HRVATSKA DJECA U ŠKOLI UČE DA BIO GRAĐANSKI RAT, SRBIJA I CRNA GORA NISU BILI AGRESORI NA HRVATSKU

HRVATSKA DJECA U ŠKOLI UČE DA BIO GRAĐANSKI RAT, SRBIJA I CRNA GORA NISU BILI AGRESORI NA HRVATSKU

18. rujna, 2017.

 

 

 

U ovom ratu pobunjeni Srbi nisu bili ništa drugo nego izmišljeni povod za agresiju, koji su izmišljali priče o „hrvatskom ustaškom režimu koji progoni Srbe i prijeti im klanjem“. No, nakon ovakvog opisa Domovinskog rata Srbija i Crna Gora mogu i dalje mirno spavati te nam nisu dužni platiti ni ratnu odštetu, a kamoli što drugo. Za sve su, po tom i takvom Petriću, krivi pobunjeni Srbi i JNA! Gdje se u svemu tome izgubila stara ideja o „velikoj Srbiji“ i ona da raseljeni Srbi „svi i svuda“ moraju živjeti u jednoj državi? Autor slično uči djecu i o ratu u Bosni i Hercegovini. I tamo su kaže ratovali pobunjeni Srbi i JNA!

A što je to drugo nego „građanski rat“

Napisao: Mladen Pavković

Na koji način i kako učenici uče u školama o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, odnosno o Domovinskome rat? Znaju li oni tko je bio agresor, a tko žrtve? Na prvi pogled reklo bi se da je sve već poznato te da nešto takvo nije jasno samo i jedino ekstremnim ljevičarima, koji su se namnožili kao u šipku koštica!

Tek ovih dana došao nam je u ruke udžbenik iz povijesti za 1. razred srednjih trogodišnjih strukovnih škola. Autor udžbenika je dr. Hrvoje Petrić, glavni i odgovorni urednik akademik dr. Dragutin Feletar, recenzenti prof. Miroslav Šašić, prof. dr. sc.. Mira Kolar i mr. sc. Jakša Raguž, a nakladnik „Meridijani“ iz Samobora.

Pobuna se proširila

Pa, što u tom udžbeniku (!?) piše na temu „kako je počeo rat na mom otoku“, odnosno u Hrvatskoj? Ako niste znali, to je bilo ovako (i to svaki učenik mora znati, ako želi proći razred!):

 • Pobunjeni su Srbi početkom 1991. nastojali proširiti svoju vlast nad dijelovima Hrvatske koji nisu bili zahvaćeni pobunom 1990. godine. U proljeće 1991. došlo je do više sukoba između srpskih pobunjenika i policije Republike Hrvatske – u ožujku u Pakracu kada je ranjeno nekoliko policajaca, a u travnju (sic!) 1991. na Plitvičkim jezerima gdje je ubijen hrvatski branitelj Josip Jović. Pobuna se proširila u istočnu Slavoniju i zapadni Srijem. U Borovu Selu 2. svibnja 1991. ubijeno je 12 hrvatskih policajaca. Tada se JNA nastojala prikazati kao neutralna iako je svojim djelovanjem stalno ometala (sic!) hrvatske policijske snage u uvođenju reda i mira. Polovicom srpnja JNA je izvršila prve izravne napade na policijske postaje na Banovini. Krajem kolovoza 1991. JNA je počela napad na Vukovar, a time je pokazala da je otvoreno stala na stranu srpskih pobunjenika. Uz Vukovar teške borbe vođene su i za Borovo naselje gdje je obranom rukovodio legendarni zapovjednik Blago Zadro koji je poginuo u borbi.

