USTAŠE KOJE NEMAJU PETLJE TO PRIZNATI

USTAŠE KOJE NEMAJU PETLJE TO PRIZNATI

22. prosinca, 2018.

 

Ne, niste gospodine Grlić ratni profiter. To je nešto posve drugo. Vi ste ratni dezerter ili izdajica hrvatskog naroda! Naime, oni koji su ostali, branili i stvorili državu pod zapovjedništvom dr. Franje Tuđmana mogu se također nazvati „profiterima“, jer su i za vas i takve krvlju stvorili državu, u koju ste se nema tome dugo vratili, kao da ste „Napoleon“, a ne najobičniji „umjetnički ološ“, koji nam nakon svega još i dijeli lekcije

Napisao: Mladen Pavković

Početkom devedesetih godina, kad je krenula srbijanska i ina agresija, relativno mnogi su ostali na branku Domovine i bili spremni dati život za slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu. Međutim, neki su iskoristili to razdoblje i naprosto pobjegli u – inozemstvo. Jedan od takvih bio je i filmski redatelj i scenarist Rajko Grlić, inače danas, iznimno cijenjeni, poglavito među takvima kakav je i sam.

U razgovoru za srpske Novosti (petak, 21.12. 2018.), a na pitanje, je li mu možda danas žao, što je u to vrijeme otišao iz Hrvatske, uz ostalo je odgovorio:

Nije mi žao, dapače, moja supruga tvrdi da moramo biti zahvalni Tuđmanu. Da nije bilo njega, možda nikada ne bismo otišli, smucali se po svijetu, svašta vidjeli i doživjeli. S te strane mi smo ratni profiteri….“.

Dijeli lekcije

Ne, niste gospodine Grlić ratni profiter. To je nešto posve drugo. Vi ste ratni dezerter ili izdajica hrvatskog naroda! Naime, oni koji su ostali, branili i stvorili državu pod zapovjedništvom dr. Franje Tuđmana mogu se također nazvati „profiterima“, jer su i za vas i takve krvlju stvorili državu, u koju ste se nema tome dugo vratili, kao da ste „Napoleon“, a ne najobičniji „umjetnički ološ“, koji nam nakon svega još i dijeli lekcije.

Sramite se, ako srama imate!

A kad su ga pitali o „slučaju Hrvatskog audiovizualnog centra“, odnosno o braniteljskim udrugama koje su protestirale protiv njegova rada, rekao je da su Hribara, a time i HAVC, srušili „oni koji su bili ustaše“, ali nisu imali „petlje to i javno priznati!“

Ovaj jadni redatelj za svoj posljednji film, za kojeg su neki rekli i da je „komunističko smeće“ istaknuo je:

Da, dobro su rekli da je to antihrvatski nastrojen film. I dobro da je tako. Bilo bi strašno da nije!“

Grlić se čudom čudi da u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata nitko nije primijetio da su on i Lordan Zafranović nestali iz kinematografije te da dok je on „lutao svijetom“, dok se u Hrvatskoj ginulo, njegovih filmova (zamislite!) nije bilo ni na televiziji ni u kinima!

Da su svi pobjegli

To je stvarno veliki propust. Naime, kako se uopće moglo dogoditi da se u vrijeme kad se stvarala hrvatska država nisu prikazivali filmska ostvarenja onih koji su poput njega pobjegli, odnosno dezertirali?

Stoga, pitanje svih pitanja glasi: Što bi se dogodilo s Hrvatima i Hrvatskom da su svi 1991., zbog Franje Tuđmana (ali i samim time i hrvatskih branitelja!), poput Rajka Grlića, pobjegli iz svoje, jedine hrvatske Domovine? T

20 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Zvonko
  #1 Zvonko 5 siječnja, 2019, 16:38

