ZBIRNO IZVJEŠĆE 15. KOLA PRVE HNL

ZBIRNO IZVJEŠĆE 15. KOLA PRVE HNL

11. studenoga, 2014.

hajduk foto

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 15. kola Prve HNL, te su na temelju direktnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja

HNK HAJDUK – NK OSIJEK 2 : 1

Utakmica 15. Kola Prve HNL odigrana u subotu 8.11.2014., u Splitu u 19 sati na stadionu Poljud.

Utakmica je igrana bez publike, zbog kazne izrečene HNK Hajduku zbog nereda na utakmici u Dugopolju.

NK ZAGREB – GNK DINAMO ZAGREB  0 : 0

Utakmica 15. Kola Prve HNL odigrana u nedjelju, 9.studenoga 2014. u Zagrebu, u 15 sati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Zagrebački derbi privukao je pažnju preko 2.000 gledatelja. Među njima su se navijanjem isticali pripadnici navijačke skupine  BBB (koji sebe nazivaju navijačima GNK Dinama) njih 250-300, smještenih na istočnoj tribini, te okruženi jakim policijskim snagama.

Prije početka utakmice istaknuli su transparent  veličine 1×1 metar na kojemu  je prikazana prekrižena glava Zdravka Mamića (već smo nekoliko puta u našim Izvještajima  naveli kako to UEFA smatra pozivom na ubojstvo), te su skandirali „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“. U 3. minuti aktiviraju baklju. U 30. minuti nekoliko puta skandiraju „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“, a u 31. minuti skandiraju „Tučemo policiju ko šugave pse, al za tebe Dinamo, ubit ću ih sve“. BBB u 37. minuti  skandiraju „Mi smo kanibali, pojest ćemo vas, ubit ćemo vas, zaklat ćemo vas!“. U 40. minuti aktivirana je još jedna baklja, a u 45. minuti BBB pjevaju „I kolcem i lancem, i bokserom u glavu, sve za Dinamovu slavu!“ . U 60. Minuti Kranjčevićevom ori pjesma „Nećeš nikad ti meni baklju zabraniti, nek’ ti ona pokaže kako gorjet ćeš vraže sam u paklu ti. Cijeli svijet već zna, ti ne možeš spriječit nas. Ideale moje i naše boje neću izdat’ ja!“. U 68. i 69. minuti čuje se skandiranje „Zdravko Mamić, ratni profiter“, a u 69-oj je aktivirana i baklja. U 69. i 70. Kranjčevićevom odjekuje „Zdravko Mamić, srpsko kopile“, a dvije minute kasnije 72. ori se „“Pili smo pelina, pušili smo trave, najviše volimo Mamića bez glave!“. Slijedi u 72-oj  „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje!“.

Razdoblje od 75.  do 81. minute BBB obilježavaju  neprekidnim pjevanjem „Jebi se Zdravko, s tobom je gotovo!“, a u 76. minuti  s istočne tribine na kojoj su bili smješteni BBB, na sam rub terena bačena je petarda. Nakon što je sudac označio kraj utakmice BBB skandiraju „Mamiću, Cigane!“.

HNK RIJEKA – NK LOKOMOTIVA 6 : 0

Utakmica 15. kola Prve HNL odigrana 9. studenoga 2014. u 19 sati, u Rijeci na stadionu Kantrida

Oko 5.000 gledatelja promatralo je utakmicu na Kantridi, a među njima je bio uobičajeno velik broj pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeke), njih preko 1.000. Oni su bez većih incidenata pratili utakmicu, povremeno, najčešće povodom, po njima lošim sudačkim procjenama, izvikujući parole neprihvatljivog sadržaja.

Tako su se već u 18. minuti oglasili skandiranjem „Purgerske pičke“ i „Jebo vas Mamić“, a u 29-oj je uslijedilo „HNS pederi, nogomet ste sjebali“. U drugom poluvremenu u 68. minuti opet odjekuje Kantridom „Jebo vas Mamić“, da bi odmah potom uslijedila vulgarna parafraza poznate pjesme „Novih fosila“ , što je trajalo nekoliko minuta. Stadion se orio uz nakaradno pjevanje „Kako je dobro, jebati te opet, staviti kitu u tvoju ritu….“. U 78. minuti opet odjekuje „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, da bi odmah potom navijači na sjeveru stadiona, nezadovoljni nekim sudačkim odlukama u tri navrata skandirali sucu „Govno slavonsko“. Pirotehničkih ispada nije bilo. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code