Otvoreno uključivanje JNA u agresiju na Republiku Hrvatsku dovelo je do rasplamsavanja rata. Smjerovi srpskih napada te prostori koji su bili okupirani govore o ozbiljnim namjerama za ovladavanjem prostora istočno od crte Karlobag-Karlovac-Virovitica. Iako su napadači imali dovoljno vojnika i oružja, u tome nisu uspjeli zahvaljujući odlučnoj i visokomotiviranoj obrani Hrvatske vojske. Nakon tri mjeseca teških borbi i razaranja, agresori (pobunjeni Srbi i JNA) su uspjeli okupirati gotovo trećinu teritorija Republike Hrvatske. Prema podacima iz 1999., u ratu je poginulo više od 12.000 ljudi, a ranjeno oko 33.000 osoba. Mnogi su gradovi bili sustavno rušeni, a u ratu je bilo srušeno ili oštećeno oko 180.000 stambenih objekata. Dubrovnik i Vukovar postali su simboli obrane i stradanja Republike Hrvatske. U ratu je više stotina tisuća osoba bilo prognano iz svojih domova, a nad mnogim civilima bili su počinjeni ratni zločini koji su postali predmetom bavljenja hrvatskog pravosuđa, ali i Međunarodnog kaznenog suda u Haagu (Nizozemska).“

Srbija i Crna Gora nisu bili agresori

Dakle, ako je to bilo baš tako kako opisuje ovaj povjesničar, onda je očito da Srbija i Crna Gora nisu bili agresori na Republiku Hrvatsku, već – pobunjeni Srbi i JNA!? Kad govori o pobunjenim Srbima, on vjerojatno misli na pobunjene Srbe koji su živjeli u Hrvatskoj, a da smo protiv njih ratovali taj bi sukob, bez obzira na JNA, trajao možda koji dan više nego onaj (lipanj, 1991.) koji se dogodio u Sloveniji. U ovom ratu pobunjeni Srbi nisu bili ništa drugo nego izmišljeni povod za agresiju, koji su izmišljali priče o „hrvatskom ustaškom režimu koji progoni Srbe i prijeti im klanjem“. No, nakon ovakvog opisa Domovinskog rata Srbija i Crna Gora mogu i dalje mirno spavati te nam nisu dužni platiti ni ratnu odštetu, a kamoli što drugo. Za sve su, po tom i takvom Petriću, krivi pobunjeni Srbi i JNA!

Gdje se u svemu tome izgubila stara ideja o „velikoj Srbiji“ i ona da raseljeni Srbi „svi i svuda“ moraju živjeti u jednoj državi?

Autor slično uči djecu i o ratu u Bosni i Hercegovini. I tamo su kaže ratovali pobunjeni Srbi i JNA!

A što je to drugo nego „građanski rat“, kako godinama tvrde Srbija i Crna Gora, uz pomoć „pobunjenih Srba“, domaćih izdajica i dezertera!

O tom „građanskom ratu“ na žalost uče i djeca u školi!

Sramotno, ali je tako. T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ano.
  #1 ano. 10 listopada, 2017, 13:16

  nisam znao da je feletar akademik,sada je svima jasno što predstavlja ova akademija ,tj.kademija yugofila i ostalih protu hrvata u hrvatskoj..

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Black Jack
  #2 Black Jack 20 rujna, 2017, 12:59

  Da u svijetu postoji uopće nepobunjenog srbina!?
  Nakon sto su iskorjenuti na Kosovskom polju neki bugar je napisao memorandum SANU i tako pretvori sve pravoslavce na svijetu u Srbe kako bi se dočepao hrvatskog teritorija.

  Tako su uspjeli prevariti hss-ovce da bi se stvorila prva sugoslavija u kojoj su Hrvate sa poljoprivrednom reformom popusili i progonjeni.
  Vlasi, tj hrvatski pravoslavci su prekrsteni u Srbe.
  Normalno da je došlo do ustanka Hrvata katolika i hrvatskih pravoslavaca.

  U drugom svjetskom ratu smo imali Peh sto su taljani naoružavali četnike i englezi partizanske bandite!

  Oba su htjeli naše otoke na Jadranu.
  Taljani su naše otoke otkupili od Četnika u Beogradu za vrijeme prve sugoslavije.
  Hvala bogu da je Pavelić nakon kapitulacije Italije donio deklaraciju da je to sve hrvatsko jer bi se inače još Četnici i partizani hvalili da su to oni nama vratili!

