ZBOG HADEZEOVIH LJUBAVNICA GRADONAČELNICA U SISKU GUŠI I MATICU HRVATSKU

ZBOG HADEZEOVIH LJUBAVNICA GRADONAČELNICA U SISKU GUŠI I MATICU HRVATSKU

8. lipnja, 2018.

 

 

Gradonačelnica je razotkrila čitavu svitu pjesnika objavljenih 2017. godine u zborniku autora pod nazivom ”Stihovnica Siska, the best of”, pošto se radi o jedinoj preostaloj poetskoj ediciji koju smo realizirali u spomenutom periodu. Također nam nije bilo poznato da se radi o HDZ-ovim partijama niti bilo čijim ljubavnicama. Naprosto smo frapirani činjenicom, da su laureati Kvirinovih poetskih susreta za vrijeme oba zadnja mandata aktualne gradonačelnice: Sonja Manojlović, Krešimir Bagić, Delimir Rešicki, Miroslav Mićanović, Branko Maleš… HDZ-ove partije

Tekst: predsjednica OMH Sisak Jelena Folnović

Predsjedništvo Ogranka Matice hrvatske Sisak, na sjednici održanoj 7. lipnja 2018. godine, donijelo je jednoglasnu odluku:

– Zbog neporecivih i u hrvatskoj kulturnoj praksi dosad nezabilježenih zasluga od strane gradonačelnice Siska, gđe. Kristine Ikić Baniček, OMH Sisak, u znak zahvalnosti, poklonit će joj buket crvenih karanfila

– odluka stupa na snagu danom donošenja

– troškovi nabave i dostave buketa financirat će se vlastitim sredstvima članova Predsjedništva

OBRAZLOŽENJE:

Gradonačelnici grada Siska buket se dodjeljuje zbog sljedećih zasluga:

1. Svojom povijesnom odlukom, iskazala nam je osobitu čast i privilegiju plaćanja režijskih troškova za korištenje otprije 20-ak godina dodijeljenih gradskih prostorija, koje smo svojedobno sami i o svome trošku adaptirali i priveli svrsi. Posebno se zahvaljujemo što smo u 2018. godini, prvi puta od nastanka RH, došli u mogućnost plaćati pričuvu u iznosu od 380 kn mjesečno za prostor u kojemu, treba li posebno apostrofirati, nitko ne stanuje (prostor je namijenjen za provođenje kulturnih programa i manifestacija U INTERESU GRADA); kao i za privilegiju plaćanja troškova opskrbe vodom koje, doduše, prema odluci Gradonačelnice nismo dužni plaćati jer u zgradi, čiji je vlasnik Grad Sisak, u svojim prostorijama ne posjedujemo tzv. odvojeno brojilo. Hvala joj!

2. Iskazujemo joj svoju duboku zahvalnost na njezinom samovoljnom i drastičnom smanjenju financijskih sredstava za naše tradicionalne i dugogodišnje uspješne programe u kulturi (Kvirinovi poetski susreti, Časopis Riječi, Stihovnica Siska, i brojna druga književna djela), inače prepoznate od uvaženih stručnjaka u Ministarstvu kulture RH, kao i od Sisačko-moslavačke županije. Naime, gradonačelnica nam je svojom samovoljom i nepoštivanjem odluke Kulturnoga vijeća Grada Siska, koje je svojedobno sama imenovala, a koje je inicijalno odobrilo OMH Sisak znatno veća sredstva za programe u 2018. godini, otvorila oči i objasnila kako kultura i umjetnost u životu i evoluciji jednoga grada i naroda uopće nije važna. Hvala joj što nas je oslobodila naših dosadašnjih zabluda!

