77 KONJA U SVEČANOM MIMOHODU ZA DAN BRANITELJA

77 KONJA U SVEČANOM MIMOHODU ZA DAN BRANITELJA

27. svibnja, 2016.

Povodom Dana branitelja Grada Zagreba, ustanova Upravljanje sportskim objektima u nedjelju 29. svibnja 2016. godine u 17:00 sati, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika gospodina Milana Bandića, organizira “1. Svečani konjički mimohod” u samom centru Zagreba.
U mimohodu će sudjelovati 74 konja i 99 osoba iz različitih krajeva Republike Hrvatske, od čega jedan četveropreg, osam dvoprega i jedna zaprežna kvadrila.
Kravat pukovnija iz Zagreba kao jedna od povijesnih postrojbi Republike Hrvatske u svečanom konjičkom mimohodu sudjelovati će sa 12 konja, konje lipicanske pasmine predstaviti će Državna ergela Đakovo i Lipik , a svojim prisustvom ovu svečanost uveličati će i Viteško alkarsko društvo Sinj.
Hrvatske povijesne vojne postrojbe Bjelovarski graničari husari, Varaždinski husari te Karlovački husari sa ukupno 23 konja predstaviti će se javnosti i podsjetiti nas na bogatu kulturno – povijesnu vrijednost baštine Republike Hrvatske.
U povorci 1. Svečanog konjičkog mimohoda sudjelovati će zaprežna reprezentacija Hrvatskog konjičkog saveza sa šest dvoprega, Konjički klub Hiperion Zagreb te Konjički klub Trekking-Hampi. Iz susjedne Slovenije svečanoj povorci će se priključiti zaprežna kvadrila Ljutomer.
Program “1. Svečanog konjičkog mimohoda povodom Dana branitelja Grada Zagreba” počinje u 17:00 sati sa Zagrebačkog Hipodroma.
Svečana povorka konja u dužini od 500 metara krenuti će Ulicom Joszefa Antalla i Avenijom Većeslava Holjevca preko Mosta slobode te nastaviti istočnim kolnikom Ulice Hrvatske bratske zajednice do Ulice Grada Vukovara.
Južnim kolnikom Ulice Grada Vukovara u smjeru istoka povorka će se kretati do raskrižja sa ulicom Kruge gdje će se okrenuti te sjevernim kolnikom Ulice Grada Vukovara krenuti natrag do Ulice Hrvatske bratske zajednice. Ulicom Hrvatske bratske zajednice preko Mosta slobode povorka će se uputiti prema Hipodromu.
Planirani povratak konja na Hipodrom je u 19:30 sati.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code