25 GODINA MISS HRVATSKE

25 GODINA MISS HRVATSKE

23. travnja, 2017.

 

“Zadnje četiri godine bile su izrazito teške, no sada je to iza nas. S puno optimizma idemo naprijed. Želja nam je izboru vratiti zvjezdani sjaj, ali na novi i drugačiji način.” rekla je Maja Vračarić direktorica Direkcije Miss Hrvatske.

Ove godine održat će se 19 županijskih izbora, te izbor za Miss Dijaspore. Kao i prošle godine, djevojke će se natjecati u pet kategorija: Talent, Sport&Fitness, Multimedija, Intervju i Top Model

Tekst: Danijela Gašparović

Fotografije: Boris Mataković

U petak 21. travnja u gourmet baru Basta održano je slavlje ljepote u čast najljepših žena Hrvatske. Naime, Direkcija izbora Miss Hrvatske proslavila je 25 godina postojanja u društvu novinara i svih onih koji su na bilo koji način involvirani u ovu priču.

U tom dugom razdoblju od 25 godina iako nikada nismo osvojili krunu Miss Svijeta imali smo velikih uspjeha, naša Anica Martinović, sada Kovač, bila je na korak do te titule, ali je zato plava haljina sa školjkama, koju je kreirala Branka Donassy, proglašena najljepšom na svijetu, Fani Čapalija postala je najljepša Europljanka. Možda je došlo vrijeme da u godinama koje dolaze osvojimo i tu najveću titulu.

19 županijskih i izbor za Miss Dijaspore

“Zadnje četiri godine bile su izrazito teške, no sada je to iza nas. S puno optimizma idemo naprijed. Želja nam je izboru vratiti zvjezdani sjaj, ali na novi i drugačiji način.” rekla je Maja Vračarić direktorica Direkcije Miss Hrvatske.

Ove godine održat će se 19 županijskih izbora, te izbor za Miss Dijaspore. Kao i prošle godine, djevojke će se natjecati u pet kategorija: Talent, Sport&Fitness, Multimedija, Intervju i Top Model. Pobjednice ovih kategorija direktno će se plasirati u finale Miss Hrvatske. Kako bi bile što bolje djevojke će za svaku kategoriju imati svoje mentore.

Tihana Harapin Zalepugin mentorica je kategorije Top Model. Pobjednica u ovoj kategoriji potpisat će ugovor s agencijom Talia Model i tako imati priliku graditi karijeru modela.

Kategoriju Talent vode Zoran Škugor, glazbeni menadžer te Marina Mihelčić, plesni pedagog i medaljama obasuta twirlingašica Adrijana Jurić.

Direcija Miss Hrvatske zadužena je za Kategoriju Multimedija, ali uz njih tu su i mentori Martina Požgaj glavna urednica mjesečnika Ljepota&Zdravlje za tiskane medije te strane jezike, Kristina Atletić, glavna vizažistica PROFOKUSA, Alen Ljubić, modni edukator Direkcije Miss Hrvatske educirat će djevojke o preparativnoj kozmetici i njezi tijela.

Kategoriju Sport&Fintess vodi zdravstveno – sportski centar MBS na čelu s mr. sc Martinom Mavrin Jelčić i dr. sc Asimom Bradićem, a kategoriju Intervju mentorira poznati novinar Nove TV Davor Garić.

Naši mentori će djevojke pripremati i educirati u Hotelu Slavonija u Vinkovcima od 4. do 9. rujna za vrijeme održavanja poznate manifestacije Vinkovačkih jeseni koju će imati čast otvoriti naša aktualna Miss Hrvatske Angelica Zacchigna.

Nova kruna

Ove godine uz izbore organiziran je i veliki humanitarni projekt „Njegujmo život“ koji će buduća Miss Hrvatske predstavljati na izboru Miss Svijeta u kategoriji Beauty with a Purpose. Projekt je napravljen u suradnji s poznatom vinarijom Kutjevo d.d. Naime, najbolji kutjevački rose dobio je novu etiketu koju je dizajnirao Iggy Popović, u suradnji s modnom blogericom Ivanom Dobrovoljec poznatijom kao Holly Style, a butelje ovog vina će se moći kupiti na svim županijskim izborima kao i na pripremnim događanjima i glavnom izboru Miss Hrvatske. Dio od prodaje namijenjen je udruzi Debra.

Jednu takvu butelju potpisanu od svih naših dosadašnjih misica nova Miss Hrvatske nosit će za aukciju na dobrotvornom balu izbora za Miss Svijeta.

Za 25 godina postojanja napravljena je i nova raskošna kruna od srebra i cirkona koju je izradila zlatarnica Prahir s kojom će se okruniti svaka buduća Miss Hrvatske.

Ove godine Direkcija Miss Hrvatske i buduća Miss vozit će Opel Astru autokuće AutoWill, a da je lijepo biti Miss dokazuje i veliki fond nagrada:

 • Svaka finalistica izbora za Miss Hrvatske dobiva Foreo Luna play plus uređaj koji objedinjuje T-Sonic tehnologiju™ za savršeno čišćenje lica te svjež i zdrav izgled kože.

 • Dermalogica i Jane Iredale poklonit će svim finalisticama personaliziranu dekorativnu i preparativnu kozmetiku, a Miss Hrvatske će se pridružiti i njihovoj svjetskoj humanitarnoj akciji “Dermalogica za žensko poduzetništvo”

 • Sve finalistice dobivaju dar Prahir zlatarnice

 • Superfinalistice dobivaju na poklon cipele brenda HOGL, a buduća Miss svoj poklon paket od tri para cipela

 • Visoka poslovna škola Zagreb daje budućoj Miss Hrvatske stipendiju za preddiplomski ili diplomski studij

 • Frizerski saloni studija Marcela budućoj Miss Hrvatske te njezinim pratiljama daju godinu dana korištenja usluga salona

 • Učilište Profokus na čelu s ravnateljicom Brankom Atletić daje budućoj Miss stipendiju

 • Dharma institut ljepote budućoj Miss Hrvatske i njezinim pratiljama poklanja godinu dana korištena beauty usluga

 • Prve tri najljepše godinu dana će besplatno vježbati u zdravstveno-sportskom centaru MBS

 • Miss Hrvatske imat će čast snimati editorijal za časopis Ljepota&Zdravlje

 • Hotel Slavonija iz Vinkovaca daruje Miss Hrvatske sa sedmodnevnim boravkom za 4 osobe

 • Miss Hrvatske dobiva odjeću i obuću dizajnera koji sudjeluju na finalnom izboru Miss Hrvatske 2017. (Marina Lacković Larie, Iggy Popović, Ivana Jurić. kišobrani Cerovečki, torbe Galko, cipele Hogl)

Miss Hrvatske za poklon na svjetsko natjecanje nosit će hrvatski tradicionalni kolačić paprenjak te poklone mladog umjetnika Luke Mimice. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 24 travnja, 2017, 20:08

  Za ona dobra stara vremena…Oduvijek je Hrvatska ima lijepih žena. samo neka tako nastave-baš su sve prave.
  Mislim da im Tihana najviše pomaže. Pa nije loše biti Miss, s ovim nagrada malo će si poboljšati kućni budžet. Glavno da sponzori nisu pod todorićevom kapom.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code