3. Osobito se zahvaljujemo gđi. Gradonačelnici što je, u svom javnom odgovoru od 23. svibnja 2018. godine, na viječnićko pitanje dr.. Tonke Jozić Novinc, vijećnice u Gradskom vijeću Grada Siska, vezano uz svoje nepoštivanje odluke Kulturnoga vijeća, između ostaloga navela: ”Kulturnom vijeću je istekao četverogodišnji mandat i sve odluke koje su donijeli bit će provedene u okviru sredstava raspoloživih u gradskom proračunu. Naravno da pri tome Grad Sisak više neće financirati partije HDZ-ovaca u okviru Matice hrvatske niti poeziju ičije ljubavnice, odnosno buduće žene kao što je to bilo prije.”

Kako su jedini pisci, kojima je Matica Hrvatska Sisak tiskao zbirke poezije u oba dosadašnja mandata aktualne gradonačelnice Siska, gđe. Kristine Ikić Baniček, ugledna pjesnikinja Nataša Nježić Bublić, spisateljica Natalija Ugarković i Vesna Rogulja Mart te priznata gospoda Slavko Jendričko i Siniša Matasović, neizmjerno se zahvaljujemo gđi. gradonačelnici što nam je otkrila njihovu stranačku pripadnost, koje oni sami do danas nisu bili svjesni. Štoviše, oni izričito zastupaju stajalište kako se radi o podmukloj i bezočnoj laži. Njihove ljubavne (preljubničke) sklonosti u najkraćem ćemo mogućem roku istražiti i strogo sankcionirati, ukoliko iste utvrdimo.

Nadalje nas veseli što je gđa. Gradonačelnica razotkrila čitavu svitu pjesnika objavljenih 2017. godine u zborniku autora pod nazivom ”Stihovnica Siska, the best of”, pošto se radi o jedinoj preostaloj poetskoj ediciji koju smo realizirali u spomenutom periodu. Također nam nije bilo poznato da se radi o HDZ-ovim partijama niti bilo čijim ljubavnicama. Ubuduće ćemo to strogo imati na umu i u skladu s time pravodobno djelovati.

Pa ipak, kao najveću zahvalu i zaslugu Gradonačelnice, ne možemo se ne dotaknuti naših najdugovječnijih kulturnih i izdavačkih poduhvata, Kvirinovih poetskih susreta i časopisa Riječi. Naprosto smo frapirani činjenicom, da su laureati Kvirinovih poetskih susreta za vrijeme oba zadnja mandata aktualne gradonačelnice: Sonja Manojlović, Krešimir Bagić, Delimir Rešicki, Miroslav Mićanović, Branko Maleš… HDZ-ove partije. To je nešto što ni u najcrnjim snovima nismo mogli zamisliti. Da ne govorimo o čitavoj sviti autora objavljivanih posljednjih godina u časopisu Riječi … Našoj sablazni nema kraja.

Stoga, hvala Vam od srca, gospođo gradonačelnice!

Svoj buket ste istinski zaslužili!

U Sisku, 7. lipnja 2018. T

19 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Aleksandar
  #1 Aleksandar 18 lipnja, 2018, 19:33

  Manite se kritika, Siščani. Stižu bolje vremena s novim šefom oronule i olinjale partije sa Zombijem Marasom na čelu Marasom, koji pred kamerama brine za dobro građana Zagreba. Moš mislit!On i bedaček baniček u suradnji. Dvije partijske bitange u suradnji. Hrestak je bio u prednosti, a pobjeđuje kreten bez kose, znanje glasa “r” i pameti. Eto baničeka u kabinetu, iako stanuje u jadnom Sisku. Eto prilike da smijene blentavoga beru i da se masna capraška guzara i doktatorica izgura u fotelju slavne tiove partije. Crkla, dabogda na skoku! Ali, hodimo najprije na Jaz festival u podrum kod damira, a zatim u Brezovicu gdje nas uz srpski pasulj čeka i pozdrav Masne “Smrt antifašizmu – sloboda jugosrbićima!! ZDS! Bog i Hrvati, jer ikićka kapelu u madžarima gradi. Da, Basarić Jurašinović i dalje je savjetnica drugarice ikić za sve etičke teme…

