65 KUDOVA U VINKOVCIMA

65 KUDOVA U VINKOVCIMA

17. rujna, 2023.

 

 

 

Svečani mimohod Vinkovačkih jeseni, kažu svi koji su barem jednom bili sudionici, nešto je najljepše što folkloraš može doživjeti.

I u nedjelju 17. rujna na  ulicama Vinkovaca, s početkom u 10.00 sati i u izravnom prijenosu na 1. programu HRT-a, prodefilirati u svoj svojoj raskoši, pokazati kako je s pravom središnja priredba manifestacije jer sažima sve ono što se u  gradu na Bosutu događalo ovih dana kada je riječ o tradicijskoj baštini.
Povorka okuplja 65 kulturno-umjetničkih društava, nažalost ove godine, na samom vrhuncu, bez jahača i svečanih zaprega.
Već tradicionalno, mimohod predvode nuštarske mažoretkinje, Osječki puhački orkestar, zastave i grbovi, Vinkovački šokački rodovi, KUD „Tkanica“ u starogradskoj odjeći i Prva kandžijaška udruga Kruševica 2010, a bit će tu još i Mandolinski Orkestar „Okruk“ Okrug Gornji, KUD “Ethno Golubica” Vinkovci i Kuburaška udruga Maruševec.
Svi oni će Hrvatskoj i svijetu po 58. put prenijeti sav sjaj i bogatstvo neprocjenjive baštine hrvatskoga naroda. Čuvari tradicijske kulture, završno će u šokačkom kolu s gledateljima, još jednom gizdavo pokazali što su naslijedili od svojih starih, čuvajući za budućnost. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code