12. TOVARNIČKI JESENSKI FESTIVAL

12. TOVARNIČKI JESENSKI FESTIVAL

28. rujna, 2017.

 

Općina Tovarnik i Odbor za provedbu festivala pozivaju vas na „12. tovarnički jesenski festival“ koji će se ove godine održati 29. i 30. rujna u centru Tovarnika na prostoru malonogometnog igrališta.

Na Festivalu će sudjelovati veliki broj izlagača i nastupati brojna kulturna umjetnička društva. U okviru Festivala održavaju se brojna popratna događanja, kao i brojna natjecanja: izbor najteže i najduže bundeve, izbor najbolje skuhanog pekmeza i najbolje pripremljenog graha. Najteža bundeva koja je pobijedila na ovoj manifestaciji imala je 630 kilograma, a ove godine se bira i najduža tikva.

Kroz godine, na ovu manifestaciju se prijavljuje sve veći broj izlagača i natjecatelja, a ove godine očekuju se i oni iz Srbije, BiH, a ima najava da bi sudjelovati mogli i gosti iz Njemačke.

Prijavite se na sva navedena natjecanja i osvojite vrijedne novčane nagrade, a sudjelovati mogu svi. Prijavnice se mogu preuzeti na stranicama općine ili u službenim prostorijama Općine Tovarnik.

Koliki značaj ova manifestacija ima za ovaj dio Srijema govori činjenica da Festival raste iz godine u godinu, kako po broju izlagača, tako i po broju posjetitelja.

U sklopu Festivala održavaju se brojna natjecanja: natjecanje za najtežu bundevu, natjecanje za najdužu tikvu, natjecanje za najbolje skuhani zeleni grah i natjecanje za najbolje skuhani pekmez. Pozivamo sve udruge, pravne osobe i zainteresirane pojedince da se prijave na navedena natjecanja i osvoje vrijedne novčane nagrade.

Na Festivalu će kao i do sada sudjelovati veliki broj izlagača pekmeza, rakija, likera, vina, bundeva, meda, rukotvorina i drugih proizvoda. Za sve sudionike i posjetitelje osiguran je besplatan ručak – kuhani grah. U večernjim satima kulinarska atrakcija – bik s ražnja.

Također, predstavit će se i brojna kulturno umjetnička društva, pučki pjesnik Đuro Kuveždić,  te bać´ Roka i did´ Tunja.

U petak 29. rujna u 20:00 sati nastupaju Sinovi ravnice, a u subotu 30. rujna, također u 20:00 sati Colonia.

Prijavnice za sudjelovanje u natjecanjima, kao i za štandove možete preuzeti osobno u Općini Tovarnik ili na našim web stranicama.

Medijski pokrovitelji: HRV, Vinkovačka TV i Glas Slavonije. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code