  Odgovorite na ovaj komentar
  • anno
   anno 19 lipnja, 2018, 20:37

   Da Vam nije bilo ovih koji su se borili protiv fašizma ne biste imali i ovo sada.
   A ako ne znaš drug je hrvatska riječ, imaš je i u riječniku sinonima HJ.
   Posebna je stvar što su je partizani i članoci SK prihvatili kao svoju.
   zaboravljaš da je crvena hrvatska boja.
   Pa sada malo razmisli što blebećeš i trabunjaš.
   Ako ništa drugo Kiki se zauzima za svoje, a ovi vladajući istjeruju mladost u tuđinu.
   Kad im ti i tebi slični namećete svoju pograšnu ideologiju.
   Malo si razbistrite mozak, niste vi najpametniji.

   Odgovorite na ovaj komentar
  • zzigho
   zzigho 23 lipnja, 2018, 10:10

   Barem su prave Stare Siščanke/ kojih je sve manje / u suradnji i rade za dobrobit grada, za razliku od “plavih” koji su sve rastepli.
   Barem je jučer u brezovici pokazano što se o događajima misli.
   barem je Kristi pokazala da ima stila i šlifa.
   Jedina je ona bila u tradicijskih hrvatskim/ crvenim / tonovima.
   Posebno je Bošnjaković izvalio bisere što nam je donijelo poslijeraće.
   Ovo sadašnje u LN još je gore.
   U bivša vremena barem smo znali da imamo sigurnost, a danas samo uhljebe.
   Čim čim dalje tim tim gore.
   Napred Plenki i pobočnici.

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. Gabrijel
  #2 Gabrijel 14 lipnja, 2018, 18:55

  Nisu valjda u RNS, gdje je nogu dobio Predrag Peđa Sekulići postao stručni (su)radnik olimpijskoga bazenapotom Euroherc, marićeva gradska groblja, Exco,Lonia, Pisak, MIP, Jub,GTS, VodovodAutopremet i vodena opskrba Peje Trgovčevića odreda umreženi pajdaši sdp-a po sistemu pola pije pola šarcu daje. Glavno je da mrze desničare i da se vole okoristiti lovom preduzeća. Sve su razradili i sada ubiru plodove crvene grofovije. Žao mi je ipak direktorice KKV na birou, jer tata pravaš više ne igra u lopovskom kolu i niko mu ne veruje da je Hrvatina od kalibra, selski mišo..

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 19 lipnja, 2018, 20:40

   Dajte više stručne Siščane na vodeće pozicije i to one iskusne.
   Ova mlađarija nema pojma kako se to radi.
   Koji je to sa 25 godina”stručnjak” da može biti općinski donačelnik( u kolu gorskih sisačkih tića).

   Odgovorite na ovaj komentar
 3. Krsto
  #3 Krsto 12 lipnja, 2018, 10:40

  Daj mi samo rećite po čemu je Stepić Folnović Jelena čelnica MH? Pa, ona je iz smetlarskoga GOS-a po naputku samozvanog gazde HDZ-a slala kaznene prijave protiv nevine kriminalke, prve boljševičke komsomolke i staljinistice životno udružene s baničekom. Sačuvaj nas Bože Turaka i boljševika! ZDS!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 12 lipnja, 2018, 20:41

   Valjda nisu imali nikog boljeg za izabrat.
   Jadna i takva MH koja ima dugu tradiciju, kad ju vodi ovakva primitivka.
   Jelo… Jelo….Jelena…jesi skoro dobila….po tintari

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. moslavački - posavac
  #4 moslavački - posavac 10 lipnja, 2018, 23:17

