BARAKUDE PUTUJU NA TURNEJU PO SAD-u

BARAKUDE PUTUJU NA TURNEJU PO SAD-u

5. lipnja, 2017.

Na konferenciji za novinare Hrvatske vaterpolske reprezentacije, održanoj u ponedjeljak 5. lipnja, predstavljena su očekivanja s početkom ponovnog okupljanja cijele reprezentacije i odlaska na pripreme za nadolazeći nastup u izborenom Finalu Svjetske lige i Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.
Izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza osvrnuo se na dosad postignute rezultate i sve što reprezentaciju očekuje u nadolazećim aktivnostima:

– Posljednjih pet Svjetskih prvenstava Hrvatska je osvajala medalje, što još nikome nije pošlo za rukom. Iznimno smo ponosni na taj uspjeh koji nam je ujedno i veliki motiv da ova godina bude šesta uzastopna godina da Hrvatska na Svjetskim prvenstvima stoji na postolju. Zahvaljujem svim našim sponzorima koji nas prate na tom putu, ponajviše HEP-u, potom Plivi, American Expressu, Btravelu, Turbu, Carvelu i ostalima. Ono najvažnije se događa u bazenu, međutim bez njihove potpore bi svi ovi uspjesi bili nemogući.– rekao je Perica Bukić, izvršni direktor HVS-a.
Ujedno, na predstavljanju nadolazećih aktivnosti Hrvatske vaterpolske reprezentacije, izvršni direktor HVS-a Perica Bukić i predstavnik tvrtke Nova rent-a-cara potpisali su Ugovor o sponzorstvu, čime je Hrvatska vaterpolska reprezentacija dobila još jednog respektabilnog partnera koji će je pratiti na putu ostvarivanja uspješnih rezultata. Tvrtka Nova Rent a Car Split djeluje iz gotovo svih većih aerodroma i gradova, nastojeći klijentima olakšati njihov boravak i putovanje.
Nakon klupskih obaveza ponovo okuplja cijela reprezentacija, te izbornik Tucak od američkih priprema očekuje jasniju sliku koju će im zajedničke pripreme dati pred odlazak na Finale Svjetske lige.
– Očekujem maksimalni fokus i koncentraciju igrača, počinjemo pripreme za dva glavna natjecanja u ovoj godini – Finale Svjetske lige i naravno Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. U ovom trenutku s nama su 18 igrača koje je stožer odabrao za glavni dio priprema, te koji putuju u Ameriku. Od njih će tek 13., sukladno pravilima Fine sudjelovat na završnom turniru Svjetske lige. Koja trinaestorica odlaze u Ruzu odrediti ćemo 2-3 dana prije samog polaska. To će nam natjecanje dati točnu sliku posljednjih priprema pred Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. – rekao je izbornik Tucak.

Izbornik Ivica Tucak za pripreme u Americi računa na sljedeće igrače:

 1. Antonio Petković

 2. Luka Lončar

 3. Maro Joković

 4. Andro Bušlje

 5. Sandro Sukno

 6. Anđelo Šetka

 7. Marko Bijač

 8. Ivan Krapić

 9. Ante Vukičević

 10. Marko Macan

 11. Ivan Marcelić

 12. Ivan Buljubašić

 13. Loren Fatović

 14. Javier Garcia Gadea

 15. Kristijan Milaković

 16. Luka Lozina

 17. Andrija Bašić

 18. Franko Lazić

Stručni stožer čine:

 1. Ivica Tucak, izbornik

 2. Pero Kuterovac, pomoćni trener

 3. Mile Smodlaka, pomoćni trener

 4. Igor Pezelj, pomoćni trener

 5. Damir Luketić, fizioterapeut

 6. Boris Labar, liječnik

 7. Ratko Rudić, član Stručnog savjeta


Nakon američkih priprema reprezentacija se vraća u Hrvatsku gdje će se dalje od 16. do 19. lipnja pripremati u Zagrebu, te nakon toga putovati u Ruza pored Moskve na Super finale Svjetske lige. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code