25 GODINA EMISIJE “MIR I DOBRO”

25 GODINA EMISIJE “MIR I DOBRO”

14. veljače, 2017.

 

Emisija Hrvatske radiotelevizije Mir i dobro najdugovječnija je emisija Religijskoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV) – bez prekida se emitira već 25 godina, od nedjelje 23. veljače 1992. godine.

Od početka je bila zamišljena kao informativna i interkonfesionalna emisija, u duhu tolerancije otvorena svim kršćanskim i drugim vjerskim zajednicama u Hrvatskoj, a gledatelji su ju primili kao pravu novost i osvježenje. Kako je pokrenuta u vrijeme Domovinskoga rata, u emitiranim prilozima mogla se vidjeti i čuti riječ ohrabrenja i nade te poziv Crkve u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini na pomoć. Poručivala je da je Crkva uz narod, bez iznimke, osobito uz prognane i izbjegle.

Prvi su urednici bili pater Tonči Trstenjak i Augustin Bašić. Emisiju je vodio, a poslije i uređivao, Neno Kužina, kojemu se 1995. godine kao voditeljica pridružila Petra Pajdaković. Emisiju su uređivale i Maja Tokić i Irena Hrvatin, a danas ju uređuju Niko Kostanić i Iva Lerotić.

Voditelji emisije bili su Ana Tomašković, Marinko Leš, Matija Lovrec, Eva Šovagović, Melita Hrengek, Helena Knezić i Tea Rapaić. Danas su njezini voditelji Doris Vučković i Drago Celizić.

Tijekom godina svaki od urednika imao je svoju viziju emisije, a danas je to informativni i mozaični magazin. Mir i dobro donosi vijesti iz svijeta religije, prikaze znanstvenih skupova koji obuhvaćaju ne samo religijsku, nego i teološku i filozofsku misao, a tu su i mnogobrojne priče iz života ljudi, župa i biskupija.

Komentari gledatelja uglavnom su pozitivni i dobronamjerni. Mnogi hvale emisiju Mir i dobro te kažu da u život unosi malo radosti i vedrine i, naravno, kršćanske nade. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code