CIVILE UBIJAO IZ PIŠTOLJA A BRANITELJE TUPIM PREDMETIMA

CIVILE UBIJAO IZ PIŠTOLJA A BRANITELJE TUPIM PREDMETIMA

19. siječnja, 2019.

 

 

Ovaj krvnik je sa svojim „pomozbog“ junacima najviše ubijao nakon što je Škabrnja pala. Izvlačio je nevine ljude iz podruma i upotrebom vatrenog oružja iz neposredne blizini gađao ih u vitalne dijelove tijela, glavu, vrat i prsa, a zarobljene hrvatske branitelje iz sela, pripadnike Samostalnog bataljuna Škabrnje, na čijem je čelu bio legendarni Marko Miljanić, ubijao je kao pse hladnim oružjem i tupo tvrdim predmetima

Napisao: Mladen Pavković

Nakon što je identificiran škabrnjski krvnik notorni Zoran Tadić (59) i osumnjičen da je sa svojim „dobrovoljcima“ zvjerski pobio 43 ljudi u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, u Škabrnji očekuju konferenciju za medije nikog drugog nego notornog Milorada Pupovca, koji uvijek ističe da je zločin – zločin!

Pa, ako je to zločin, a jeste, s nestrpljenjem se čeka ta konferencija, tim prije što bi Pupovac tom prigodom mogao nešto reći i o svom bratu ili braći, gdje su u to vrijeme bili i što su radili.

Naime, Pupovac je baš iz tog kraja i dobro mu je poznato što se u Škabrnji i okolici događalo u vrijeme rata, ali, gle čuda, on u Škabrnju, kao primjerice u Vukovar, ne dolazi!

Zašto Milorade, što vas sprječava da koji puta ne dođete i u Škabrnju i da tamo pričate priče o „nevinim“ srpskim žrtvama i o tome kako je mala skupina hrvatskih branitelja „napala“ zloglasnu JNA, koja je poslije toga napravila pokolj nad hrvatskim pučanstvom kakav se ne pamti od „stoljeća sedmog“?

Dođite i pred onima koji su ostali živi u Škabrnji, branite krvnika Zorana Tadića, ali i druge iz tzv. srpskog Dobrovoljačkog voda, koji je bio sastavljen mahom od dragovoljaca iz Srbije, BiH i Hrvatske, pretežno iz zadarskog područja.

Što vas sprječava da to ne učinite?

Srbija ga nagradila

Tadić je izravno odgovoran za mučenja, zlostavljanja i ubijanje 43 Škabrnjana, u čijim ubojstvima je i sam sudjelovao. Nakon ovog zločina Srbi su nagradili ovog, tada 32-godišnjeg zločinca. Prvo su mu dodijelili kuću prognanih Hrvata u Benkovcu (vjerujući da se oni nikada ne će vratiti), a zatim ga postavili na mjesto načelnika državne bezbjednosti Teritorijalne obrane Benkovac.

Sredinom 1992. tadašnja vlast iz Srbije, zbog uspješnog velikosrpskog pohoda na Hrvatsku, premješta ga u Beograd, a zatim vrlo brzo i u Australiju gdje je dobio državljanstvo i gdje i dan danas živi.

Ovaj krvnik je sa svojim „pomozbog“ junacima najviše ubijao nakon što je Škabrnja pala. Izvlačio je nevine ljude iz podruma i upotrebom vatrenog oružja iz neposredne blizini gađao ih u vitalne dijelove tijela, glavu, vrat i prsa, a zarobljene hrvatske branitelje iz sela, pripadnike Samostalnog bataljuna Škabrnje, na čijem je čelu bio legendarni Marko Miljanić, ubijao je kao pse hladnim oružjem i tupo tvrdim predmetima.

Iz Loznice

U Policijskoj upravi zadarske su rekli da su „prilikom ovog opsežnog kriminalističkog istraživanja policijski službenici Odjela ratnih zločina uložili znatne napore i ustrajnost da identificiraju škabrnjskog krvnika, tim prije jer osim prezimena o dotičnom nisu imali drugih podataka“.

Tadić je iz mjesta Loznice u Srbiji.

Možda bi krvnik i prije bio otkriven i optužen da je suradnja s Republikom Srbijom po tom pitanju dobra. Ali ne, ona je i dalje jako loša.

“Mene zanima, rekao nam je Marko Miljanić, kad će početi uhićivati i suditi onima koji su naredili zločine u Škabrnji? Tadić je tek samo jedan od izvršitelja, ali što je s onima koji su bili na višim položajima, poglavito u JNA, a koji su danas slobodni ko ptice?”

Pitanje je, je li se i prije moglo doći do ovog, ali i drugih ratnih zločinaca nad nevinim ljudima iz Škabrnje? Tek sada će se zatražiti njegovo izručenje Hrvatskoj, ali, kako reče i Miljanioć, on je tek samo jedan u nizu…

Inače, za ratne zločine u ovom mjestu dosad je odgovarala tek jedna „baba“, koja je odslužila kaznu i vratila se u Crnu Goru.

Nu, kako bilo da bilo, sad nas ipak zanima što će na sve to reći neumorni – Milorad Pupovac? T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Kredita i financiranja za svoje projekte u kratkom vremenskom razdoblju (zeljka.baletic@gmail.com)
  #1 Kredita i financiranja za svoje projekte u kratkom vremenskom razdoblju ([email protected]) 25 siječnja, 2019, 00:23

  One koji trebaju ponuditi kredite svim iskrenim ljudima i iskrenim. Da ceš kredita od 50.000 eura do 350.000 eura ili cak i više znajuci da smo moj kamatna stopa izmedu pojedinaca je vrlo tocna, to varira od 3% godišnje bez obzira na iznos zatražio, rok otplate je od 1 do 20 godina, naravno prema iznosu posudio.
  Kontakt mene za kredit financijske potrebe, ja sam na raspolaganju.
  Osjet slobodan to elektronicka pošta mene za više informacija ako trebate Internet elektronicka pošta: [email protected]
  WhatsApp: +33758119861

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code