  Sve zločince s petokrakom, koji su 1945. ubili milijun Hrvata u odori i civilu, Staljino je gubernator jugoslavije nazvao narodnim herojima. Sjetite se, braćo, Đoke Jovanića, Gaćeše. Demonje i sličnih četnika, hrvatskih dušmana, koji su kokardu skrili u gaće, dičili se zvijezdama i bezbožništvom, te u svakoj prilici zatirali hrvatstvo. Zar je čudno što su 1990. komunistički banditi Siska zadržali aleju narodnih heroja, kraj Fakulteta metalurgije, na mjestima zloglasnoga 12. partizanskoga logora za hrvatske vojnike i građane. U njemu je kao i Siskom “komandovao” zloglasni Židov Srećko Steinburg, maskirani humani građanin Siska, koji je naređivao strijeljanja domobrana na Mirilović brdu, na obali Save iza “Radonje”, na stadionu “Segeste”, u šumi Lasinji, Banskom Grabpvcu, posvud. Isti je taj zločinac nesretne Hrvate, kpoji su se drznuli braniti svoju domovinu, vješao čak i za genitalije?! I sve to zastupa žaba krastača, Ikićka, sa svojim klimavcima Kričkom i Rendulićem. Aleja heroja četnika ostaje, a aleja se pogrešno zove šefom sisačkih komunjara Vlade Janjića, a bio je, ipak, H r v a t na pogrešnoj strani.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Sead
  #2 Sead 3 siječnja, 2019, 22:32

  Lijepo piše petrinjski Timotej o carstvu satrapa Bore Mikelića, a treba se prisjetiti i šestogodišnje komunističke prakse Ikićke, Kričke i Rendulića. Turaka, Bakira ef. Izetbegovića, šugavelja Alijina, oslobodi nas Gospode!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Klarens
  #3 Klarens 2 siječnja, 2019, 19:30

  Ma hajte molim vas
  ======================
  Ta nemojte kasti
  ======================
  Rajche je to shto je
  ======================
  To zna i on, a i mi
  =======================
  Lukavac svetosavskog smjera
  =======================
  KPJ podobnik bez Marxa
  =======================
  Kao i ostali paraziti
  =======================
  Sa figom u dzhepu
  =======================
  Trabunja leprshave
  =======================
  Napirlitane trivijalnosti
  =======================
  Okichene kao bozhichna jelka
  =======================
  Bezvezarijama
  =======================
  Odredjena doza talenta
  =======================
  To stoji, no to je
  =======================
  “Umjetnost” po receptu
  =======================
  Zanat dobro ispechen
  =======================
  Nasha je sramota shto i mi
  =======================
  Nemamo takvih zanatlija
  =======================
  Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Bogoslav
  #4 Bogoslav 2 siječnja, 2019, 17:59

  ako se samo zakratko prisjetite tko Hrvatima kroji gaće, od Plenkovića do Pupavca, karikature Mrak, Stazića, Bajuka i Prdoljaka, dođe ti da izletiš iz vlastite kože. Sve korupcijski moguli: od velikoga partijskog revolucionara Zorana Muljanovića, navodnoga kandidata za šefa države, koji je pred izborni krah “otkrio” da ipak u familiji ima desničara poput djeda ustaše do nečasnih spodoba u časnom Saboru.I sve u susret Danu gubavaca…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Timotej Petrinjski
  #5 Timotej Petrinjski 2 siječnja, 2019, 17:44

  Dragi Mladene! Rijetko otkrivaš toplu vodu, ali ti se to desilo na pragu 2019.Citirati dvonožnu svetosavsku krmčinu Rajka Grlića doista je bogohulno. Taj bi glas i slovo U u njihovoj azbuci najradije ukinuo, ali ustaške kune ne mrzi. O njemu se i njegovoj “umetničkoj bežaniji” – rekao bi koljač i vožd Milošević – mnogo toga zna. Samo Hribar, izabranik Plenkovićeve odabranice Nine Oguljen, nije ništa znao o antihrvatu Grliću. Istom onom što se s ostalom svetosavskom, orjunaškom i crnoruaškom žgadijom, nakon odluke o prvim slobodnim izborima i protiv partijskoga isprtka (H)Račana, u “Gavriloviću” okupljao oko tustoga velikosrbina-jugoslovena, Borislava Mikelića, vođe ustanka protiv Hrvata i njihove države. Pere Stanivukovića, Đurića, Nebojše Devetaka, Kasnije je taj, jalovi zet Domazetovićeve pukovničke kćeri “prelepe” Milene i “tucanika” dr. Jovića iz Gline, postao i “premijer” krvave i mitološke sao krajine. Kasapin iz Bosne, zbog čije se otimačine objesio i stari Miholjević, NKV grafičar i mnogo toga još, postao je član njihova CK SKH-SKJ. Ne ponovilo se ni na TV-ekranu. Fujtač Grlić radi daje intervju u pupavčevu “Srbobranu”, treba ga pomesti preko Dunava.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 24 prosinca, 2018, 18:32

