20 MILIJUNA KUNA ZA ENERGETSKU OBNOVU ŠKOLA

20 MILIJUNA KUNA ZA ENERGETSKU OBNOVU ŠKOLA

21. listopada, 2017.

 

 

Sedam škola s područja Sisačko-moslavačke županije obnovit će svoje objekte zahvaljujući sredstvima iz EU fondova, a ugovore o sufinanciranju istih potpisali su danas direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i župan Ivo Žinić.

Za radove na energetskoj obnovi škola u Novskoj, Glini, Topuskom, Lipovljanima, Gvozdu, Gori i Sunji, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija osigurano je 20,1 milijun kuna.

Energetska obnova ovih zgrada izuzetno je važna, jer će podići razinu kvalitete boravka djece i mladih u prostorijama odgoja i obrazovanja, ali i direktno utjecati na smanjenje potrošnje energije, onečišćenja okoliša. S obzirom da su škole mjesta gdje učenici provode veliki dio dana bitno je uzeti u obzir i aspekt zdravih zgrada koje nastaju kvalitetnom energetskom obnovom.“ – rekao je župan Žinić.

Direktor Fonda, Ponoš na kraju je podsjetio da je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja provelo javno savjetovanje za predstojeći javni poziv za energetska obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora vrijedan 380 milijuna kuna te da očekuje da Sisačko-moslavačka županija i dalje bude aktivna u kandidiranju svojih projekata. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 22 listopada, 2017, 20:17

  Čast svaka školama, tako i treba.
  No župane davno ste potpisali ugovor o sanaciji devet kilometara cesta na Gornjoj martinskoj Posavini. Svakim danom sve su veće rupe i trgamo aute. Svugdje radite, a POSAVINU opet zapostavljate…..Dokle…
  Neki kažu da ŽUC opstruira radove….Ajde da čujemo što je istina…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code