GORAN KARAN U BEOGRADSKOJ ARENI

GORAN KARAN U BEOGRADSKOJ ARENI

13. listopada, 2018.

 

Proslavljeni tenor Goran Karan održaće koncert u Kombank Dvorani 12. decembra s početkom u 20 sati.

Kao rođeni Beograđanin, Karan se posle dve i po godine, zajedno sa svojim Vagabundo bendom pred beogradsku publiku vraća s hitovima „Vagabundo”, evrovizijskim hitom „Kad zaspu anđeli”, „Ako to je sve” „Gorko more”, „Lipa si lipa”, „Par je božji dar”.

Jedan od najnagrađivanijih hrvatskih pop pevača i kantautora, ali i veliki humanista, uoči koncerta poručuje da mu je veliko zadovoljstvo što će imati priliku da zajedno sa svojim Vagabundo bendom svira i peva beogradskoj publici:

– Nosimo vam malo Dalmacije, puno srca i glas juga. Dođite i povedite koga volite, pesme će učiniti ostalo. Samo ljubav, poručuje Karan.

Podsetimo, Karan je objavio brojne singlove koji su osvojili vrhove top lista, osvojio niz nagrada i priznanja, te ostvario duete sa eminetnim izvođačima, kako iz zemlje, tako i iz sveta.

Kao cenjeni hrvatski muzičar i prepoznatljiv vokal, tokom svoje karijere ostvario je saradnju sa brojnim muzičarima medju kojima su: Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Kemal Monteno, Zdenko Runjić, Rajko Dujmić i mnogi drugi.

Karan je dobitnik najprestižnijeg hrvatskog muzičkog priznanja “Porin” i to u tri kategorije: za “Najbolji album zabavne muzike”, za “Najbolju mušku vokalnu interpretaciju” i “Najbolju vokalnu saradnju”, duet sa Oliverom Dragojevićem.

Na Pesmi Evrovizije 2000. godine predstavljao je Hrvatsku i osvojio deveto mesto sa pesmom “Kad zaspu anđeli”.

Učestvovao je na Festivalu svetskih kultura koji je održan na Olimpijskom stadionu u Berlinu 2011. godine, a njegova pesma “All the colours of the rainbow” izabrana je za tematsku pesmu i središnji događaj festivala. U snimanju je učestvovao veliki broj muzičara iz celog sveta.

Goran je uz Nenada Ninčevića autor mjuzikla “Naša bila štorija” koje je jedinstveno scensko i diskografsko delo. U stvaranju ove originalne muzičke priče učestvovalo je četrdesetak izvanrednih umetnika, među kojima su Severina, Danijela Martinović, Giuliano, Tedi Spalato,Nenad Šiškov, Nikša Bratoš i mnogi drugi.

Pre velikog uspeha koji je stekao u Hrvatskoj, Karan je tokom 80-ih godina, kada se i počeo baviti muzikom, bio član hrvatskih muzičkih sastava: „Epicentar”, „Zippo”, „Big blue” i „Crna udovica”.

Karte su u prodaji na blagajni Kombank Dvorane i svim prodajnim mestima Eventima.

IZVOR: www.kurir.rs T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code