  Baš lijepo riče i muče zagorski veseljak.Pun je “delanca” pak nijeni čudno,. Mislim da se g. Pavković ne bi trebao kretati po zagorskim putima jer uvijek bi mogel naići na drek. Govno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. zagorski veseljak
  #7 zagorski veseljak 24 prosinca, 2018, 15:12

  Pa ustaše su bili još u 19. stoljeću, ali ne kao ovi pavelićevi. Pavkoviću ako to ne znaš odi malo u bilo koji muzej i to prouči, pa onda piši pametnije. za vrijeme Tita si se dobro”nakrao” u podravskim novinama, bilo bi ti pametnije da šutiš kao i slični tebi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. max
  #8 max 24 prosinca, 2018, 09:04

  Takve bolesnike kao frano treba ignorirati.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Anonimno
  #9 Anonimno 23 prosinca, 2018, 21:58

  Ne treba franu ni odgovarati. ne razumije, osim srpski.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Anonimno
  #10 Anonimno 23 prosinca, 2018, 20:27

  Bljezgaranje Frane nema ni potrebe čitati. Glup, glupi, najgluplji…odličan film. Ovaj mutavac svaki put ima potrebu da nešto samelje, kao da je pobjegao s lanca.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. FRANO
  #11 FRANO 22 prosinca, 2018, 18:35

  ODGOVARAM ,POŠTOVANOM ,NEUKOM ,ALI ZATUCANOM SLJEDEBENIKU STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA, PAVKOVIĆU;DA SE NISMO PREDALI IDEJI STEPINČEVSKE NACISTIČKO-RASISTIČKE IDEJE POIMANJA SVIJETA I ODNOSA U NJEMU,NE BI POSLUŠALI ZAPADNU SVETU ALIJANSU KOJA JE ,TIČUĆI SE INTERSNIH I GEOPOLITIČKIH AMBICIJA NA BALKANU , NE BI NAS IZNAJMILA,I TO NA NACISTIČKO-KATOLIČKO-KRVOLOČNOJ IDEJI ZA EFIKASNO RAZBIJANJE SOCIJALISTIČKE JUGSLKAVIJE ,KOJA IM JE U TIM NJIHOVIM INTERSNIM PROGRAMIMA SMETALA,MI BI DANAS BILI SVOJI NA SVOME ,SAMOUPRAVNO ODLUČIVALI I BILI NA VIŠEM DRUŠTVENOM I TEHNOLOŠKOM STUPNJU RAZVOJA.OVAKO SMO SE ZAVADILI ,ČOVJEK PROTIV ČOVJEKA, SAMO ZATO ŠTO JE DRUGE VJERE I NACIJE ,A TO JE STEPINČEVSKI SREDNJOVJEKOVNI ZLOČINAČKI KATOLIČKI DUH DOMINACIJE KATOLIČANSTVA NA DUHOVNOM I MATERIJALNOM SVIJETU ZBILJE,ŠTO ,REČE PAPA U OSTAVCI, BENETIKT XVI-TI , NA JEDNOM MEĐURELIGIJSKOM SKUPU U TALIJANSKLOIM GRADU ASSISSIU,PRIJE CC-5-6 GODNIMA.SVE SE OVO DA PROVJERITI ,SVE JE OVO POTKRIJEPLJENO VALJANIM I SIGURNIM ARGUMENTIMA,TIČUĆI SE ZLOČINCA STEPINCA I IZJAVE PAPAE U OSTAVCI.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Ante
  #12 Ante 22 prosinca, 2018, 17:13

  Mugabe nema džabe ni u stare babe. Kako je lijepo i tužno bilo biti Hrvat za vladavine druga Tita.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. mugabe
  #13 mugabe 22 prosinca, 2018, 13:18

  Jakog li zapovjedništva druga tuđmanina, moš’ mislit.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Anonimno
  #14 Anonimno 22 prosinca, 2018, 12:16

  Bravo Pavkoviću, ostali ti mogu polizati znaš što!

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Ustaša
  #15 Ustaša 22 prosinca, 2018, 11:11

  Jugo govedo muče i riče i dobro ždere hrvatsku muku. Nema ustaša, nažalost, pobili su ih vaši kad nisu imali oružje, kad su bili zarobljenici. Jebo te Tito.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code