ZBIRNO IZVJEŠĆE 5. KOLA PRVE HNL

ZBIRNO IZVJEŠĆE 5. KOLA PRVE HNL

20. kolovoza, 2014.

bbb Custom

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 5. kola Prve HNL te su na temelju direktnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja:

HNK DINAMO – RNK SPLIT 1 : 0

Utakmica odigrana u petak, 15. kolovoza 2014. u 19.00 sati na stadionu Maksimir. Nešto više od 2.000 gledatelja okupilo se na maksimirskom stadionu, a od navijačkih skupina primjećeno je samo dvadesetak pripadnika BBB Fan club. Utakmica je, što se navijanja tiče, protekla u gotovo komornoj atmosferi. Zabilježili smo tek skandiranje „Tovarske pičke“ u 15. minuti, a u 82-oj je bačena jedna petarda. Valja napomenuti kako u Maksimiru službeni spiker redovno upozorava navijače na sankcije u slučaju neprimjerenog navijanja, te ih poziva na fer i korektno ponašanje, lišeno bilo kakvih ksenofobnih ispada.

HNK RIJEKA – NK SLAVEN BELUPO 3 : 0

Utakmica odigrana u subotu, 16. kolovoza 2014., u 19.00 sati na stadionu Kantrida. Preko 4.000 gledatelja pratilo je susret riječke momčadi s takmacima iz Koprivnice, a na zapadnoj tribini okupilo se oko 1.000 pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeke), koji su gromko navijali za svoj klub. Navijačkih ispada gotovo da i nije bilo. U 12. minuti Armada skandira „Podravske pičke“, a u 29. minuti čulo se i „HNS pederi, nogomet ste sjebali“ kao reakcija na jednu sudačku odluku.

NK ZAGREB – NK OSIJEK 1 : 2

Utakmica odigrana u nedjelju, 17. kolovoza 2014., u 19.00 sati na stadionu Kranjčevićeva. Na stadionu u Kranjčevićevoj okupilo se jedva oko 1.000 gledatelja među kojima je primjećeno desetak pripadnika „Bijelih anđela“ (navijačka skupina NK Zagreba) i oko tridesetak članova Kohorte (NK Osijek). I dok su se „Bijeli anđeli“ uglavnom obračunavali s trenerom i predsjednikom NK Zagreba Draženom Medićem, dotle je Kohorta, iako malobrojna, cijeli susret podržavala svoje nogometaše. Valja zabilježiti da su tokom susreta istaknuli transparent s natpisom „MRZIM HNS“, a u 29. i 35. minuti su skandirali „HNS pederi, nogomet ste sjebali!“.

HNK HAJDUK  –  NK ZADAR  6:0

Utakmica odigrana u Splitu, na stadionu Poljud,  15.kolovoza 2014. pred oko 8.000 gledatelja, među  kojima i oko 1500 pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduka).Utakmica je prošla u relativno korektnoj navijačkoj atmosferi. Osim nekoliko prskalica i dimnih naprava (25., 60 i 63. minuta) nije bilo uobičajnih pirotehničkih incidenata.Također, zabilježeno je svega nekoliko verbalnih incidenata, i to: „HNS pederi, nogomet ste sjebali“ (17. min), „Mamiću, Turčine, napuši se kurčine“ i „Mamiću Cigane“ (37. min.).  U 37 . minuti Torcida skandira „Hrvatska policija, mito i korupcija!“. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code