JE LI B(I)RAČKI MINISTAR KREIRAO IZBORNU PRIJEVARU?

JE LI B(I)RAČKI MINISTAR KREIRAO IZBORNU PRIJEVARU?

26. studenoga, 2015.

Zagreb, 271211. Vlada, Banski dvori. Prvi radni dan nove Vlade Zorana Milanovica.  Na slici: ministar uprave Arsen Bauk izlazi iz Banskih dvora. Foto: Goran Mehkek / Cropix *** Local Caption *** Zagreb, 271211.
Vlada, Banski dvori.
Prvi radni dan nove Vlade Zorana Milanovica.
Nitko od lidera grupacije s hipotekom sanaderovske kleptomanije, presahloga domoljublja i progona proslavljenih vojskovođa nije javno prozborio o sumnji u krađu izbornih rezultata. Članovi, simpatizeri i štovatelji HDZ-a, Tuđmanova državotvorstva i hrvatskoga domoljublja, s razlogom podsjećaju na naslijeđene laži i komunističko mađioničarstvo s kuglicama b(i)račkoga ministra uprave Arsena Bauka, kojem je desetak dana prije 8. studenoga broj glasačkih listića naprasno reduciran za 240.000

Napisao: Josip Frković

Dok sa zagrebačkog Iblerova trga pristižu optimistične vijesti Peđe Grbina o dobrohotnosti ideesovaca i srpskih manjinaca, od čijih deset birača navodno osmero izborne glasove redovito daju čelniku najlošije hrvatske Vlade, one SDP-ovih kukurikavaca i neostvarena plana 21, točnije o dovoljnom broju mandata za proglašenje novog mandatara, Most nezavisnih lista još uvijek pokušava nemoguće. Nastoji u sastav novoga kabineta uvući i HDZ-ove relativne pobjednike, ali i one koji su u četiri godine Hrvatsku za duga desetljeća zadužili preko stotinu milijardi, zatvorili 175.000 radnih mjesta, nezaposlenost doveli do brojke 320.000 i u prisilnu pečalbu poslali polovinu braniteljske populacije. Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando M. Mrsić, s punom odgovornošću, navodno tvrdi suprotno. U dokazivanju pune istine o rastu Hrvatske od 2011. svakako mogu pomoći i fizički atraktivna ministrica socijale, te stranačka i Vladina dopredsjednica Milanka Opančić, istoku usmjerena Vesna Pusić, optimistični kreator iluzionist razvoja Branko Grčić ili Siniša Hajdaš Dončić. Dvojica posljednjih iskazali su se kao pregovarači SDP-a s mostograditeljima iz grada na ušću Neretve. I dok se o izbornim učincima HDZ-ove Domoljubne koalicije, nema mnogo toga reći, osim činjenica o bučnim i jalovim nadama u samotok političke borbe, narodne potpore i izborne pobjede, baš nitko od lidera grupacije s hipotekom sanaderovske kleptomanije, presahloga domoljublja i progona proslavljenih vojskovođa nije javno prozborio o sumnji u krađu izbornih rezultata. Članovi, simpatizeri i štovatelji HDZ-a, Tuđmanova državotvorstva i hrvatskoga domoljublja, s razlogom podsjećaju na naslijeđene laži i komunističko mađioničarstvo s kuglicama b(i)račkoga ministra uprave Arsena Bauka, kojem je desetak dana prije 8. studenoga broj glasačkih listića naprasno reduciran za 240.000.