  Sa Pavelićem smo vratili Istru i Dalmaciju abez njega izgubili Srijem, BiH i boka kotarsku!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. s
  #3 s 19 rujna, 2017, 19:59

  Na žalost nije frano jedna budala, ima ih puno više.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 19 rujna, 2017, 12:22

  Frano tisi jedna budala SPREMNI za ludnicu..

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. FRANO
  #5 FRANO 18 rujna, 2017, 23:01

  ŠTA JE TO DOMOVINSKI  RAT????!!!!XX
   
   
  RAT U HRVATSKOJ  NIJE UZROK NIČIJE I NIKAKVE AGRESIJE..TO JE BIO  KRVOLOČNO-VJERSKI  RAT U REŽIJI MAJKE AMERIKE  I NJEMAĆKE ,SLJEDBENICE NACI-KLERIKALIZAMA I ZAPADNOG ZLOČINAČKO-PLJAČKAŠKOG KRŠĆANSTVA  I POD POKROVITELJSTVOM  ,BASTIONA SVIH ZALA NA OVOJ NAŠOJ GEJI -V A T I K A N A ,POD VODSTVOM  ZLOČINCA ,NON-PLUS -ULTRA, VOJTILE!!
   
   
  KREIRALI SU GA CIA I NJEMAČKE OVBAVJEŠTAJNE SLUŽBE( DANKE GENSCHER ,DANKE DEUTSCLAND) UZ POMOĆ STEPINČEVIH SLEDBENIKA, NEŽENJE  KUHARIĆA ,DAKLE, EGZARHA  KAPTOLA ,ZLOČINAČKE KATOLIČKE CRKVE, KOJI JE TIM SVOJIM KRIŽARIMA PODJELIO I PATRICE OKO VRATA ,DA SE  ODMAH, PO VANJSKOM OBILJEŽJU , VIDI I  TKO SU HRVATSKI, KATOLIČKI MUŽICI,VOLJNI ZA SVOJU CRKVUI  I ZAPADNU KAPITALISTIČKO –KRŠĆANSKU DINASTIJU  DATI I SVOJ ŽIVOT. ALI  ONI NISU BILI HRVATI  VEĆ POTOMCI  ALTAJSKO-MONGOLSKIH HAJDUKA,NASELJENIH  PO  DINARSKIM OSOJIMA I PRISOJIMA , KOJI SU JOŠ OD RIMSKOG  CARSTVA ,NA OVIM PROSTORIMA ,UVJEK U SLUŽBI  ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA , KAO  ESKADRONI SMRTI . NARAVNO ,FRANJO TUĐMAN JE BIO  ,KATOLIČKI PROZELIT I GLAVNI CERIBAŠA  STEPINČEVSKIH KRIŽARA   ,A NA DRUGOJ STRANI  JE BIO PRAVOSLAVNO –SVETOSAVSKO-ČETNIČKI CERIBAŠA   MILOŠEVIĆ, PREDSTAVNIK ONE TAMO RASKOLNIČKE ,NIŠTA MANJE ZLOČINAČKE CRKVE  KOJI  JE BIO  GLAVNI CERIBAŠA  KOJI SE UDRUŽIO SA TUĐAMANOM I DOGOVORILI KARAKTER I INTENZITET RATA,  RAZBIJANJE DOJUČERŠNJE  ZAJEDNIČKE DRŽAVE, NA VJERSKOJ OSNOVI, A ZATIM PRIJENOS RATA  U BOSNU KOJU TREBA PODIJELITI. RAT U VUKOVARU BIO JE UVOD U GLAVNI  PLAN ATLANSKE GEO-STARTEGIJE ,TOTALNOG RAZBIJANJA  SOCIJALISTIČKE JUGOSLAVIJE I  PODIJELE BOSNE  NA VJERSKE  PAŠALUKE.PO OKONČANJU RATA U VUKOVARU GDJE SU SE SUKOBILE ,KAKO REKOH,DVIJE VJERSKE ZAJEDNICE ,ONA ISTOČNO –PRAVOSLAVNA ,KOLJAČKO -ČETNIČKO-SVETOSAVSKA  ,NA JEDENOJ STRANI  ,A NA DRUGO ZAPADNA ,KLEKRIKALNO –KATOLIČKA STEPINČEVSKOG HOLOKAUSTSKOG DUHA I NAUMA,LUBURIČEVSKE PRAKSE ČIŠĆENJA. A  ZA TO VRIJEME TRAJANJA KOLJAČKIH OBRAČUNA U VUKOVARU I BLIŽOJ OKOLINI ,STAJAĆA VOJSKA SOCIJALISTIČKE JUGOSLAVIJE,  PO HRVATSKIM I BOSANSKIM GARNIZONIMA JE ČEKALA ,PO GEOSTARTEŠKOM PLANU ATLANSKE ZAJEDNICE , RASPLET VUKOVARSKOG POKOLJA  DA  BI SE OTPUTILE U BOSNU NA ZAJEDNIČKI POSAO ,PODJELU BOSNE NA VJERSKE PAŠALUKE, U ČEMU SU OBE STRANE,  IZUZETNO DISCIPLINIRANO ,SLIJEDILE  RATNI  PLAN PODJELE  BOSNE I HERCEGOVINE.
  .
  UMJESTO MENE GOVORE PRAVI   ARGUMENTI  NA HAŠKOM SUDU ,PRALJKU I OSTALIM. I REZULTATI TOG RATA SU DANAS POZNATI:DEVASTIRANA I PODIJELJENA BOSNA ,KOJA NE LIČI NA DRŽAVU NEGO NA PODIJELJENE FEUDALNE POSJEDE , LATIFUNDIJE,HRVATSKIH ,SRPSKIH I MUSLIMASKIH VOJVODA.
   
