21 PITANJE ZA PUPOVCA

21 PITANJE ZA PUPOVCA

30. svibnja, 2022.

 

Čak ga ni većina Srba ne prizna za svog predstavnika!  Dosta nam je da gazi po svetinjama hrvatske države, da javno i otvoreno ne prizna hrvatsku državu, njezine osloboditeljske akcije, da hrvatske branitelje i stradalnike naziva ustašama i da nas neprestano uspoređuje s NDH-a te da svako malo odlazi u Banja Luku i Beograd po svoje mišljenje. Još je žalosnije što većina medija prenosi svaku njegovu izjavu ili mišljenje, dok prešućuju i marginaliziraju ono što govore i piše oni koji su istinski stvarali hrvatsku državu

Napisao: Mladen Pavković

Jadno je i žalosno što u Hrvatskoj i to nakon pobjede u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu nijedna vlast ne može bez Srbina Milorada Pupovca. On je svjetski fenomen,  bez obzira što si god  šta mislio. Taj čovjek već dugi niz godina odlično živi od srpsko-hrvatskih afera, ali i od Jasenovca, obilježavanja partizansko-komunističkih derneka i štošta drugoga što mu donaša dobit, kao primjerice objavljivanje tjednika Novosti, kojeg financira hrvatska država, bez obzira što se na stranicama ovog „partijskog“ biltena pljuje po svemu što hrvatski diše.

Zna se, kao malo tko, i te kako postaviti kad treba ucijeniti hrvatsku Vladu. Evo, sada su stigle na red lažne srpske optužnice u svezi četiri hrvatska ratna pilota. Ona „sve“ zna. Postavlja se kao netko tko optužuje i sudi. Čak i prijeti! Čitamo: „Pupovac upozorava da odbacivanjem optužnice Srbije dovest će se u pitanje njegov odnos  s Plenkovićem!“  Zatim dodaje da Hrvatska od kraja završetka Domovinskog rata ništa nije poduzela oko suđenja za ratne zločine u koje su navodno bili upetljani hrvatski branitelji. Mišljenja je da se na isti način trebaju procesuirati zločini agresora i žrtvi, jer po njemu – zločin je zločin! Kaže:

„Stajalište SDSS-a je poprilično principijelno i jasno, da ratni zločini ne zastarijevaju i da se trebaju sankcionirati i da nema razlike između žrtava i počinitelja.“

Vedre i oblače

Godinama zamjera Hrvatskoj što ne goni one koji su se branili od velikosrpske agresije, a oni na vlasti i oko nje uglavnom prešutno prelaze preko toga.

Međutim, to što radi ovaj politikant prešlo je sve granice. Tko je ON? Čak ga ni većina Srba ne prizna za svog predstavnika!  Dosta nam je da gazi po svetinjama hrvatske države, da javno i otvoreno ne prizna hrvatsku državu, njezine osloboditeljske akcije, da hrvatske branitelje i stradalnike naziva ustašama i da nas neprestano uspoređuje s NDH-a te da svako malo odlazi u Banja Luku i Beograd po svoje mišljenje. Još je žalosnije što većina medija prenosi svaku njegovu izjavu ili mišljenje, dok prešućuju i marginaliziraju ono što govore i piše oni koji su istinski stvarali hrvatsku državu i kojima  zahvaljujući razni  pupovci vedre i oblače.

Logor Bučje

Dakle, vrijeme je da Pupovac odgovori:

