ZNA LI MATE GRANIĆ KOJA NAM JE OPCIJA POMAGALA IZ INOZEMSTVA I TKO JE PROGONIO DOMOLJUBE?

ZNA LI MATE GRANIĆ KOJA NAM JE OPCIJA POMAGALA IZ INOZEMSTVA I TKO JE PROGONIO DOMOLJUBE?

22. travnja, 2019.

 

Jesu li to bili (lijevi) Hrvati naklonjeni Titu i Račanu ili oni koji su željeli i uspjeli maknuti tu političku bandu s prijestolja? Granić je očito ovu priču o Tuđmanovoj izjavi da „desnica ništa ne razumije“ i da bi s njom „izgubio rat“ najvjerojatnije izmislio, a u sve to bezobrazno „uvalio“ ni krivog ni dužnog časnog i uvaženog zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Franju Kuharića, i te kako znajući da se „mrtva usta ne mogu braniti“

Napisao: Mate Granić

Političar bez kojeg Hrvatska izgleda ne može (sve do današnjih dana) je i – dr. Mate Granić. Malo je lijevo (kao njegov brat), malo desno, a malo glumi političku sredinu. Nu, zanimljivo je da „svi“ trebaju i traže njegove savjete.

Ovih dana izlazi iz tiska i njegova knjiga s nazivom „Diplomatska oluja“. Bit će je zanimljivo usporediti s također njegovom knjigom „“Vanjski poslovi – iza kulisa povijesti“ (2005.).

Tim povodom u jednom dnevnom listu objavljen je i veliki intervju s nekadašnjim Tuđmanovim šefom diplomacije, a danas među ostalim i savjetnikom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Na pitanje (konstataciju) da u knjizi piše kako mu je „rekao Tuđman da desničari ništa ne razumiju, od Ante Pavelića do danas, da su izgubili jedan rat, i da bi izgubili i Domovinski da nije stvorio HDZ i da se nije zalagao za pomirbu…“.

Desnica ništa ne razumije

Granić odgovara:

Jednom na Brijunima, nakon potpisivanja sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom, predsjednik je pozvao mene i moju obitelj. Sam je u kratkim hlačama, uz pomoć jedne kuharice, radio kotlovinu. U jednom trenutku pozvao me na piće i rekao mi upravo to što ste citirali. Tada mi je rekao: „Mate, rat nismo dobili s časnim sestrama, koje najviše poštujem.“ Imao je razumijevanje za njihovo domoljublje, poštovao je njihovu hrabrost, ali znao je da desnica ništa ne razumije. Mjesec dana poslije i Kuharić mi je rekao da se slaže s tim Tuđmanovim riječima.“

Dakle, drugim riječima, ako Tuđman nije dobio hrvatski obrambeni Domovinski rat s desnicom, koja “ništa ne razumije“, onda je dobio s ljevicom, koja – „sve razumije“! A s obzirom da je u ljevici bio i njegov brat Goran, inače prvi suradnik ekstremno lijevog Ivice Račana, koji je svojedobno izjavio i da je „HDZ stranka opasnih namjera“, onda je manje-više sve jasno kamo i kuda cilja nezamjenjivi Mate, o kojem ćemo vjerujemo saznati pravu istinu kad uskoro prof. dr. sc. Zvonimir Šeparović objavi i svoju knjigu na stvaranje hrvatske države.

U početku Domovinskog rata, ako nas sjećanje ne vara, prvi hrvatski predsjednik, isključivo je bio okružen s ljudima desne političke orijentacije, pa bi bilo dobro da nam gospodin Granić objasni i otkrije: tko je u to vrijeme stvaranja HDZ-a i borbe za slobodu, bio s Tuđmanom, a javno se izjašnjavao kao komunist, „Račanovac“, Jugoslaven ili zagovaratelj tzv. lijeve opcije?

Progonili su lijevi

Pa, Tuđmana i Kuharića i u vrijeme komunizma nisu proganjali desni, već – lijevi. U Domovinski rat uglavnom su išli ljudi (90 posto) protiv onih koji su „lijevo udareni“, jer bivša Jugoslavija na čelu s Josipom Brozom Titom također je bila ekstremno lijeva.

Da smo se u to vrijeme samo oslonili na Račana i njegove kompanjone do rata vjerojatno i ne bi došlo, već bi Hrvati, kao poslije Bleiburga“, bili otjerani u logore ala Goli otok, ili povješani po putovima.