  Vi kaj da igrate ping pong.
  Stalno vraćate lopticu.
  Kaj da ste se rodili u početku Hrvatske P(retvorbe)(ljačke)(privatizacije)(profiterstva)(punjenja džepova), pa sada koristite iskustvaP(ionira).
  U prijevodu to su oni Prvi koji se Pamte.
  Pred više od Pola stoljeća mnogi su boravili u zaostrogu.
  zakaj ste ga uopće uzeli od Grada i dali u zakup.
  Svaka čast gazdi Eklate, Pravi je Poduzetnik i čovjek kuži turizam.
  Tu nekaj opasno smrdi i kuha se u loncu bez poklopca.
  Netko opet ima osobni interes.
  Dajte više Pravdajte te Pare od napačenog naroda.
  Sve više mladih odlazi.
  Pogledajte koliko u navedenim Područjima imate Pučana.
  Posebno u martinskoj Vesi, gdje ovi općinski Poglavari ne čitaju dokumente o kojim dižu ruke.
  Bitno da se dogovore kuda će na Pijaču nakon sastanka vijeća.
  Ne podrže niti prijedlog za Pripojenje Vodoopskrbe Kupa.
  Skinu ga sa Dnevnog reda.
  Zašto nisu skinuli Plan gospodarenja otpadom i poslušali sugestije naroda, koji su protiv”zelene oaze”/čitaj otpada/ u općinskom središtu.
  Ne misle svojim glavama kada nema tko.
  Badava im diplome sa” najtežih” hrvatskih faksova, kada ne misle svojom glavom.
  Osobni i sukobi interesa.
  Neka malo radi DORH i produžene ruke ministarstava.

  Zar vam nije dovoljan slučaj CIOS i opomena što se može desiti.
  Promijenite odluku dok još niste počeli s radovima i ne kršite Poslovnik i propise.
  Raširite malo svoje uske poglede.
  Pa vam narod se neće raseljavati.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Komsomolac
  #5 Komsomolac 10 lipnja, 2018, 21:06

  Baš dobro da se Zaostrog vraća Siščanima. Bit će sjajno, nakon što su Pintarić i Novak “utrošili” 9 milja u uređenje, da se imovine pod Biokovom domognu doglavnici ateisti krička (već je dobio stan u Pukšecovoj) i rendulić s trga, kao šefovi sale, a da većinski vlasnik bude komsomolac krapinski pračovjek. Možda mu masna postane i šefica SDP-a. Za to pak treba moliti, kao i za božićnice i uskrsnice bezbožaca…

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Augustin
  #6 Augustin 9 lipnja, 2018, 07:01

  Ispravka:dotični skokmajstor nije bednjanec, vengo kumrovčanin kao i dični komunjar župan kolar i tužni dopredsjednik sabora siniša hajdaš dončić. Isti onaj što je posredovao 2013. pri pljački pruge sisak-karlovac i koji je s milanovićem zametnuo kaznenu prijavu protiv sisačke masnice.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. anno
  #7 anno 8 lipnja, 2018, 21:29

  Što vi svi nemate pametnijeg posla.
  Skupite si donstore za kulturu.
  Samofinanciranje neprofitnih udruga.
  A ovi što komentiraju sve dolje, malo birajte epitete.
  Kako god bilo ova Kiki podržava ženske udruge.
  Mi smo žene u većini i pustite nas na miru.

  Pazite da nakon karanfila mi žene ne dobijemo ruže bez cvijeta.
  Samo sa#postoljem”.
  Pa da onda vidimo kavalire suprotnog spola koji će preuzeti pošiljku.
  Jelice…sjeti se što si sve zgrešila da bi mogla tako suditi…

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. merle
  #8 merle 8 lipnja, 2018, 14:43

  TI SI SIGURNO PISMENA MOŽDA SI SA srpskog FAKULTETA ILI SI DOŠLA IZ ŠUME PA SE NE SNALAZIŠ???!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Magdalena
  #9 Magdalena 8 lipnja, 2018, 13:47

  Ovo je poprilično nisko, primitivno, zločesto i na nivou placa. osim toga je totalno nepismeno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. merle
  #10 merle 8 lipnja, 2018, 13:36