Vukovarske pouke nasilja

Dotični zloglasni škrtac i pouzdanik omiljena „kancelara“ Milanovića, koje Vukovarci dobro pamte po noćnim ćiriličnim pločama i nasilju Ostojićevih plavaca, bio je zagovornik kontrole većinski hrvatskih vrgoračkih adresa. A ne onih spornih srpskih u gradu na Dunavu i Vuki. Ministar policije Ranko Ostojić zadnja dva mjeseca intenzivno radi pod šatorom, na „balkanskoj migrantskoj ruti“ i baš za Dana sjećanja na ratno stradanje Vukovara, verbalno i video-uracima dokazuje kako potomak krajinskoga milicajca Saša Sabadoš nije kriv za teško ozljeđivanje i smrt malodobnoga dragovoljca Darka Pajičića. U javnost su baš sada dospjeli i neki kosturi iz ormara. Skandal do skandala i nesumnjivih kaznenih djela. Najveći je svakako onaj iz Duudija, ureda za upravljanje državnom imovinom, gdje su suradnici najbogatijeg SDP-ova predstojnika zamračili 16,6 milijardi vrijednu imovinu. Osim masne „Astrine“ kosti u Moskvi, građani pod lupu sumnje stavljaju i prodaju SMB granatama razorenih Kupara ruskom poduzetniku. Za sedam kaznenih djela i štetu od desetak milijuna kuna, uza suglasje optužnoga vijeća Županijskoga suda u Zagrebu, suđenje očekuje negdašnja SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel, spretni kradljivac HGK Nadan Vidošević, nakon istrage i vaganja utemeljenosti optužnice, očekuje slobodu i ispriku države, a „močvarni“ Jovanovićev Zdravko Mamić jednomjesečni zatvor i optužnicu za ukradenih 80 milijuna kuna. Kao što rekosmo, glavni pregovarači SDP-ove koalicije s Metkovcima su tehnički ministri Siniša Hajdaš Dončić i Branko Grčić. Nedostaje, međutim, instant ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, dični dopredsjednik stranke, koji je olakim izjavama pred izbore nesvjesno pojačao rejting političkih suparnika. A očekivao je potporu domaćinu Drage Prgometa, Anti Kotromanoviću.

Uskrsnuli partijski agitprop

Želeći se dodvoriti vitkom Sinjaninu i zemljaku partijskoga lidera, naglasio je kako je general Damir Krstičević s liste HDZ-a iskustvo i čin ipak stekao u JNA, dok je viši časnik Kotromanović (SDP) potvrdu vojne osposobljenosti kalio u Domovinskom ratu i HV-u. Za takve prizemno glupe komentare doživio je Maras javne pljuske i od partijskoga kolege iz Siska, HGK-ovoga savjetnika Davorka Vidovića. Ali, „mudri“ Gordan Maras, bez obzira na ishod konzultacija i konačnu odluku o mandataru, u drugoj je izbornoj jedinici već dobio prolaz u Hrvatski sabor, premda je potpuno jasno da „Šmokljan“ osam početnih godine radnoga staža zahvaljuje jedino svojoj partiji. Ne zna se, doduše, hoće li i ubuduće biti tako čest gost grada Siska i županije, gdje mu živi prvi suradnik, dobro plaćeni pisar ureda ministra, Darko Baniček, negdašnji Vidovićev potrčko. Ne znamo je li i Darkova supruga Kristina, poput svoga zamjenika Marka Kričke, u trenucima nervoze zbog afere s demontažom pruge stare devet desetljeća nazvala bezobraznim balavcem. Nije to sve. Jer, Marasovi su službenici pola godine skrivali vrhunsku državnu tajnu – da su ministar i prijatelj mu Baniček u elitnim hotelima i kockarnicama SAD-a potrošili hrpu novca. Ne svoga, negoli državnoga… Zbog činjenice da je za blagdan Svih svetih zaobišla grob bivšega generala JNA Bobetka, ratnog visokoga časnika i vojskovođe HV-a, bivšeg komunista i člana HDZ-a, na račun autora portalskoga teksta o toj temi sasulo se paušalno drvlje i kamenje Kikina partijskoga agitprop-kružoka. Smjestivši cijelu obitelj „ishlapjela“ novinara među standardom povlaštene i dobro stojeće radnike INA-Rafinerije nafte i predbacivši mu simpatije za domoljubnu opciju i slobodarski HDZ, autori reagiranja na portalskom forumu istinu o grobljanskom obilasku gradskih otaca i drugarice majke domu mira zaslužnih Siščana nazivaju – laprdanjem. Pravu istinu nisu ni pokušali demantirati.T

12 komentara

Uskoči u raspravu
  1. klarens
    #1 klarens 27 studenoga, 2015, 03:49

    Krkan Franomano
    =============================
    Ljubitelj majuskule ( VELIKIH SLOVA)
    =============================
    To nam vech dosta toga zbori
    =============================
    Ostavio se shkole chim je savladao
    =============================
    VELIKA slova
    =============================
    Jer shto che mu i jedna i druga ????

