15 NOGOMETAŠA U PREMIER LIGI PALO NA ANTIDOPING TESTU

15 NOGOMETAŠA U PREMIER LIGI PALO NA ANTIDOPING TESTU

18. travnja, 2022.

 

Navodi se kako je čak 15 premierligaških nogometaša palo na dopinškim testovima između 2015. i 2020. godine, od kojih je njih 12 bilo pozitivno na supstance koje poboljšavaju izvedbu. Ali zanimljivo, nijedan od njih nije suspendiran.

“Ukupno je 88 nogometaša iz Engleske, Walesa i Škotske palo na dopinškim testiranjima između 2013. i 2020. godine. Bilo je deset pozitivnih nalaza na amfetamine i tri na kortikosteroid triamcinolon. Premierligaški slučajevi uključuju četiri pozitivna nalaza na stimulant ritalin i jedan na testosteron buster HCG”, otkriva Mail on Sunday.

Ono što je posebno zanimljivo je što nijedan od spomenutih slučajeva nije doveo do dopinških suspenzija, a iz Britanske antiidopinške agencije (UKAD) kažu da je razlog u većini slučajeva bilo slučajno unošenje supstance u organizam ili korištenje u terapeutske svrhe.

Slučaj s pronalaskom HCG-a detektiran je u drugoj polovici sezone 2019/20. Kako pozitivan nalaz može značiti ujedno i pozitivan nalaz na tumor, neimenovani je nogometaš naknadno daljnje destiran i nije sankcioniran.

IZVOR: www.sportske.hr  T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code