NAZVATI GA MOST “HRVATSKIH BRANITELJA”

NAZVATI GA MOST “HRVATSKIH BRANITELJA”

27. svibnja, 2019.

 

 

Otkako je počela gradnja Pelješkog mosta mnogi postavljaju pitanje – kako ga nazvati?

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), koja je svojedobno prva predložila da nova zagrebačka zračna luka nosi ime po prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, sada predlaže da ova velika investicija nosi naziv „Most hrvatskih branitelja“. Na taj način odužili bi se i svima onima koji su bili prvi kad je trebalo, odnosno koji su najzaslužniji za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, tim prije što će baš taj most napokon istinski povezati Hrvatsku u jednu cjelinu (više se do Dubrovnika ne će trebati ići preko BiH)! A, ako je tko uistinu zaslužan što će se i to dogoditi onda su to ljudi koji branili, obranili i stvorili hrvatsku državu!

Stoga UHBDR91. očekuje da ovaj prijedlog prihvate i ostale Udruge proistekle iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, ali i svi drugi koji i na ovaj način žele odati dužno poštovanje svim onima bez kojih ne bi bilo ni mosta ni države!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Žrdina
  #1 Žrdina 31 svibnja, 2019, 08:45

  Kao što na kraju molitve slijedi “amen” tako bi i ovom mostu trebalo dati to ime. Mnogo puta molilo se za njegovo ostvarenje, a i napokon Hrvatska postaje teritorijalno jedinstvena, pa i sama ta riječ ima kršćanski predznak, znači AMEN

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. pepe
  #2 pepe 28 svibnja, 2019, 05:00

  uzgrede, onako, reda radi, objašnjene što znači bīti stvarnim (ne šepureće “pokaznim” ili “nadri”, dotično ne lažnjakom) “braniteljem” u americi. to je kada mjesečno pratiš razinu zaostalih radioaktivnih čestic u svojem organizmu cjeća srjednjoročne izloženosti zračenju tiekom vojnih operacij na srjednjem i blizkom iztoku, ili u africi, itd.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. pepe
  #3 pepe 28 svibnja, 2019, 04:49

  dakle, koliko godir će ovaj promašeni most dugoročno bīti vrlo škodan za malostonski zaljev, mikroekologiju, okoliš, školjkarstvo i pelješac u cielosti, ne će bīti ni približno toliko koliko su za hrvatski svakojim novim dnevom sve prazniji hrvatski državni proračun i blagajnu hrpetina od prëko 300000 (tristo tisuć) od UDBA-e i KOS-a prenatrpanih nadribraniteljev (lažnjakov). tar, da jih je zaisto tada bīlo toliko, do bugarske varne bismo bīli došli za dva mjeseca, a kamo li ne obranili hrvatsku za manje od mjeseca dni. najveća usluga i dug sprëm istinskih hrvatskih braniteljev je čišćenje tieh 300000 udbaških nametničkih brabonjkov iz “registra braniteljev”, ter zadržavanje na stvarnijoj brojci od približno 180000, namjesto trenutačnih 500000. toliko na temu bezkoristnā ekologiji i pelješcu škodnā mosta prëd sām ulazak ostatka zapadnoga balkana u EU, i vjerojatnu skorošnju izgradnju brzih “premostnih” cest u zaleđu neuma. inače, kinezi/kitajci muljanju i “poslovanju” na rubu zakona diljem svieta vični znat će odlično hrvatskoj papreno “naplatiti” ovu mostogradnju, na ovaj ili onaj način, vidljivo ili hrvatskoj javnosti zakulisno nevidljivo, ali svakako dugoročno bolno oćutljivo. nu, naziv koji se mostu najvećma pristoji? most “latinoameričkih braniteljev hrvatske”.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 27 svibnja, 2019, 18:33

  Odlična,prava ideja. Branitelji su to i zaslužili.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • pepe
   pepe 28 svibnja, 2019, 04:24

   dakle, “hrvatski” požrtvovni branitelji jesu to zaslužili, svakako i bez dvojbe, ali na tome području kada je bīlo najteže i najgušće za južnu hrvatsku obkoljenu maldane sa svieh stran, tieh “hrvatskih” braniteljev je bīlo jako malo, i najčešće su bīli “stranci”, iz inozemstva. vjerojatno na njih štivopisac nije mislił.

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code