ZAŠTO ZORANU PUSIĆU SMETA HRVATSKI DRŽAVNI SABOR

ZAŠTO ZORANU PUSIĆU SMETA HRVATSKI DRŽAVNI SABOR

30. prosinca, 2015.

zoran-pusić
Pusić se ovog puta svim silama obrušio na časnog i uglednog akademika Željka Reinera, novoizabranog predsjednika Hrvatskog sabora. Partizanskog dripca je zasmetalo što je u svom pozdravnom govoru predsjednik samo spomenuo želju da se taj hrvatski visoki dom ubuduće naziva Hrvatski državni sabor. Ne, ne može – uzviknuo je Pusić, dok mu je pjena navrla na usta. To ga je podsjetilo na Nezavisnu Državu Hrvatsku

Napisao: Mladen Pavković

Predsjednik Antifašističke lige Zoran Pusić, brat još slavnije Vesne Pusić, bivše propale političarke, koja na izborima osvaja malo više glasova nego što ima članova obitelji, još je uvijek na prvim crtama obrane. Naime, dovoljno je da netko samo pomisli na ono što je bilo tijekom i nakon II. svjetskog rata, a nije vezano uz „slavno“ ime komunističke partije, Josipa Broza, Udbu i KOS, taj politički pingvin (r. 1944.) skače kao da ga je netko piknuo iglom. Dok je Tito provodio teror, poglavito nad Hrvatima (Goli otok, Stara Gradiška, Lepoglava….), on se zajedno sa sestrom (r.1953.) igrao po pijesku. No dok je počeo hrvatski Domovinski rat imao je dovoljno godina da stane u obrane hrvatske države, ali taj se, inače profesor matematike, očito najeo „ludih gljiva“ (prije rata predavao je na Visokoj tehničkoj školi JNA u Zagrebu) pa je i dalje ostao vjeran bratstvu i jedinstvu, ne mareći čak ni za nevine hrvatske žrtve koje su pale u srpskoj i inoj agresiji.

Vraćanje u prošlost

Kad se spomene njegovo ime, neki obično kažu da na takve i slične „ništarije“ nije potrebno trošiti riječi, ali i ovog puta bi se složili s jednom drugom komunističkom ništarijom koji je govorio – popu treba reći pop, a bobu bob!
Pusić se ovog puta svim silama obrušio na časnog i uglednog akademika Željka Reinera, novoizabranog predsjednika Hrvatskog sabora. Partizanskog dripca je zasmetalo što je u svom pozdravnom govoru predsjednik samo spomenuo želju da se taj hrvatski visoki dom ubuduće naziva Hrvatski državni sabor. Ne, ne može – uzviknuo je Pusić, dok mu je pjena navrla na usta. To ga je podsjetilo na Nezavisnu Državu Hrvatsku, koja je osnovana kad se on i njegova sestra još nisu ni rodili.
E, sad se postavlja pitanje: tko je taj mali „udbaški štitonoša“ pa da se javno ne slaže s ovim prijedlogom, odnosno, što je još i gore, da u svemu što ga podsjeća na dane kad je sa svojom sekom još piškio u gaće, odmah vidi, kao i Milanović, proustaše, fašiste i one koji se zalažu za Hitlera, Pavelića i Mussolinija? Opet se po njemu i takvima u člancima ne smije pisati veliko „U“ (kako to da već nije predložio da se ovo slovo izbaci iz abecede?).
Badava je akademik Reiner objašnjavao da to nema veze s NDH, badava je kazao „nemojmo stalno vraćati u prošlost“, te da „neke stvari iz prošlosti trebaju prestati živjeti s nama, a pogotovo s našom djecom i našim unucima“.
Mali Pusić je i u tim rečenicama vidio vraćanje Hrvatske u prošlost, relativizaciju zločinačke ideologije koja je činila suštinu NDH, a čije su ideje bile trajna prijetnja temeljnim vrijednostima demokratskog društva.

Latentna prijetnja hrvatskom društvu

Na takvo shvaćanje jedne hvala vrijedne inicijative predsjednika Sabora, čovjek se može samo nasmijati ili žaliti ovog profesora, jer mora biti da se opet – najeo „ludih“ gljiva, tim više što Pusić kaže da je i takva ideja latentna prijetnja u hrvatskom društvu.
On se sjeća (?) zločina počinjenih u vrijeme NDH, ali nema pojma o onima koji su činjeni nad nevinim Hrvatima od strane partizana i komunista, ne zna za tisuće masovnih grobnica, od Bleiburga do Makedonije, a još manje zna o srpskoj i inoj agresiji tijekom Domovinskoga rata na Republiku Hrvatsku.
Do sada se neprestano kao „mali Ivica“ zavlačio ispod suknje svoje sestre (koju je izmislio, a tko drugi nego Radimir Čačić), ali sada prolazi i to vrijeme. Ostalo mu je još jedino da se uvuče u stražnjicu Vesne Teršelič, ali bojimo se da će i od tamo odlepršati kad se ova najede – graha!
Stoga bi Pusiću ipak bilo bolje, s obzirom da mu se dolaskom hrvatske opcije na vlast zdravstveno stanje očito pogoršalo, da što prije potraži pomoć nekog svog kolege u Vrapču, jer ako se uistinu ostvari ideja predsjednika Hrvatskog sabora, bojimo se da ne doživi i moždani udar.
Bolje spriječiti, nego liječiti!T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Klarens
  #1 Klarens 31 prosinca, 2015, 20:35

  Gledam si na videu
  ========================
  Twin peaks
  ========================
  I tu se karakter ufura da je
  ========================
  General Juga i onda “ratuje”
  ========================
  Vodi “bitke” malim olovnim
  ========================
  vojnicima, sve do
  ========================
  Slavne pobjede
  ========================
  Mili moji sitnozubci
  ========================
  Treba biti umjeren
  ========================
  Veli mama voljenom sinu
  ========================
  Nemash velku glavu

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code