ADVENT U POPOVAČI

ADVENT U POPOVAČI

2. prosinca, 2019.

Župa sv. Alojzija Gonzage u Popovači,  30. studenoga, u večernjim satima, moleći liturgiju časova, svečano je prvi puta uza zupnika dr. Ivana Petrovica ušla u novu crkvenu godinu i u liturgijsko vrijeme došašća. Pjevanje prve večernje za ovaj prvi put predvodili su članovi zborova Župe sv. Mateja iz Dugava i Župe sv. Benedikta iz turopoljskoga Mičevca s voditeljima prof. Irena Markulin i prof. Tihomirom Prša. Uzveličali su molitvu prve večernje koju će od idućega puta, tijekom cijelog adventskog vremena, predvoditi mješoviti zbor popovačke župe. Molitva časa prve večernje ovogodišnji je projekt kojim bi se župnu zajednicu uvelo u bogatstvo tradicije Crkve.

Za početak se u probe pjevanja i učenja načina molitve časoslova uključio mješoviti župni zbor. No, o molitvi časoslova slušali su i krizmanici na župnim katehezama, te ministrantska skupina svih uzrasta. I zapjevali su! Od idućeg puta na molitvi  sudjelovat će kandidati za prvu pričest i krizmu. Na kraju molitve gosti iz Zagreba otpjevali su nekoliko pjesama iz hrvatske crkvene katolicke literature. Molitveni susret je završio paljenjem prve adventske svijeće na ukrašenom velikom adventskom vijencu ispred prepoznatljive kamene crkve.

Druženje su svi sudionici nastavili u pastoralnom centru s najbljim zeljama “za to mlado ljeto”. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Pozdravi vlc. Ivanu iz Bucice
    #1 Pozdravi vlc. Ivanu iz Bucice 3 prosinca, 2019, 08:54

    Buduci da se tijekom sluzbe u ratom opustosenom glinskom i pokupskom kraju istaknuo kao stozerna osoba za osiromaseni vjernicki puk Gornje Bucice i okolnih sela, vlc. Ivanu Petrovicu, zupniku graditelju, zelimo svako dobro.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code