  DAKLE,, RAT JE BIO DOGOVOREN ,JER SU TAKO TRAŽILI  ZAPADNI KREATORI HLADNOG RATA,  BAŠ U NAJVEĆEM NALETU ZAPADNOG KATOLIČKOG AGRESIVNOG POHODA NA ISTOK ,OBARANJEM BERLINSKOG ZIDA, ČIJI  JE  OSNOVNI I JEDINI CILJ BIO ANTIKOMUNISTIČKI ,SRUŠITI KOMUNIZAM KOJEG NIJE BILO. DAKLE, TREBA  ZAKLJUČITI, DA NIKAKVE AGRESIJE NIJE BILIO  JER SU U HRVATSKOJ KREIRALI RAT ,KAKO U  UVODU REKOH ,KATOLIČKA CRKVA POD POKROVITELJSTVOM TUĐAMNOVE ,FORMALNO SVJETOVNE VLADAVINE. .VUKOVAR JE BIO SARAJEVSKI  ATENTAT.TAMO  JE  DOŠLA PRAVA KATOLIČKA ALAŠA , POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA , DA POTAKNE RAT  ZA  ČIŠĆENJE  HRVATSKE  OD DRUGIH I DRUGAČIJIH,  ZAPOČET JOŠ U STEPINČEVOJ BOŽJOJ DRŽAVI ,NDH-AZIJI.
   
