ZBOG NEVREMENA 87 INTERVENCIJA VATROGASACA

ZBOG NEVREMENA 87 INTERVENCIJA VATROGASACA

31. srpnja, 2013.

y335994755838928

Nakon što je u ponedjeljak Zagreb zahvatilo olujno nevrijeme, Javna vatrogasna postrojba primila je preko 150 poziva građana i izašla je na sveukupno 87 intervencija. Na intervencijama je sudjelovalo 280 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe, a neslužbena materijalna šteta je manja od 25.000 kuna.

– Radilo se o dosta jakom vjetru, nevrijeme je trajalo skoro pola sata. Sva stabla koja su bile na osami ili lošijeg zdravstvenog stanja su jučer slomljeni ili čak izašla iz panja pri čemu su oštećeni mnogi automobili međutim najbitnije je da nije bilo težih povreda među našim sugrađanima – istaknuo je Igor Tolan, voditelj podružnice Zrinjevac Zagrebačkog holdinga. 

U prometovanju javnog gradskog prijevoza zabilježene su četiri poteškoće uzrokovane nevremenom, zbog kojih je došlo do zastoja u prometu.

– Relativno smo dobro prošli zbog nevremena. Gdje je bilo potrebno uveli smo zamjenski autobus za putnike – rekao je Dubravko Baričević, direktor ZET-a.

Sve dežurne ekipe Zagrebačkog Holdinga, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba kao i dežurna ekipa Ureda za upravljanje u hitnim situacijama poduzeli su sve kako bi građani što manje osjetili probleme uzrokovane nevremenom.

– Javna vatrogasna postrojba je odradila više od 80 intervencija, dok su dobrovoljni vatrogasci odradili njih šezdesetak. Intervencije koje nismo odradili isti dan zbog jakog vjetra, odradit ćemo tijekom dana – naglasio je Mladen Malčić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe.

Prema neslužbenim informacijama iz Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, u nevremenu su lakše ozlijeđene dvije osobe.

IZVOR:www.zagrebancija.com T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code