 1. Gdje bio i što je radio u vrijeme Domovinskog rata?
 2. Na kojoj je strani bio njegov brat 1991. kad se napadala Škabrnja?
 3. Zašto dosad ni jednom nije posjetio Škabrnju, iako je rodom iz toga kraja?
 4. Tko je po njemu bio agresor na Hrvatsku- Srbija ili Hrvatska?
 5. Što se u vrijeme rata događalo u srpskom koncentracijskom logoru Bučje i kako je i gdje okončao dr. Ivan Šreter?
 6. Kad će otkriti gdje se nalaze masovne grobnice, odnosno jesu li Srbi u vrijeme okupacije premještali tijela ubijenih Hrvata, jesu li ih pokopali i u Srbiji?
 7. Kako to da nikada nije optužio dr. Vojislava Stanimirovića ni za jedan zločin, a čovjek je od 1991.  bio  ravnatelj u vukovarskoj ratnoj bolnici i ratni „gradonačelnik“ ovoga grada?
 8. Zbog čega nikada nije posjetio prvi ustaški logor Danica u Koprivnici? Tamo su „povjesničari“ 1980. „otkrili“ da je u ovom logoru ubijeno oko 30.000 ljudi, a potom se ta brojka smanjivala, da bi zadnjih godina ustanovljeno da su u ovom logoru ubijena tri čovjeka, ali nitko još uvijek ne zna njihova imena ni gdje im je posljednje počivalište!
 9. Kada se i kod koga založio da  Srbija plati ratnu odštetu?
 10. Srbi i Crnogorci su u vrijeme Domovinskoga rata otuđivali sve što je vrijedno i odvozili u Beograd i drugdje. Iz tvornice Borovo odnijeli su gotovo sve strojeve. Što je i kada učinio da se otuđeno vrati?
 11. U Hrvatskoj je tijekom rata poginulo oko 400 hrvatske djece. Je li zapalio barem jednu svijeću na nekom od njihovih posljednjih počivališta?
 12. Ako je hrvatski građanin i još k tome zastupnik u Hrvatskom saboru zašto nikada nije sudjelovao ni na jednoj komemoraciji za žrtve velikosrpske agresije?
 13. Koliko godišnje prima financijskih sredstava od hrvatske države, a koliko od Srbije i Republike Srpske?
 14. Je li mu poznato koliko je protiv njega dosad podnijeto kaznenih prijava?
 15. Je li ikada radio za Udbu, odnosno koliko je i na koji način danas možebitno povezan sa srpskim i inim obavještajnim službama?
 16. Jesu li Srbi ugroženi u Hrvatskoj? A Hrvati u Srbiji i Republici Srpskoj?
 17. Koliko utječe na svoju suprugu, koja je zaposlena u jednom dnevnom listu, s obzirom da manje-više piše kako on razmišlja i govori?
 18. Zašto nikada ne govori i ne piše, koliko je Srba sudjelovalo na hrvatskoj strani u vrijeme Domovinskoga rata?
 19. Ima li među srpskim braniteljima barem jednog kojeg bi mogli proglasiti Junakom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata?
 20. Jesu li on i njegov sin ratni dezerteri?
 21. Na koji će način proslaviti Dan državnosti RH?

Evo, to su samo neka od pitanja na koje nikada nije jasno, glasno i otvoreno odgovorio.

Hoće li i kada? T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 1 lipnja, 2022, 18:23

  OPET OVAJ PAVKOVIĆ!

  DAKLE,OPET SE JAVLJAJU SABLASTI ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA DA NAM DIJELE LEKCIJE NAKON ŠTO SU 17OO GODINA RAZVALJIVALI SVE LJUDSKO A ŠTO JE DRUKČIJE OD MITSKIH UTVARA UTEMELENIH U ZLOČINAČKOM DUHU KATOLIČASTVA. I TKO NAM SE JAVLJA? ,ORGANIZCIJA UDUŽENIH KRIŽARA ,PO KARAKTERRU NJIHOVOG DJELOVANJA U VJERSKO GRAĐANSKOM RATU SE MOGU MIRNE DUŠE SVRSTATI UZ BOK SREDNJOVJEKOVNIH KRIŽARA ČIJI JE DUH KRŠĆANSTVA OSTAVIO IZA SEBE NAJRUŽNIJE RAZDOBLJE LJUDSKE POVIJEST. I SADA NAM SE JVLJA MALI KRIŽARČIĆ,PUN ATAVISTIČKIH PREDRASUDA SVOJIH PREDAKA.MALI KRIŽAR,NESRETNE SVIJESTI,REKAO BI HEGEL,VRATIO BI CIVILIZACIJSKU SVIJEST DANAŠNJE VEĆINE ,U TOROVE SVETE MATER CRKVE, PODIJELIO PATRICE OKO VRATA ,SRBOSJEKE ZA POJASEVE I PONOVNO ČISTIO PROSTORE KOJE NISU USPJELI NJEGOVI PRECI,STEPINČEVI ANTROPOIDNI KRIŽARI.

  OČITO SMO POSTALI I PREVIŠE TOLERANTNI NA SVA ZLA KOJE NAM JE KRŠĆANSTVO PRIREDILO PREDVOĐENO KATOLIČANSTVOM: ROBOVSKE DRUŠTVENE ODNOSE,PLJAČKU ,SIROMAŠTVO SVIJETSKIH RAZMJERA,PONIŽENOST DANAŠNJEG ČOVJEKA KOJA SE NIKADA DO SADA NIJE TAKO OSIONO MOGLA SPOZNATI. DANAS BAŠTINIMO NAJOTVORENIJU PLJAČKU SVIJETA ČIJI SU VINOVNICI I PREDVODNICI INDOKTRINIRANI KATOLICI. PA TKO TO TAMO PRIZIVA TAJ ZLOČINAČKI DUH,DUH KRVI, PLJAČKE I PONIŽENJA.

  SAMO NAM JE JOŠ TREBAO SAOPČITI OVAJ MALI KOPRIVNIČKI KRIŽARČIĆ DA ĆE ,U SLUČAJU JOŠ JEDNE NEPOSLUŠNOSTI OVE VLADE ,PO UZORU NA SVOJE PRETKE, ORGANIZIRATI NOVU DANICU U KOPRIVNICI DA BI OČISTOIO HRVATSKU OD KOMUNISTA.MAŠALA ..H..R..V..A..T..I..N..O..!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code