PAVKOVIĆ: ZAŠTO HND NE ŠTITI NOVINARA ŽELJKA HULJEVA

PAVKOVIĆ: ZAŠTO HND NE ŠTITI NOVINARA ŽELJKA HULJEVA

2. srpnja, 2015.

Pavkovic-Gdje-si-Lekovicu-sto-ne-stitis-hrvatskog-novinara-Zeljko-Huljev-je-nas-kolega-i-hrvatski-branitelj

Još jedan istaknuti hrvatski novinar Željko Huljev, inače dragovoljac hrvatskog Domovinskoga rata, dobio je – otkaz. Deset godina kontinuirano je pisao za „Jutarnji list“, uglavnom „crnu kroniku“. Ali, s nekim domoljubnim temama počeo se među ostalim javljati i za Braniteljski portal. Riječ je o portalu kojeg je godinama vodio i uređivao Mladen Milošević, čovjek bez kojeg u Kninu nije mogla proći ni jedna akcija hrvatskih branitelja i stradalnika. No, kao što je poznato, Miloševića su nema tome dugo, najvjerojatnije po tzv. političkoj liniji, expresno optužili i osudili, pa ga sada čeka, a što drugo, nego – robija. Na taj način nastojalo se ugasiti i Braniteljski portal, sve „po zakonu“. Takvih scenarija već smo se nagledali i naslušali u doba Josipa Broza, ali i Račana, Mesića i Josipovića. Međutim, Huljev izjavljuje da mu se čini da su istine koje je pisao za Braniteljski portal glavni krivac što su mu u Jutarnjem, a u povodu, (da se malo našalimo), druge obljetnice ulaska Hrvatske u Europsku uniju (EU) dali – nogom u stražnjicu. Da se nešto slično dogodilo nekom srpskom novinaru digao bi se cijeli „regijon“, kao što je bio slučaj s „četnički“ nastrojenim piskaralom Dežulovićem, ali još nekima.
Sad kad je Huljev dobio otkaz, naravno, bez pismenog obrazloženja, ili će ga primiti u stilu „tehnološki višak“ odmah nam se nameće pitanje: gdje je novinarska solidarnost? Tražimo da se odmah, u povodu ovog sramnog čina oglasi Hrvatsko novinarsko društvo (HND) na čelu s predsjednikom Sašom Lekovićem, ali i da svoj glas protiv „Jutarnje metle“ dignu i njegove kolege iz redakcije te svi ostali novinari i publicisti. Dosta je bilo pisanja „gdje ti aga kaže“ i dosta je bilo blaćenja ljudi koji hrvatski misle i pišu.
Huljev je i naš kolega branitelj. I to mu je očito „minus“ u njegovu životopisu.
Nazovi novinaru Tomiću su svojedobno bacili kantu s „proljevom“ na glavu. Od toga nije „uvenuo“ već se još više „rascvao“. On se ovih dana solidarizirao i s kolegom koji je također imao „proljev“ Dežulovićem, a koji je dobio otkaz za klevetanje i vrijeđanje u „Slobodnoj Dalmaciji“. Iako i Tomić piše za „Jutarnji“ vjerojatno od njega po pitanju Huljev glasa nećemo čuti.
Ali, kako bilo da bilo, preko otkaza Huljevu nikako se ne smije prijeći. A ako se prijeđe, onda se slobodno može postaviti i pitanje: tko je slijedeći hrvatski novinar i branitelj na redu?
Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskoga rata 91. (UHBDR91.)T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. dr Nada Jurinčić
    #1 dr Nada Jurinčić 4 srpnja, 2015, 09:18

    Odgovor je jednostava-ne štite ga jer HND nije HND nego JND(Jugoslovensko novinarsko društvo).No-i njima je uskoro kraj.Puno puta sam predlagala na portalima proganjanim novinarima da osnuju vlastito novinarsko društvo no i odu KORAK DALJE.Ne trebaju im velika sredstva da fprmiraju ekipu koja će registrirati tvrtku -i neka pokrenu TV studio kao Alex Jones u USA.
    Mnogi više nemaju TV aparat-ta sam,ne dam im da u moj dom silom uguravaju svoje Agende 21 i PLan 21!Ja pogledam na YOU TUBE šta želim.Mogu povući za to sredstva iz EU i to ne mala.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code