13. LIBURNIA FILM FESTIVAL

13. LIBURNIA FILM FESTIVAL

17. srpnja, 2015.

LFF2

Liburnia Film Festival pokrenuo je, na platformi Indiegogo, crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja donacija te uvođenja financijskih nagrada za najtalentiranije autore dokumentaraca u Hrvatskoj, kako bi se podržao njihov dosadašnji rad i budući filmski projekti. Namjera je motivirati festivalsku publiku, koja je festival gradila u posljednjih 13 godina, da financijski podrži nagradu publike, nagradu za najbolji film po ocjeni žirija te izradu originalnih festivalskih nagrada za koje je zaslužan umjetnik Saša Jantolek.
Crowdfunding kampanja LFF-a, jedinog festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji se u filmskoj oazi uz more, u lučici u Ičićima, ove godine održava 13. put (25. – 29. kolovoza), trajat će do završetka festivala. Želja je organizatora prikupiti 3.500$ a iznos će biti upotrijebljen na sljedeći način:
– 1.000$ za nagradu publike
– 1.000$ za najbolji film po izboru žirija
– 1.000$ za rad Saše Jantoleka. Riječ je o skulpturama za nagradu publike i nagradu za najbolji film, plaketama za posebno priznanje žirija, za najbolji regionalni film, najbolju režiju, montažu, fotografiju i dizajn zvuka, kao i o skulpturama i plaketama za donatore.
“LFF je festival kojeg od samog početka zajedno grade i razvijaju publika, filmaši, novinari, lokalna zajednica i tim ljudi koji ga organizira, pri čemu se često granica između tih uloga potpuno gubi. Imajući to na umu i sa željom da i ove godine festival podignemo na još višu razinu, zaključili smo da je ovo idealan način prikupljanja sredstava za financijske nagrade za najbolje filmove 13. LFF-a“, kaže izvršni direktor LFF-a Igor Bajok.
Među perkovima, odnosno nagradama za donatore, nalaze se smještaj u Ičićima, kampiranje u Autokampu „Opatija“ u neposrednoj blizini festivalske lokacije, čast da se dodjeli nagradu publike, festivalske majice, torbe, katalozi, ali i brojni hit-dokumentarci u distribuciji Restart labela udruge Restart koja je uz udrugu Liburnia Film Festival organizator LFF-a.
“Nadam se da ćemo uz pomoć prijatelja Liburnia Film Festivala i filmaša koji su nam svih ovih godina dragi gosti, uspjeti dostići naš cilj i nagraditi najbolje dokumentarce ovogodišnjeg izdanja. Važno nam je kao specijaliziranom festivalu hrvatskog dokumentarca da naše filmaše nagradimo konkretnom potporom, a mislimo da je značajno da ona dolazi direktno od publike koja pet večeri besplatno uživa u najboljim hrvatskim dokumentarcima, kao i njihovih kolega koji zasigurno znaju koliko financijska nagrada može značiti autorima u pripremi novih filmova”, navodi direktor festivala Oliver Sertić.
U međuvremenu, organizacija ovogodišnjeg festivalskog izdanja u punom je jeku. U idućem će tjednu biti objavljen program festivala, koji je ove godine izuzetno kvalitetan, a pred nama su i brojna popratna događanja: projekcije pobjedničkih filmova lanjskog izdanja u riječkoj Filodrammatici 17. i 18. srpnja, u Art-kinu Croatia 19. srpnja, te na Silbi, Lošinju i u Mošćenicama, u sklopu programa „Liburnia uplovljava“, u srpnju i kolovozu. Uoči festivala, očekuje nas i poseban trodnevni program na Ljetnoj pozornici Opatija, sa šest svježih svjetskih dokumentarnih naslova, a na samom festivalu, osim bogatog filmskog programa, i brojne edukacije te koncerti.

Podržite crowdfunding kampanju na https://www.indiegogo.com/projects/support-the-friendliest-film-harbour#/story i postanite dio LFF-ove obitelji!

Jelena Androić T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code