njihovi filmski programi. Osim što su iz korijena promijenili naše rituale odlaska u kino, ostavili su puno dramatičnije posljedice za kina i njihove zaposlenike koje često rezultiraju s ključem u bravi.

Da je takva sudbina nezavisnih kina zajednička svim posttranzicijskim europskim zemljama pokazuju dva dokumentarna filma nastala u razmaku od oko godinu dana – rumunjski Cinema, Mon Amour i hrvatski Kino otok koja će se prikazati u nedjelju, 9. travnja u Dokukinu KIC, a nakon projekcija održat će se razgovor dvaju redatelja, Alexandrua Belca i Ivana Ramljaka na temu samih filmova, propadanja nezavisnih kina, koje to posljedice ima na film i uopće kulturu gledanja filmova, te koja je uloga kino prikazivača u akciji spašavanja velikog platna.

Nakon zagrebačke projekcije, redatelj Alexandru Belc nastavlja svoje KineDok putovanje u Rijeku, Pulu i u Varaždin. Tako će se već 10. travnja film prikazati u riječkom klubu Palach u suradnji s udrugama RiRock i Kombinat, 11. travnja u pulskom Rojcu u suradnji s Društvenim centrom Rojc, a 12. travnja Alexandru Belc će posjetiti Varaždin gdje će u predvorju kina Gaj u suradnji s udrugom Vanima biti prikazan film. Nakon svake od projekcija održat će se moderirani razgovori s autorom. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code