BIVŠI ZASTAVNIK JNA UZ BLISKU PRIJATELJICU PROMAKNUO JE I SUSJEDA IZ PLOČA

BIVŠI ZASTAVNIK JNA UZ BLISKU PRIJATELJICU PROMAKNUO JE I SUSJEDA IZ PLOČA

4. kolovoza, 2016.

 

Policajac Zoran Pulić živi u Pločama, u Vukovarskoj ulici, u istoj zgradi, pače, istom ulazu gdje živi i ministar Orepić. Sarkastično bi se moglo zaključiti kako je sve super, jer ministar Orepić dodjeljuje promanuće “za posebne zasluge” svom susjedu Zoranu Puliću. Jer, kažu upućeni, izgleda kako je jedina Pulićeva referenca za izvanredno promaknuće bila dobrosusjedski odnosi

Napisao: Dražen Stjepandić

U javnosti digla velika bura oko promaknuća tehničkog ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića. Imenovanje Ane Vlahović posebnom savjetnicom ministra unutarnjih poslova dobro je poznato. Za nekadašnja blisku suradnicu u Udruzi Škanj u Pločama priča se da mu je i više od bliske suradnice. Zato je osobu s radnim iskustvom na blagajni u fast foodu, na pripremi namirnica i izradi pizza, prodavačicu u pekarnici i konobaricu u kafiću postavio za svoju posebnu savjetnicu. Omogućio joj je samo angažman do kraja godine, ali kako se šuška dok je u Zagrebu bit će mu mnogo bliže nego u kominu gdje je imala obrt za grafički dizajn.

U sjeni smjene gospođe Anite Perković Skalic s mjesta ravnateljice AKD-a i dolaska Ane Vlahović na mjesto savjetnice prošlo je Orepićevo promaknuo njegovoga susjeda Zorana Pulića. Prvog srpnja ove godine djelatnici PU Dubrovačko-neretvanske, dotadašnji načelnik postaje Granične policije u Metkoviću Zoran Pulić i zapovjednik Policijske postaje Metković Dragan Sršen, odlukom ministra unutarnjih poslova u aktualnoj tehničkoj Vladi RH Vlahe Orepića, dobili su izvanredno promaknuće – policijski službenik Zvan Pulić izvanredno je promaknut u čin glavnog inspektora, dok je policijski sužbenik Dragan Sršen, ničim izazvan, dobio promaknuće do titule samostalnog inspektora.

Ne ulazeći u dvojbenost situacije političkih imenovanja i promaknuća u okružju tehničke vlade i njezinih ministara kojima je to, očito, nakon debakla u Saboru, omiljeni sport, teško je, u konkretnom slučaju ne zamjetiti činjenicu kako, osim navedenog metkovskog dvojca, u Policijskoj upravi Dubrovačkoneretvanskoj nitko za vrijeme kratkotrajna Orepićeva mandata nitko nije dobio izvanredno promaknuće koje se, u MUP-ovoj dosadašnjoj praksi dodjeljivalo samo za “izvanredna postignuća. Prema izvorima iz PU Dubrovačko-neretvanske i Ministarstva unutarnjih poslova RH, nitko ne zna što su to “izvanredno” postigli policajci Zoran Pulić i Dragan Sršen?!?

Međutim, izgleda da to zna samo ministar unutarnjih poslova u aktualnoj hrvatskoj tehničkoj Vladi Vlaho Orepić. Ipak, ima jedna poveznica.

Naime, policajac Zoran Pulić živi u Pločama, u Vukovarskoj ulici, u istoj zgradi, pače, istom ulazu gdje živi i ministar Orepić. Sarkastično bi se moglo zaključiti kako je sve super, jer ministar Orepić dodjeljuje promanuće “za posebne zasluge” svom susjedu Zoranu Puliću. Jer, kažu upućeni, izgleda kako je jedina Pulićeva referenca za izvanredno promaknuće bila dobrosusjedski odnosi! No, to ide i dalje, jer je i drugopromaknuti Sršen, također mještanin Ploča, donedavna bio Orepićev susjed, samo u obližnjoj zgradi.

