MESIĆ  KUPUJE RADIO  101 !?

MESIĆ KUPUJE RADIO 101 !?

25. svibnja, 2011.Vijest koja se  ovih dana brzinom munje počela širiti zagrebačkim medijskim kuloarima jeste ta da bi novi vlasnik nekada kultnog Radija 101 mogao postati bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić, Naime, kuloari bruje da se iza zagonetne kineske tvrtke, koja se nalazi među potencijalnim kupcima zagrebačke radijske postaje zapravo krije Mesić osobno, odnosno njegov interesno politički krug. Ma koliko ta vijest u prvi mah, izgledala nevjerojatnom, dobri poznavatelji prilika uvjeravaju nas  da nije nemoguće  da bivši hrvatski predsjednik, bilo kao lobist, simpatizer ili predvodnik određene interesne skupine sličnog političkog svjetonazora sudjeluje u tom poslu.

Mesića za Stojedinicu vežu samo ugodne uspomene. On je na toj radijskoj postaji još kao HDZ-ov disident uvijek bio miljenik i dobrodošao, a udio tog radija u dvije Mesićeve izborne  pobjede na predsjedničkim izborima je golem. Stpe Mesić, tvrde njegovi dobri poznavatelji, na neki način ima i moralnu obvezu pomoći tom radiju, u trenutcima kada mu  ne cvjetaju ruže, bez obzira što je Stojedinica  nakon što je u veljači za stečajnog upravitelja imenovan Maroje Stjepović, počela  bilježiti dobre poslovne rezultate. Inače,   odluka o sudjelovanju  zagonetne kineske tvrtke na javnom natječaju za kupnju Radija 101, navodno je pala  sredinom svibnja ove godine, za vrijeme Mesićeve  posjete Kini.  Mnogi su  taj njegov  poslovni boravak u toj najmnogoljudnojoj naciji na svijetu okarakterizirali kao Mesićevo sklanjanje iz Hrvatske u trenutcima izricanja prvostupanjske presude hrvatskim generalima u Haagu, Gotovini, Čermaku  i Markaču. Naime, kao što je poznato, brojni branitelji i braniteljske udruge Mesiću ne mogu oprostiti dilanje dokumenata s Pantovčaka,  prije svega   kobnog brijunskog transkripta koji je haaškom sudu bio presudan za izricanje drakonskih kazni generalima Gotovini i Markaču.

No, kako je vrijeme pokazalo Mesić se nije sklanjao  ni pred kim,( napokon on je u dosadašnjem burnom političkomživotu bezbroj puta dokazao da ne bježi s bojnog polja), nego je ugovarao brojne poslove, a među njima, špekulira se, i posao s kineskom tvrtkom, koja bi mogla postati i novim vlasnikom Radija 101. Insajderske informacije kažu da bi upravo ta kineska tvrtka  na javnom natječaju mogla glatko proći jer njihova ponuda gotovo je neusporediva s ostalim.  Jednostavno rečeno takvu ‘nemoralnu’ (materijalnu) ponudu nitko racionalan ne bi mogao odbiti.

A pokažu li se te informacije točnim onda će se smrknuti  brojnim  poznatim  imenima  iz javnog, gospodarskog ali i političkog miljea, zainteresiranim za Radio 101  Naime, priča o kupnji Stojedinice počela je dobivati na intenzitetu, nakon dovršene procijene o vrijednosti brenda koja iznosi  800 tisuća eura, A budući vlasnik koji će biti izabran na javnom natječaju dužan je preuzeti tehnološku cjelinu,  točnije brend, pokretnine, koncesiju i zaposlene.

Do sada su,  najveći interes za kupnju Radija 101,bar po kuloarskim pričama, pokazali osim radijskog magnata Juraja Hrvačića i braća Majher. Josip Majher je vlasnik zagrebačkog radija Soundset Plavi, a Drago Majher je  direktor Radio Cibone. U igri oko Stojedinice ozbiljno su se u medijima spominjale i brojne druge tvrtke koje su u svijetu biznisa i izdavaštva obično vežu za HDZ, prije svega bivšeg  glasnogovornika Sanaderove Vlade Ratka Mačeka. No, pobjedi li kineska tvrtka na javnom natječaju sve ostale konkurente, a špekulacije se pokažu istinitim, zlobnici bi mogli reći, da je  Mesić  pobijedio Mačeka, odnosno da  je doživotni bivši predsjednik i u poslovnom smislu uspio nadigrati poznatog spin doktora.T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code