ROJSU ZATVOR ODGOĐEN DO 17. KOLOVOZA

ROJSU ZATVOR ODGOĐEN DO 17. KOLOVOZA

28. srpnja, 2017.

 

Putem svoje odvjetnice Vesne Škare Ožbolt uspio je odgoditi izvršenje kazne, ali samo do 17. kolovoza o.g. General nam je rekao da i dalje ostaje pri svojoj odluci da neće „guliti krumpire“, već će radije otići u zatvor, iako je nevin osuđen

Napisao: Mladen Pavković

General Ljubo Ćesić Rojs, koji se 31. srpnja 2017. trebao javiti Probacijskom uredu u Zagrebu na izvršenje pravomoćne kazne od godinu dana zatvora, koja mu je zamijenjena za rad za opće dobro, neće to učiniti, već će, kao što je i najavio, 5. kolovoza, kao i svake godine, otići sa suborcima u Knin, na obilježavanje još jedne obljetnice Vojno – redarstvene operacije Oluja, u kojoj je i sam sudjelovao. Naime, putem svoje odvjetnice Vesne Škare Ožbolt uspio je odgoditi izvršenje kazne, ali samo do 17. kolovoza o.g.

General nam je rekao da i dalje ostaje pri svojoj odluci da neće „guliti krumpire“, već će radije otići u zatvor, iako je nevin osuđen.

– „Još jednom kažem – ja sam vojnik i krumpire gulim samo svojoj djeci! Mene, koji sam čitav hrvatski obrambeni Domovinski rat proveo na terenu, nitko neće podcjenjivati. Ako treba, neka me zatvore, kao što su to učinili i sa nekim drugim hrvatskim braniteljima, pa čak i generalima. Već sam ranije najavio da moram i ove godine na obljetnicu biti u Kninu i ako žele neka me tamo hapse. Međutim, došlo je priopćenje da se moram javiti ne 31. srpnja već 17. kolovoza, što ću i učiniti, ali i dalje ću se boriti za svoja prava“ – kazao je Rojs, koji je uzgred i dodao da mu je ova presuda namjerno dostavljena prije Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te da kao takva nosi i određenu poruku.

Todorić kao aga

Ovo je strašno. Svaki dan nove, katastrofalne, vijesti iz Agrokora, i svaki dan sve više slušamo i čitamo o velikoj pljački u ovoj nekada moćnoj tvrtki Ivice Todorića. Međutim, nikako nam nije jasno kako je i zbog čega taj čovjek još uvijek na slobodi? Uz to se i dalje ponaša kao „aga“. Oni koji su u odnosu na njega osumnjičeni tek za doslovce sitne iznose manje-više odmah se privode, često i u tzv. spektakularnim akcijama. Stječe se dojam da Todorića i dalje nitko ne dira, da ga se štiti. Pojedini članovi njegove obitelji, koji su također iznimno mnogo upleteni u kriminalne afere u ovoj tvrtki mirno izjavljuju da se pakiraju i odlaze u inozemstvo! Za njima će valjda, ako već nije, i Ivica Todorić. Što bi još taj i takav, koji je upropastio gospodarstvo Hrvatske, trebao učini da makar na par dan, završi u Remetincu? No, kako vrijeme odmiče, sve više dolazimo i do saznanja da su i „svi oni“ – Ivica Todorić. Dakle, uhićenje ovog tipa pokrenulo bi (ili bi trebalo) lavinu uhićenja i brojnih drugih, prije svega njegovih suradnika, kojih ima u svim (u svim!) segmentima društva. Vjerojatno je to glavni razlog što Todorić još uvijek mirno spava u svom dvorcu, umjesto na tvrdom madracu u Remetincu.

Zločinačka ekipa

Gledajući ovaj cirkus od Agrokora, ljudi sve više gube vjeru u pravdu i pravicu. Kad je ona starija žena u Osijeku prošla na crveno, policajac ju je bacio na pločnik i s lisicama otpremio u postaju. Nisu joj oprostili taj prekršaj, već je tadašnji ministar policije za nju platio kaznu. A što je sad ovo? Todorić i njegova zločinačka kompa i te kako mogu utjecati i utječu na svjedoke, a to svi mirno gledaju i prave se da je to normalno. Sjetimo se samo kako je ucjenjivao pojedine (odabrane) medije. Svaki dan su izlazile propagandne poruke njegovih tvrtki, pa su inače, kako se vole zvati „neovisni“ novinari, o njemu uglavnom pisali hvalospjeve. Do otkrivanja afera o Agrokoru nitko se nije usudio napisati ni jednu lošu riječ protiv ovog navodno vrhunskog kriminalca, a gle danas: ti isti se natječu tko će ga više – ocrniti. A tko ga od tih i takvih više ocrni vjerojatno će biti proglašen i „novinarom godine“!

Dakle, može li nam netko kratko i jasno odgovoriti, kako to da Todorić i dalje uživa na slobodi (nema čak ni prekršajnu osudu za pogrešno parkiranje „helikoptera“), dok se druge progoni, zatvara i uništava čim se za njih spomene da su „kriminalci“? T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Vukovarac
  #1 Vukovarac 28 srpnja, 2017, 20:52

  Generale, svi smo na vašoj strani. To što doživljavate je osveta. Zapamtite to. Oni koji vas napadaju su oniprotivkojih ste se borili zajedno s nama. Ne dajte se, generale.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anna
  #2 Anna 28 srpnja, 2017, 19:56

  Znatze zašto. Ima on svoju “crnu tekicu” u kojoj je zapisivao što je dam. kome je dao, kolko je dao, kada je dao i gdje je dao. Od tih spoznja, straha da Todorić ne progovori strepe i drhtemnogi bivši državni dužnosnici, naročito starije generacije, koji su se dobro okoristili Todorićem i Agrokorom. Za to su dvadesetak godina žmirili i šutjeli. Todorić se zasigurno osigurao od progona, zatvora i osiromašivanja. Odavno onveć lifra svoju imovinu u inozemstvo, gdje ima firme, stanove, kuće, apartmane i ostalo što bogatuni posjeduju. On je najveći, ali nije jedini. Možda koja strana banka otkrije još nekoga.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code