Veze sa srpskim zločincima Zecom i Govedaricom

Možda i ova igrarija oko iznenadnih, ali ne i neočekivanih, policijskih promaknuća u dolini Neretve, ne bi bila osobito zanimljiva da nije riječ o ljudima, u najmanju ruku, spornih biografija i poznanstava.

Zoran Pulić, nakon uspješno okončanog studija Općenarodne obrane i društvene samozaštite u Zagrebu, dobiva posao u Teritorijalnoj obrani, da bi početkom rata, 1991. godine, upućeni tvrde pod sumnjivim okolnostima, prešao u MUP. Naime, prema svjedočenju vinovnika tih burnih događaja s početka rata, imenovani je još 1991. od strane SUZUP-a (tadašnja obavještajna služba, Služba za zaštitu ustavnog poretka), bio privođen u Split, zbog sumlje da surađuje s neprijateljskom vojskom.

Tadašnji oprez obavještajaca nije bez osnova, jer je Zoran Pulić zet poznatog ratnog zločinca Milana Zeca, koji je s admiralom Miodragom Jokićem, generalom Pavlom Strugarom i kapetanom Vladimirom Kovačevićem bio je optužen za zločine tijekom opsade Dubrovnika. Uzgred rečeno, tijekom agresije na Hrvatsku Zec je imao čin kapetana ratnog broda, da bi upravo zbog zasluga na hrvatskoj bojišnici 1994. dogurao do čina vice-admirala zapovjednika Jugoslavneske ratne mornarice.

Zoran Pulić je nedavno boravio u Beogradu gdje je, kako je sam rekao, išao posjetiti vrlo dobre prijetelje. Je li tom prigodom posjetio i Mladena Govedaricu, s kojim je svojednobno bio u vrlo prisnim odnosima, a neki kažu i kumskim, ne znamo. Ali zato vrlo dobro znamo kako je Mladen Govedarica bivši pripadnik zloglasnog KOS-a (kontraobavještajne službe JNA) u Pločama, koji je tijekom rata bio šef srpskih tajnih službi u Crnoj Gori i BiH, a osobio je ostao upamćen po brutalnim ispitivanjima hrvatskih uhićenika, koje je često osobno premlaćivao u srpskim logorima.

Zanimljivo je kako Pulić ni danas ne negira, čak se i hvali prijateljstvom s Govedaricom.

Kadrovski kriteriji ministra Orepića

Drugorpomaknuti policajac iz Orepićeva arsenala je Dragan Sršen, metkovski policijski sužbenik koji je sve svoje osvojene pozcije unutar ustroja MUP-a ostvarivao preko poznastava i “veza”. Prema svjedočenju upućenih, Sršen je jedini policajac koji je, odmah nakon završetka Policijske akademije dobio imenovanje u kriminalističkoj policiji, za razliku od ostalih policajaca koji su svoju karijeru gradili mukotrpnim radom na graničnim prijelazima i sticali iskustvo u ophodnjama i patrolama. Svoju munjevitu karijeru, kažu, izgradio je na prijateljstvu sa Zoranom Pulićem, kojemu je služio kao desna ruka u podmetanju i kompromitiranju ostalih policijskih službenika. Usput, Pulić je trebao, odmah nakon Oprepićeva imenovanja ministra, postati njegov zamjenih ili pomoćnik, ali nije išlo tako brzo, a tom se promaknuću ispriječio pad Vlade.

Zastavnik JNA

Iz dosadašnje profesionalne karijere Ane Vlahović teško je dokučiti o kojima se to policijskim stručnim referencama radi da bi upravo ona kompetentno sudjelovati u reorganizaciji MUP-a, no ostaje činjenica da “stručna” grafička dizajnerica od svog bliskoga prijatelja ministra dobila neto plaću od 8.500 kuna, što je plaća o kojoj većina diplomiranih kriminalista u Orepićevu ministarsvu može samo sanjati.

