13. ZLATNA JABUKA U VINKOVCIMA

13. ZLATNA JABUKA U VINKOVCIMA

19. travnja, 2017.

 

 

Prestižno kuharsko natjecanje „Zlatna jabuka“ održava se po trinaesti puta i ove će godine ponovno okupiti veliki broj slastičara i kuhara iz najeminentnijih hrvatskih restorana i hotela, koji će se boriti za glavnu nagradu – Kristalnu kuhaču. Tokom godina „Zlatna jabuka“ je postala brand gastro-turističke ponude Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Hrvatski kuharski kup pokrenut je od strane Hrvatskog kuharskog saveza još 2004. godine, a “Zlatna jabuka”, koja se održava u sklopu Kupa najdugotrajnije je natjecanje u Hrvatskoj. Opstojnost i prepoznatljivost „Zlatne Jabuke“ je u njenoj veličini i po programu i po sadržaju, a tome u prilog ide i velika zainteresiranost kuhara i slastičara.
Trinaesto izdanje natjecanja u Vinkovcima tako će okupiti 12 ekipa iz cijele Hrvatske, koji će svojim kreacijama i inventivnošću stvarati prava umjetnička djela na zadanu temu od namirnica bogate kulture flore i faune Slavonije i Srijema.

Domaćini iz Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije i ove su se godine pobrinuli za bogat popratni program. Brojni gosti i sudionici “Zlatne jabuke” tako će imati prigodu upoznati ljepote naše županije.

U četvrtak 20. travnja planiran je izlet do Gradišta i Bošnjaka, u okviru kojeg će natjecatelji posjetiti Šumarski muzej, OPG-ove, te obići Bošnjačke virove.

Drugi dan (petak) “Zlatne jabuke” bit će u cijelosti posvećen natjecanju. Kuhari i slastičari u kuhinju će ući već u 6 sati, a ocjenjivanje će započeti u poslijepodnevnim satima. Treba naglasiti kako će se za sve zainteresirane goste i građane od 16:30 do 17:00 sati u restoranu “Barun Trenk” upriličiti razgledavanje hladnih eksponata i deserata, koje su pripremili natjecatelji.

Glavni dio programa 13. izdanja Zlatne jabuke održat će se u večernjim satima. Svečana večera s proglašenjem pobjednika i ove će godine, ne sumnjamo, privući najveće zanimanje. Program, koji započinje u 19:30 sati, će voditi doajen hrvatskog glumišta, Darko Janeš, a nastupit će Ženska pjevačka skupina Folklornog ansambla Lisinski, zatim prva plesačka postava FA Lisinski, te Tamburaški sastav Tambura band. U natjecateljskom dijelu večeri bit će proglašeni pobjednici po kategorijama: hladna plata, glavno toplo jelo, desert, te ukupni pobjednik 13. Zlatne jabuke. Nakon proglašenja pobjednika u svakoj kategoriji gosti će imati prigodu degustirati hranu koju su pripremili natjecatelji. Za sve goste pripremljena je bogata tombola, a dobrovoljni prilozi ići će u svrhu educiranja mladih kuhara i slastičara. Već tradicionalno u sklopu večere organizirat će se i aukcija slatkog jela, odnosno velike torte. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code