  MA LJUDI BOŽJI! TKO TU crvenu tifusarku JOŠ SMATRA NORMALNOM??? PA ZAR VAM NIJE DOSTA KADA “partizansko crveno smeće” POZDRAVLJA SA DEGUTANTNIM POZDRAVOM KOJI NAJPRIJE GOVORI O SMRTI A ONDA UOPĆE NIJE VAŽNO DALI STE KRIVI!!! ODURNA KMERSKA CRVENA GAMAD MOŽE SAMO TAKO RAZMIŠLJATI I DONOSITI ZAKLJUČKE A ZNATE ZAŠTO PA ONI UOPĆE NEMAJU MOZAG NEGO KOD ROĐENJA IM TRAKTUROM ULIJU ŠTO TREBAJU U BUDUČNOSTI GOVORITI TE U KRAJNJEM SLUČAJU TO SU CRVENI KLONOVI KOJI PROSPERIRAJU ZAHVALJUJUĆI IZDAJNIČKIM HRVATSKIM??? VLADAMA!!! ZDS FOREVER!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 9 lipnja, 2018, 06:32

   To je vama vaša borba dala, pa Jelena na krivog ježa stala.
   Stepićka se nabola na trn, pa joj ostao ožiljak crn.

   Što se sisačke kulture tiče pa zato imaju programi i financije koji se odobravaju javno putem natječaja.
   Zašto onda ne dogovorite kao prije dok je Novak vedrio i oblačio u gradu Sisku njegov stil….Sve preko Sisačkog Vodovoda i sličnih firmi.
   Samo ta i takva garnitura sada nije na vlasti u Sisku.
   Što se tiče dostave crvenih karanfila, ne znam hoće li vas zaštitari pustiti dalje od porte.
   Najavite im se prije na daljinski.
   Ako uspijete, molim da bude nazočan novinar Igor.
   I sve to slikom objavite na ovom portalu.
   Odradite već jednom u novinarskom stilu….Što počnete to i završite.
   Ako treba i u nastavcima.

   Odgovorite na ovaj komentar
  • anon
   anon 10 lipnja, 2018, 23:22

   Merle,
   baš ne razmišljaš svojom glavom.
   Pa baš je prava seks bomba ta čelnica.
   Ima super stiliste, što ju napadaš bez veze.
   Oni su crveni, a koda su ovi PLAVI bolji.

   Dajte prednost žutima i zelenima, pa ćete imati spektar boja.
   Proleteri svih zemalja ujedinite se.
   A ti manje laprdaj i urazumi se.

   Odgovorite na ovaj komentar
 11. Zvonko
  #11 Zvonko 8 lipnja, 2018, 13:22

  A znate li sisčani da je bivša studentica hrvatskih studija, koje bi rado nazvala srbijanskima, svojom velevažnom odlukom iz prostorija gradskih političkih stranaka i udruga deložirala čak i antifašističke glumce prošlosti druga, milovana bojčetića i zvonka rastovca, potentne koalicijske partnere, te laburiste druga rendulića. Njen sdp će se okupljati u birtiji odanoga druga u Pavelićevu naselju

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Srđan
  #12 Srđan 8 lipnja, 2018, 13:04

  Ostat ćete zapanjeni kad saznate da bračni drug na službenim mjestima izaziva šakanje, govoreći “ne pružam ruku hadezeovskome smeću…” Učinio je to dotični divljak iz bednje nakon srdačnoga pozdrava gradonačelnici od strane čelnika gradskoga hdz-a, ali i pravaškome dužnosniku sportskoga saveza. “Smrt fašizmu – sloboda kretenima!” iz 19. stoljeća. Za dom spremni!, za buduća stoljeća.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. AZ MOD
  #13 AZ MOD 8 lipnja, 2018, 10:48

  Svaki komentar o ž.osobi koja u svom pozdravu ŽELI SMRT….je suvišan.Takve ljudske spodobe treba prijaviti za prijetnje smrću i zatvoriti doživotno.Nije ni čudo što je ovoliko gayeva u opticaju kad vide što ih čeka u suprotnom.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code