1. PRVENSTVO ISTARSKE ŽUPANIJE U LOVU NA VELIKU RIBU

1. PRVENSTVO ISTARSKE ŽUPANIJE U LOVU NA VELIKU RIBU

11. kolovoza, 2015.

tuna_naslovna_620_350_s_c1

U ranim jutarnjim satima na otoku Ceji, općina Medulin, u nedjelju završilo je prvenstvo Istarske županije u lovu na veliku ribu-tunu proglašenjem pobjednika podjelom medalja i pehara, u organizaciji športsko ribolovnog kluba Big game 4tuna iz Pule uz pokroviteljstvo općine Medulin i Arenaturista.
   Na natjecanje je prijavljeno četrnaest ekipa iz Istre, od toga većinom mladi ribolovci kojima je ovo bilo prvo iskustvo, do državnih reprezentativaca poput Dražena Horvata i Gordana Govorčinovića, posebnost i novina na natjecanju je uvođenje plutajuće mjerice (pomagalo koje se koristi za procjenu veličine i težine ulova). Zona ribolova bila je zadana i to ispred rta Kamenjaka.
   Treće mjesto, odlukom organizatora prvenstva dodijeljeno je svim natjecateljima za sudjelovanje, izuzev posadama koje su osvojili drugo i prvo mjesto, odlukom predsjednika kluba biggame4tuna, Franka Čerina, koji nije krio zadovoljstvo zbog uspješne organizacije na kraju napornog i vrućeg dana.
   Drugo mjesto osvojila je ekipa broda TERAPIJA, voditelj ekipe Vladimir Božac sa članovima posade: Neven Maras, Filip Mikolić i Vladimir Barbić kojima je uručen pehar i medalje, za ulovljenu i puštenu tunu od cca 50-ak kilograma na desetoj milji kod Kamenjaka, dok je pobjednik prvog prvenstva Istarske županije voditelj ekipe Siniša Pavlović sa članovima posade broda TUNANA u sastavu; Ivan Buljan, Stefan Lukić i Marijana Pavlović, čiji je ulov verificiran i potvrđen od strane glavnog i pomoćnih sudaca, ulov tune težine od  88,10 kilograma, a koja je bila više nego dostatna za konzumaciju 150 osoba, od sudionika do stranih gostiju koji su se zatekli u blizini sa svojim plovilima i prisustvovali događaju na Ceji. Nažalost ulovljena tuna ribolovcu nije priznata u paralelnom natjecanju Sportski lov na trofeje u čijoj kvoti je i izvađena na plovilo jer je lakša od 100 kilograma.
   Tonči Luketa, glavni sudac natjecanja i predsjednik Komisije za lov na veliku ribu Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru, istaknuo je kako je prvo natjecanje u Big game-u u Istri u organizacijskom djelu prošlo vrlo dobro unatoč izboru lokacije otok Ceja – logistički i operativno zahtjevna lokacija sa otežanim uvjetima provedbe organizacije, čak štoviše „svirepa“.
IZVOR:www.regionalexpress.hr

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code