Naposljetku, čitavoj priči oko Orepićevih imenovanja i promaknuća u MUP-u značajno se napomenuti kao je Vlaho Orepić do trećega kvartala 1991. godine bio podoficir (čin zastavnika) u JNA, pa vjerojatno odnos prema Zoranu Puliću datira još od dana kada je Milan Zec bio visoko rangirani oficir JNA. Tehnički ministar je u svom životopisu lagao dragovoljac Domovinskog rata od lipnja 1991. iako ste tada još bili podoficir JNA. T

29 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mali Stevica
  #1 Mali Stevica 8 kolovoza, 2016, 17:34

  ostojićeva smjenjena ljubavnica iz akd-a je danas dala intervju za jutarnji list. savjet: pročitati…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. 365 prevara
  #2 365 prevara 7 kolovoza, 2016, 06:27

  Bandic je u zg od novog napravio bundek i fontane…krpanje asfalta i proširivanje cesta je rad na postojećoj infrastrukturi i sve je to kićenje izvana i populizam…kako se ono kaže izvana gladac iznutra jadac. A uz to ima nemali broj prijava i lopina je i moram priznati vrhunski populist i mazač očiju priglupom narodu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Black Jack
  #3 Black Jack 7 kolovoza, 2016, 01:34

  Svaki dan su ti odrodi u medija ali gdje se oni kreču u javnost da im se na glavu srbočetničku poserem!?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Vladimir
  #4 Vladimir 6 kolovoza, 2016, 21:54

  Frajer se malo zaigrao i visoko poletio, a tko visoko leti…jer ovo s ljubavnicama je istina koja mu dolazi u popodnevnim satima u ured i tamo kao delaju…pa je ta gospođa zaslužila da bude privremena Uprava…dobro dela u fušu nakon posla…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. šimica gevara
  #5 šimica gevara 6 kolovoza, 2016, 18:15

  To je samo vrh ledene sante,Ploče su bile i ostale,kao i Makarska,leglo UDBA-e

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Tvorko
  #6 Tvorko 6 kolovoza, 2016, 12:38

  Ovo nije trač, ovo je istina…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. pinto
  #7 pinto 5 kolovoza, 2016, 21:12

  pater mandukić pročitaj članak pa će ti biti jasno zašto se ovo dogodilo na trgu bana jelačića da četnici uvjetuju slavljenje oluje

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Suzana
  #8 Suzana 5 kolovoza, 2016, 20:24

  Negdje sam pročitala da je Most spoj Crkve i KOS-a.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Sumljiv tip
  #9 Sumljiv tip 5 kolovoza, 2016, 19:33

  Ne kaze se ‘sumlja’, nego ‘sumnja’

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Anonimno
  #10 Anonimno 5 kolovoza, 2016, 18:37

  A jada od clanka!

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Anonimno
  #11 Anonimno 5 kolovoza, 2016, 16:22

  Bez argumenata ovo je eklatantan primjer trača i blaćenja.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Dušan Silni
  #12 Dušan Silni 5 kolovoza, 2016, 13:34

  Nije li on “lečnik” iz Mustara? I to psijiatar ili tako nešto – kao pratar? Bolesnici ga biraju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Idemo delati
  #13 Idemo delati 4 kolovoza, 2016, 17:13

  Na čelu AKD-a se dogodila nečuvena zamjena ljubavnica novog i starog ministra policije. Otišla Ostojićeva a došla Orepićeva fufa. Jadne li države…

  Odgovorite na ovaj komentar
  • DINARA
   DINARA 7 kolovoza, 2016, 19:49

   Ona bivsa je malo prestara, to joj je glavni krimen….

   Odgovorite na ovaj komentar
  • Stvarno sam Tugomir
   Stvarno sam Tugomir 8 kolovoza, 2016, 03:20

   Jadna je stvarno država koja slučajno usput skupi nekog bivšeg zastavnika JNA , sa školom trenera fitnesa i postavi ga na jedno od najodgovornijih pozicija u državi i onda u tako malo vremena napravi takav nered u policijskom sustavu da će poslije njega trebati dugi popravak i oporavak. Mijenja načelnike policije kao da su krpe, skida sposobne a postavlja susjede i prijatelje bez odgovarajuće spreme i radnog iskustva , uhljebljuje tajkune itd. itd.
   Pod krinkom istine i pravde otkriva se polako sva jad i bijeda privatnih interesa i oholost života kad čovjek dobije moć da vlada.
   A vrhunac su velike laži o nekakvom poštenju , to je kao kad ti nude ukusne i zdrave čevape a onda ti serviraju samo lepinju i to naravno ,praznu .
   Ako je to što pišete gore istina ,stvarno je tužno da je Orepić za novu privremenu upraviteljicu AKD-a postavio svoju ljubavnicu a za savjetnicu osobu sa kojom je ikažu intiman .
   Sve je ovo tako tako tužno. .Najtužnije od svega je to da sam nekad i ja glasao za njega. Moj MOST nade u bolji život se srušio Stvarno tužna priča