   
  I DOK JE TRAJAO POKOLJ U VUKOVARU , U CIJELOJ HTVATSKOJ,  BIVŠA JUGOSLAVENSKA  ARMIJA  JE MIROVALA U KASARNAMA. PA ,O KAKVOJ JE TO AGRESIJI RIJEČ??? VUKOVR NIJE AGRESIJA ,VUKOVAR JE   ZAPALIO KRVOLOČNI  POTOMAK STEPIČEVIH KRIŽARA , MERČEP ,U ULOZI NOVOG LUBURIĆA. TO TVRDIM NA OSNOVU PODATAKA KOJE JE IZNIO U SVOJOJ KNJIZI DRAGO HEDL ,UGLEDNI  HRVATSKI NOVINAR ,KOJI JE U VRIJEME RATA BORAVIO NA TIM PROSTORIMA.. DANAS SE SUDI MALOM LUBURIĆU ,ALI STIDLJIVO ,JER  SE UOPĆE NE SPOMINJE NJEGOV POKOLJ  U VUKOVARU KADA JE  SRBE VJEŠAO PO KLAONIČKIM ČENGELAMA KAO STOKU ,PIŠE DRAGO HEDL.NA OVIM PROSTORIMA JOŠ OD RASKOLNIČKIH VREMENA POSTOJI NETRPELJIVOST  A  KOJU PERMANENTNO PODRGRIJAVA NE SAMO STOŽER KATOLIČKOG ZAPADA ,VATIKAN ,NEGO I ISTOČNA CRKVA, ORTODOKSNA,  ZLOČINAČKA I AGRESIVNA . OD PODGRIJAVANJA MRŽNJE I  PERMANENTNIH SUKOBA, OD RASKOLNIČKE PODJELE NA ISTOČNU I ZAPADNU CRKVU, NIJE OSTALA IMUNOM NI KNJIŽEVNOST ,NI POVIJEST,NI POLITIČKA PUBLICISTIKA, S OBE STRANE RASKOLA.
  PA TKO TO NAMA, GRAĐANIMA HRVATSKE, PRODAJE AGRESIJU  UMJESTO VJERSKOG RATA KOJI  JE ,TO JE ZAPAD I PROTEŽIRAO, BIO EFIKASNA ISKRA RATA NA OVIM PROSTORIMA ,A KOJI  JE IMAO JEDAN JEDINI CILJ UNIŠTENJE SOCIJALISTIČKIH DRUŠTVENIH ODNOSA I NACIŠOVINISTIČKO ČIŠĆENJE  GARAĐANA ,SVIH ONIH KOJI SU DRUGI I DRUGAČIJI, ŠTO  ZNAČI ČIŠĆENJE DRŽAVE OD SRBA I SVIH DRUGIH NEPOŽELJNIH  ,MEĐU KOJE SE UBRAJALO I SOCIJALISTIČKE FUNKCIONERE ,A NAROČITO ONE U POLICIJI I OBAVBJEŠTAJNIM SLUŽBAMA.
  PO OSVAJANJU VALSTI ,TUĐMANOVA FALANGA ,SPOMENUO JE NEKI KOMENTATOR NA PORTALU SLOBODNE DALMACIJE,UBILA  JE OKO 6OO LJUDI  I NITKO DO DANAS NIJE POKRENUO ISTRAGU O TOME. .OVAJ PODATAK SE MOŽE PROVJERITI U ARHIVU SLOBODNE DALMACIJE.
  PA  SE TREBA ZAPITATI ,TKO TO NAMA, U HRVATSKOJ , PRODAJE AGRESIJU NA HRVATSKU ,UMJESTO  KRVOLOČNOG KRIŽARSKOG RATA, STEPINČEVSKI ,KRVOLOČNOG  KARAKTERA,, ČIŠĆENJE SVIJUH DRUGIH I DRUGAČIJIH. STOKO  KATOLILČKA, STEPINČEVSKA, ZATUCANA ,SITNOG ZUBA,  KANITE SE PRODAVANJA , NAMA ANTIFAŠISTIČKIM HRAVATSKIM GRAĐANIMA ,KRŠĆANSKIH  ZLOČINAČKIH DAVORIJA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. saša leopold
  #6 saša leopold 18 rujna, 2017, 14:53

  Dok se to ne promijeni, djeci će istinu pričati njihovi očevi i djedovi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Vukovarac
  #7 Vukovarac 18 rujna, 2017, 12:48

  Ovo je strašno. Kakvi su to povjesničari? Svaka čast, g. Pavkoviću.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Velebit
  #8 Velebit 18 rujna, 2017, 11:02

  Toji uci Predsjednica i Premijer tosu pravi balkanske zvjeri.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Ujo ljuta gujo
  #9 Ujo ljuta gujo 18 rujna, 2017, 07:29

  Jebaji ga, rodijače,trebali smo ih jebat mater jače!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code