Pored toga, zna li Mate Granić, koja politička opcija nam je isključivo pomagala iz inozemstva: jesu li to bili (lijevi) Hrvati naklonjeni Titu i Račanu ili oni koji su željeli i uspjeli maknuti tu političku bandu s prijestolja?

Granić je očito ovu priču o Tuđmanovoj izjavi da „desnica ništa ne razumije“ i da bi s njom „izgubio rat“ najvjerojatnije izmislio, a u sve to bezobrazno „uvalio“ ni krivog ni dužnog časnog i uvaženog zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Franju Kuharića, i te kako znajući da se „mrtva usta ne mogu braniti“.

Najprije bi bilo da je ovaj kontraverzni političar želio ovim (lažima) „zaštiti“ svog brata, ekstremnog ljevičara, i druge njemu slične, jer posve smo sigurno da Tuđman nešto takvoga nije mogao izjaviti ni „uz kotlovinu“. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. L.S.L.G
  #1 L.S.L.G 23 travnja, 2019, 17:55

  Mislim da griješite u prijevodu.Udba nije nikakva ideološka organizacija .Udba je ukratko Okvir za pljačku,danas upakiran u antifašizam sa istim ciljevima.Opseg njhova djelovanja se odnosi na laž,pljačku i smaknuća nepoželjnih a nepoželjni su svi koji ometaju njihove ciljeve.Kada im ciljevi budu očiti onda dobivaju naputke iz centrale i istovremeno djeluju .

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Žrdina
  #2 Žrdina 23 travnja, 2019, 17:52

  Mate prima plaču u dinarima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Black Jack
  #3 Black Jack 23 travnja, 2019, 10:07

  Svi ti udbaški i antifašistički mutanti kojima je Jugoslavija bila svetinja a koji se onda odjednome hvale da su pridonjeli u stvaranju hrvatske države neka se zapitaju kako to da su njihovi mentori umrli od raka i to u kratkom roku kao da se radi o trovanju sa polonij!?

  Zaista malo čudno!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Black Jack
  #4 Black Jack 23 travnja, 2019, 09:49

  Lobisti su prodane duše koji kupuju prodane duše!
  Neka mu Bog prosvjetli pamet!

  Zanimljive su to teze koje se tiskaju.

  Na tkz. desničare valjda misle na “ustašku diasporu” ili!?

  Malo čudno o čemu se tu svašta kenja!
  Predsjednik je trebao biti Marko Veselica, međutim tu se vidjelo da će doći do pobune unutar račanove komunističke partije i udbaša.

  Stoga su desničari odlučili u zadnji čas premjestiti izbornu skupštinu kako bi namjestili tutmana.

  Desničarska vojska je imala puno prije HV ili ZNG oružje i mogla je poubiti sve komuniste i udbaše u hrvatskoj u tri dana!
  Umjesto toga su desničari odlučili dati djecama komunista i udbaša priliku da se bore za Hrvatsku.
  To se može lako provjeriti sa popisom žrtava vojnika koja su pali za Hrvatsku.
  Najviše žrtava su dali djeca komunista i udbaša.
  Bili su neizkusni i naivni koji su htjeli prkositi svojim roditeljima.
  Među njima je bilo hrabrih koji su u prvim danima rata poginuli dok je bilo i onih od straha koji su naše desničare poubijali.
  Danas te incidente,tj., ubojstva nad HOSovcima se prepisuju udbašima kao i stvaranje države.

  Ali mi dobro znamo da je to sve jedna obična kenjaža!
  Komunisti i udbaši su se zakleli za bravara, tj. šumskog maršala i ako oni se danas hvale da su srušili Jugoslaviju i stvorili Hrvatsku onda je njima mjesto u Vrapče!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Magdalena
  #5 Magdalena 23 travnja, 2019, 08:22

  Mate Granić je stvorio ove koji danas vladaju. On im je i danas tutor. Uz Tuđmana se obogatio. Nije lijepo pričati o mrtvima, pogotovo neafirmativne stvari po njih. Istina je da desnica ništa ne razumije. Ljevice nema, barem ne u onom smislu , kakva je bila za Tuđmana. Račana ostavite na miru. Da nije bilo njega, bilo bi svega u uspostavljanju samostalne i neovisne. države Hrvatske.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code