ZBOG GRADONAČELNICE NAJSTARIJI HRVATSKI KLUB DVIJE GODINE BEZ KUNE

ZBOG GRADONAČELNICE NAJSTARIJI HRVATSKI KLUB DVIJE GODINE BEZ KUNE

19. kolovoza, 2017.

 

 

Drugi zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić (HL), zadužen za kontakte sa „Segestom“, ponavlja kako grad svoja stajališta neće mijenjati. Valjda i po cijenu propasti najstarijega hrvatskoga kluba. Bar zasad ili još uvijek trećeligaša, kojem je rang izravno odredio gradski proračun i pred dvije godine zatvorio špinu

Napisao: Josip Frković

Gotovo dva mjeseca iza vatrena komunističkoga govora, u kojem je pred cijelom hrvatskom javnošću najdugovječnijeg (i uspješnoga) gradonačelnika metropole nazvala licemjerom, a sve u našoj državi koji poput nje ne žele glumatati ljevičarsko antifašističko profiterstvo fašistima, SDP-ova sisačka gradska čelnica Ikić Baniček ponovo se kritički i polemično oglasila. Njena četverotjedna odsutnost, za boravka u obiteljskom odmaralištu Novalje na Pagu, kažu mnogi, nije se uopće osjetila, jer se svojim simpatizerima i dalje smije sa skupih izbornih jumbo-plakata. Ne baš od ulaska u Lekenik, poput HDZ-ova kandidata Franje Šabana, nego od žažinske granice s lekeničkom općinom. Ovaj puta tema je s naglašeno političkim prizvukom, o sudbini sisačkoga dugoligaša i najstarijeg hrvatskog nogometnoga kluba, trećeligaša „Segeste“.

Na rubu

Da podsjetimo, sukob upravljačkih struktura kluba i dužnosnika gradske uprave kulminirao je prošle 2016. kad su gradonačelnica i njen prvi zamjenik Marko Krička počeli „uvoditi red“, uporno tvrdeći kako je mnogo toga u HNK „Segesti“ na rubu protuzakonitosti, kriminalno ili pak u neskladu s odredbama Zakona o sportu i kako ne ispunjava kriterije Uredbe o financiranju udruga. Iz Gradske vijećnice, doduše, pripominju kako lokalna vlast za potrebe „Segeste“, održavanjem Gradskoga stadiona, godišnje izdvaja dva milijuna kuna i kako je zeleni tepih neprekidno na raspolaganju klubu. Time, vele, dokazuju da gradske strukture „Segesti“ ne žele nanijeti štetu.

Gradonačelnica odredila treću ligu

Prigovaraju, međutim, što je Skupština kluba 21.srpnja, promjenom Statuta, gradu ostavila mogućnost delegiranja samo triju predstavnika, pet manje od ranijih osam. Za srpanjsku skupštinu, uostalom, grad nije dobio poziv za sudjelovanje u radu i donošenju odluka. Obratimo, međutim, pozornost na neporecive činjenice o visokim dugovima kluba, nesporazumima i sukobima, te neadekvatnoj komunikaciji klupskih tijela s gradskim strukturama vlasti. Istodobno je u najmanju ruku deplasirana poruka Ikićkine ekipe o neprihvatljivoj politizaciji u tijelima HNK „Segeste“, pa tako i u ostalim udrugama koje djeluju na području grada Siska. Šefica grada i njen prvi zamjenik, naime, u tijelima gradskih službi i poduzeća maksimalno su okruženi članovima raspadajućega SDP-a i njegovih koalicijskih partnera. Zahvaljujući tome, stranačkoj disciplini i autoritetu ex-čelnika SDP-a, mnogobrojni potuzakoniti otkazi ugovora o radu od 2013., očigledan kriminal „Kopa Beacha“, podmetanje promjenljive kamate za kredit HBOR-a, promjene troškova pojedinih investicija i muljanja s modernizacijom javne rasvjete, prolaze i očekuju opći oprost u tijelima državne uprave. Usprkos spomenutome, drugi zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić (HL), zadužen za kontakte sa „Segestom“, ponavlja kako grad svoja stajališta neće mijenjati. Valjda i po cijenu propasti najstarijega hrvatskoga kluba. Bar zasad ili još uvijek trećeligaša, kojem je rang izravno odredio gradski proračun i pred dvije godine zatvorio špinu. Najprije tvrdoglavošću Prve Drugarice, koja savjete i drugačija mišljenja uopće ne prihvaća. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Fabijan
  #1 Fabijan 21 kolovoza, 2017, 12:34

  Nemoj tako. Drug je Gaćeša dugo bio uvaženi član HDZ-a, a već je nakon napredovanja u VIK-u i savjetnik “ličkoga prela” Milke Ličanke Budaševske. Navodno mu je druga žena rodom iz kršne Like, a liječila ga je u Topovskom.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 21 kolovoza, 2017, 13:01

   Pa nek autor članka zapne malo dublje u Sisački vodovovod, da vidi kako rade neznalice u vrhu.
   A nije ovo GAMI prva stranka, menjal ih kaj Cigo konja.

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 19 kolovoza, 2017, 08:13

  Pa malo ju sredite da ne bude tvrdogla i prihvati druga mišljenja.
  Posebno kod imenovanja vodećih u Sisačkom vodovodu.
  Neka se tamo DORH pozabavi sa neznanjem Marića i Gaćeše koji tupe samo svoje.
  zato ih je KIKI i postavila

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code