365 RIS: TRIBINA O RAZVOJU PODUZETNIŠTVA I OBRTA

365 RIS: TRIBINA O RAZVOJU PODUZETNIŠTVA I OBRTA

11. ožujka, 2017.

 

U petak, 10. ožujka, je u organizcaiji Stranke rada i solidarnosti održana javna tribina u GČ Brezovica na temu razvoja poduzetništva i obrta u Gradu Zagrebu.

O tome kako se (samo) zaposliti te kako postati i ostati poduzetnik vrlo je stručno i zanimljivo govorila pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, dok je o tome kako aplicirati na sredstva Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo govorio zamjenik pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Luka Čuljak.

Stručnom timu predavača pridružila se i Vlasta Ranogajec iz Plavog ureda koji pruža besplatnu pomoć zagrebačkim poduzetnicima, a moderator tribine bila je predsjednica GČ Brezovica Stranke rada i solidarnosti Marina Pucević.

Najviše je bilo riječi o potporama u poljoprivrednom sektoru, dodjeli poduzetničkih kredita uz subvenciju kamate, važnosti izrade poslovnog plana, samozapošljavanju te radu Plavog ureda i njegovoj svrsi.

Na kraju su brojni okupljeni građani svojim pitanjima potaknuli i kratku raspravu o tome kako bi se dodatno moglo olakšati pokretanje posla malim poduzetnicima i obrtnicima u Gradu Zagrebu. Mnogi su zadovoljni načinom na koji im Grad olakšava početak njihovog poslovanja, dok neki vide prostora za poboljšanje. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 16 ožujka, 2017, 05:35

  PODUZETNIK,ŠTA JE TO??

  DOKLE ĆEMO ROBOVATI KLASNO-KASTINSKIM MITOVIMA ,ŠTA JE TO=PODUZETNIK=???

  A PRAVO I SUŠTINSKO ZNAČENJE TOGA SATANSKOG NAZIVA JE =ODUZETNIK=,KLASNO KASTINSKOG KARAKTERA ,KOJI SE UVRIJEŽIO U DUH NAJAMNOG RADNIKA, JER SU MU DRUŠTVENO PROIZVODNI ODNOSI I STUPANJ RAZVIJENOSTI PROIZVODNIH SNAGA TO UVJETOVALI I NAMETNULI.ALI DANAS ,KADA SMO SVJESNI SEBEI SVIJETA U KOJEM ŽIVIMO I STUPNJA RAZVIJENOSTI PRIOZVODNIH SNAGA S’KOJIMA RASPOLAŽEMO,NAZIV PODUZETNIK JE ,NE SAMO ANAKRONIZAM VEĆ SUŠTINSKO SVOJSTVO KLASNO –EKSPLOATATORSKOG TERORIZIRANJA ,ŠTO SE OPET MORA NAZVATI ANAKRONIZMOM VLADAJUĆE DRUŠTVENE I INDIVIDUALNE SVIJESTI KOJA SE IPAK MIJENJA I KOJA ĆE,KAKO TO KAŽE HEGEL, U SVOJSTVU OPĆE-NARODNOG DUHA , ZASIČEN OVAKVIH KLERIKALNO-KASTINSKO-ROBOVSKIH ODNOSA I AKUMULIRANIM PROTURTIJEČNOSTIMA EKSPLODIRATI KAO VULKAN IZ ZEMLJINE KORE I KRENUTI BRZINOM OD SEAM MILJA MIJENJAJUĆI SVIJET I ODNOSE U NJEMU.
  PA SUŠTINA NAZIVA PODUZETNIK, NI SA KOJEG STANOVIŠTA NIJE PRIMJERN SVRSI SVOGA NAZIVA ,JER DRUŠTVENO-SPOZNAJNA ZNANOST , NI HISTORIJSKI MATERIJALIZAM, NI FLILOZOFSKO-DIJALEKTIČKI MATERIJALIZAM NE POZNAJE LJUDSKO BĆE KOJE JE SPOSOBNO SAMOSVOJNO DJELOVATI I STVARATI.MODERNA FILOZOFSKA ZNANOST POLAZI OD OSNOVNE TOČKE SPOZNAJE =JA = I =TI=. I DA SVAKA LJUDSKA DJELATNOST POČIVA NA KOLKETIVNOM STVARALAŠTVU, A NE NA POJEDNICU KOJI SE U KLASNOM DRUŠTVU GLORIFICIRA KAO =PODUZETNIK= .PREMA TOME ,ON NE MOŽE BITI NI ONAJ KOJI POKREĆE NI ONAJ KOJI STVARA KAO POJEDINAC. PA SE TREBA ZAPITATI ,TKO TE MITOVE JOŠ UVEK,DANAS U DRGOJ DEKADI 21-VOG STOLJEĆA NAMEĆE I GLORIFICIRA ,A ZANEMARUJE LJUDSKU BIT A ONA JE DRUŠTVENA ZAJEDNICA .JOŠ PRIJE 24 STOLJEĆA JE VELIKI GRČKI FILOZOF ,ARISTOTEL, KAZO: PRIJE JE POSTOJAO NAROD NEGO POJEDINAC,PA POJEDINAC NIJE NIŠTA OSIM U ZAJEDNICI.=.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code