ZVJEZDANI TRENUCI AK AGRAM

ZVJEZDANI TRENUCI AK AGRAM

3. kolovoza, 2013.

0000000000345877

Milan Bandić počasni predsjednik kluba za osobe s invaliditetom

 

Tekst i fotografija: Željko Krznarić

Zadnjeg dana srpnja gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je sa suradnicima primio predstavnike atletskog kluba Agram za osobe s invaliditetom koji su se vratili s brojnim medalajma sa svjetskog prvenstva u Lyonu. Zbog raznih razloga neki su reprezantativci izostali a među predstavnicima kluba bio je Branimir Budetić koji se sa svjetskog prvenstva vratio sa srebrnom i brončanom medaljom. Gradonačelnik Bandić je uputio iskrene čestitke svim atletičarima napomenuvši kako je sada njihov zadatak da izaberu jednog člana koji će biti njegov savjetnik za pitanja sporta za invalidne osobe.

AK AGRAM za osobe s invaliditetom osnovan je 2. prosinca 2004. godine, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Počelo je u Centru za slijepe „Vinko Bek“ u Zagrebu sa 7 atletičara i 20–ak zaljubljenika i sportskih optimista s vjerom da bi atletski klub za osobe s invaliditetom prvi u tom trenutku u Hrvatskoj, mogao uspjeti i napraviti velike rezultate i pomoći osobama s invaliditetom da nađu novi smisao života.

 

KLUB PREPUN REPREZENTATIVACA

Klub danas ima 100-ak atletičarki i atletičara u svim uzrasnim kategorijama a ima i svih 6 kategorija invaliditeta koji se bave atletikom: slijepi i slabovidi, lako mentalno retardirani, cerebralna paraliza, niski rastom, amputirci i atletičari u kolicima.

Branko Omazić, tajnik AK Agram je s ponosom istakao kako je njihov klub prepun reprezentativaca koji su vlasnici mnogih paraolimpijskih medalaja, te medalja sa svjetskih i europskih prvenstava.

-Evo sada je Branimir Budetić osvojio srebrnu i brončanu medalju kaže Branko Omazić- Zoran Talić se vratio sa srebrnom medaljom, Marija Iveković brončanu medalju, a ostali članovi reprezentacije su osvojili tri brončane medalje. To govori da je koncentracija reprezentativaca i kvalitete upravo u našem klubu, a to je samo nagovještaj da će iduće godine biti još više medalja na europskom prvenstvu a mislimo da će oni zvjezdani trenuci našeg kluba i naših atletičara biti u Rio de Janeiru na paraolimpijadi 2016.

 

SUSTAVNO FINANCIRANJE

AK Agram za osobe  inavliditetom će iduće godine proslaviti deset godina postojanja i priprema se jedno veliko slavlje za koje već i sada postoje razlozi, jer u vlasništvu članova kluba nisu samo medlje nego i rekordi postignuti na natjecanjima. To svakako zaslužuje primjereno obilježavanje jubileja.

Možda neki ne znaju ali gradonačelnik Bandić iskazuje veliki senzibilitet za invalidne sportaše pa nije čudno da je već sedam godina počasni predsjednik upravo atletskog kluba Agram za osobe s invaliditetom.

-Uz pomoć gradonačelnika i grada uopće –nastavlja Branko Omazić- klub ide korak po korak sve dalje i sada smo blizu toga da naš klub uđe u sustavno financiranje, da ne bude više da dobijamo pomoć od akcije do akcije. S takvim rješenjem klub će se moći više posvetiti konkretnom, sportskom radu, a ne samo da se razmišlja kako da klub preživi.

Gradonačelnik je naravno podržao invalidne atletičare i obećao im još veću pomoć sukladno recesijskim vremenima u kojima se nalazimo. Treba napomenuti da devet atletičara kluba dobiva i športske stipendije i to u rangu vrhunskih sportaša prve kategorije. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code