    Odgovorite na ovaj komentar
  2. FRANO
    #2 FRANO 26 studenoga, 2015, 17:39

    POŠTOVANOM FRKOVIĆU!!!!!!
    OVAJ POŠTOVANI FRKOVIĆ ME UVJEK ,SVOJIM NAPISIMA ,USTAŠKO-STEPINČEVSKOG SADRŽAJA, POTSJETI NA PAVELIČEVOG MINISTRA ,KRVOLOKA ,FRKOVIĆA.NE DOVODIM GA NIUKAKVU VEZU SA ZLOČINICEM STEPINČEVOG KALIBRA ,ALI GA SVAKAKO SPOMINJEM U ANALOGIJI MIŠLJENJA ,KAO DA JE GENETSKI NASLIJEDIO ZLOČINAČKI DUH KOJIM DIŠE I PIŠE, ALI KOJI NE ZNA MISLITI JER SE JOŠ NIJE IZDIGAO NA VIŠI STUPANJ HEGELOVE LJESATVICE TRIJADE DA BI MOGAO SVOJU PISANIJU PRETVORITI U REALNU ČINIDBU I DJELOVATI KRVOLOČNO ,STEPINČEVSKO-FRKOVSKI ,JER BI KRV I LEŠEVI PONOVNO ZAPLJUSNULI OVE PROSTORE KAO NEKADA U DOBA III REICHA ,KADA JE MINISTAR FRKOVIĆ, ONAKO, NA ZADNJIM NOGAMA ,JOŠ SE NIJE ISKOPELJAO IZ DILUVIJALNIH NAGONA, OKO SBE MEO SVE ŠTO MU JE POD RUKU DOŠLO, ALI UVJEK OBORUŽAN RASPELOM I MAČEM ,SIMBOLIMA ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA.
    A NAŠ ,OVOZEMALJSKI ,DANAŠNJI FRKOVIĆ ,BIĆE NA STUPNJU ČULNE IZVJESNOSTI ,ČIJI JE RAZUM,REKAO BI HEGEL, SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE LJUDSKLE HUMANOSTI ,SVOJOM SKRIBOMANIJOM METE SVE ŠTO NIJE POSTULATORNO KATOLIČKOJ KASTINSKO-KRVOLOČNO.-INQUISICIJSKOJ NARAVI VJERE I VJEROVANJA.
    PA MU PORUČUJEM,POŠTOVANI SKRIBOMANE ,NA STUPNJU HOMO-EREKTUSA IZ STEPINČEEVIH DILUVIJALNNIH RASPUČA ,OSTAVITE SI SVOJIH INQUISICIJSKI PROSUDBI I OSUDA JER SMO VEĆ SKORO NA KRAJU DRUGE DEKADE 21-VOG STOLJEĆA PA JE SRAMNO ZA DANAŠNJI STUPANJ LJUDSKE SVIJESTI, A POSEBNO ZA OBRAZOVANI UM ,SUSREESTI OVAKVE PISANIJE KOJIMA JE VRIJEME INQUISICIJSKIH PROSUDBI I OSUDA DAVNO PROŠLO, A KOJE DO DANAŠNJIH DANA NOSI STIGMU ZLOČINA NON PLUS ULTRA.

    Odgovorite na ovaj komentar
  3. tutifrruti
    #3 tutifrruti 26 studenoga, 2015, 11:46

    matematičar bauk će uskoro dobiti priliku da obrazloži rješenje svoje jednadžbe na kompjuterima sdp-ove tvrtke apis.

    Odgovorite na ovaj komentar
    • dds
      dds 28 studenoga, 2015, 09:36

      Točno, Milanovićev ministar je matematičar čuven po tome što zbraja lipe da bi sastavio kunu…

      Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code