13. FESTIVAL ZNANOSTI

13. FESTIVAL ZNANOSTI

19. travnja, 2015.

festival znanosti krs loza

Od 20. do 25. travnja 2015. u Tehničkom muzeju u Zagrebu i u petnaest drugih hrvatskih gradova održava se trinaesti po redu Festival znanosti. Tehnički muzej u Zagrebu, u suradnji s British Councilom i sveučilištima u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Zadru te Metalurškim fakultetom iz Siska, udrugom Zlatni rez iz Rijeke, Muzejom krapinskih neandertalaca iz Krapine, Povijesnim društvom Požega, Prirodoslovnim muzejom Dubrovnik, Zajednicama tehničke kulture Pule i Malog Lošinja te brojnim drugim organizatorima u Hrvatskoj, udružio se i ove godine, trinaesti put za redom, u organiziranju najveće manifestacije u Hrvatskoj posvećene proslavi znanosti.

Tijekom 2015. obilježavamo i Međunarodnu godinu svjetlosti, a u Hrvatskoj obilježavamo značajnu obljetnicu – četiri stotine godina od tiskanja „Machinae Novae“ (Novi strojevi) Fausta Vrančića i njegovog homo volansa (letećeg čovjeka) – crteža padobrana. 

U bogatim festivalskim programima posjetitelji mogu otkriti mnoge zanimljivosti iz znanstvene kulture. U Tehničkom muzeju u Zagrebu, Festival će biti otvoren za posjetitelje u vremenu od 10 do 21 sat. Sadržaji su prilagođeni različitim dobnim skupinama, a cjeloviti program Festivala znanosti možete vidjeti na internetskim stranicama www.festivalznanosti.hr/15/ .T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code