GRAĐANI BIZEKA TRAŽE SPORTSKO IGRALIŠTE

GRAĐANI BIZEKA TRAŽE SPORTSKO IGRALIŠTE

24. listopada, 2013.

Stara20C5A1kola203

Na inicijativu građana sa Bizeka, HSLS Podsused-Vrapče podnio je zahtjev za izgradnju polivalentnog sportskog igrališta u blizini dječjeg igrališta na Bizeku (stara škola).

Najbliže sportsko igralište je udaljeno nekoliko kilometara i da se dođe do njega potreban je automobil. Djeca nogomet igraju na prometnoj cesti gdje postoji mogućnost od naleta auta i stradanja te djece.

Građani su u proteklih dvadeset godina inicirali izgradnju sportskog igrališta, i u više navrata upućivali dopise i peticije VGČ Podsused-Vrapče, bivšoj općini Susedgrad i poglavarstvu Grada Zagreba, ali pozitivnog odgovora nije bilo. Nakon izgradnje dječjeg igrališta ove godine ponovno se javio interes za izgradnju sportskog igrališta.

U dokumentima gradskog poglavarstva buduće sportsko igralište nalazilo bi se na parceli u vlasništvu Grada Zagreba II Bizek k.č.3496 i dijelom 3494 k.o. Gornji Stenjevec, na kojim se planira izgradnja igrališta za nogomet, košarku, rukomet i dr. s rasvjetom.

Navedeno zemljište nalazi se na klizištu i mala je vjerojatnost da se može planirati izgradnja stambenog/poslovnog ili dr. objekat slične namjene jer je dozvoljena gradnja samo sportskog i dječjeg igrališta.T

6 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code