   Odgovorite na ovaj komentar
 14. sven
  #14 sven 4 kolovoza, 2016, 13:39

  Drug zastavnik je mladost proveo u konavoskim brdima, cuvajuci koze i ovce, puseci skiju i trgujuci s jeftinim Trebinjem. Nebih isao u detalje, ali trofazni su mu bili uvijek drazi, konavoska malicija se kod njega veliko pisala. Dosao je na to mjesto zahvaljujuci Petrovu i Grmoji, a da se nije desilo to sto je, bili bi apsolutni vlasnici, zajedno s Ostojicem, represivnog aparata. Nije svako zlo za zlo….Stari su znali reci: kuca mu za morem bila! Nadajmo se da cemo dobiti druge prave ljude. Sve dok ne uvedemo neke promjene, recimo da sve stranke budu zastupljene u vladi i drugim ministarstvima, nece biti srece.

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Anonimno
  #15 Anonimno 4 kolovoza, 2016, 13:38

  Drug zastavnik je mladost proveo u konavoskim brdima, cuvajuci koze i ovce, puseci skiju i trgujuci s jeftinim Trebinjem. Nebih isao u detalje, ali trofazni su mu bili uvijek drazi, konavoska malicija se kod njega veliko pisala. Dosao je na to mjesto zahvaljujuci Petrovu i Grmoji, a da se nije desilo to sto je, bili bi apsolutni vlasnici, zajedno s Ostojicem, represivnog aparata. Nije svako zlo za zlo….Stari su znali reci: kuca mu za morem bila! Nadajmo se da cemo dobiti druge prave ljude. Sve dok ne uvedemo neke promjene, recimo da sve stranke budu zastupljene u vladi i drugim ministarstvima, nece biti srece.

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Anonimno
  #16 Anonimno 4 kolovoza, 2016, 10:06

  Naprosto ne mogu vjerovati da je netko dao glas most-u i da će to vjerojatno opet to ponoviti. Hrpa ljudi koji ne znaju šta znači voditi stranku, a kamoli državu. Bandić se jedini iskazao kao pravi čovjek i vođa koji voli svoj grad Zagreb i svoju državu Hrvatsku tako da ću sigurno glasovati za njega. Naprijed Bandićuu..

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Novi Zagreb
   Novi Zagreb 4 kolovoza, 2016, 13:54

   Most je gomila nesposobnih, koja želi vladati. Na žalost moram reći kao građanin Zagreba, da je Bandić populist koji troši svake godine buđet grada od 7. milijardi kuna.Gradi fontane, a svi građani glavnog grada nemaju vodu i kanalizaciju.

   Odgovorite na ovaj komentar
 17. Zoki
  #17 Zoki 4 kolovoza, 2016, 10:04

  Most ispod kojeg ne tece ni kap rijeke, kojemu je temelj u apsolutnom raspadnom stanju. Prvo podrhtavanje, prva jaca bura i srusit ce se u prasinu. Takvi ljudi da vode Hrvatsku? NE hvala! Bandic zna i vec gradi “mostove” snaznih temelja. Preko njegovih mostova moje noge ce rado koracati. Zato moj glas ide Bandicu!

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. leksikograf
  #18 leksikograf 4 kolovoza, 2016, 09:36

  vidi se da je čovjek polupismen i da u javnim nastupima teško sastavlja prosto-proširenu rečenicu s izrazitim naglaskom na oficirski rječnik

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. Dino
  #19 Dino 4 kolovoza, 2016, 09:05

  Tek je okusio fotelju i vec bahato uhljebljuje.
  Nebi mostu dao glas nikad. Sve su to neiskusni i bahati ljudi, cista prevara.
  Jedini koji se pokazao sa svojim radom je Bandic, upravo iz tog razloga ce dobiti moje povijerenje.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code