ZAŠTO MESIĆ NE PRIJAVI USTAŠE ZA KOJE ZNA?

ZAŠTO MESIĆ NE PRIJAVI USTAŠE ZA KOJE ZNA?

24. travnja, 2016.

mesić-u-jasenovcu

U svom politikantskom govoru u Jasenovcu, Mesić je općenito rekao tko je danas za njega ustaša. To je onaj tko govori kao ustaša, tko zastupa i promiče ideje što su ih zastupali ustaše, tko ističe njihovo znakovlje i simbole, tko pjeva njihove pjesme…- istaknuo je zapovjednik zločinačke JNA. Pa, ako je tako, onda dragi druže i gospodine, karte na stol. Tko su, imenom i prezimenom, ustaše koje žive i rade u Hrvatskoj?

Napisao: Mladen Pavković

Fotografija: www.maxportal.hr

U nedjelju, 24. travnja u Jasenovcu je održana treća komemoracija, pod vodstvom Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA RH), a kojoj su bili nazočni i bivši (žalosni) predsjednici Republike Hrvatske Mesić i Josipović. Došli su, ruku pod rukom, i bivši premijer Zoran Milanović, ali i politički kameleoni Predrag Matić i Milorad Pupovac, okićeni crvenim karanfilima, kao „prvomajske jelke“.

Svi se oni nisu željeli odazvati službenoj, državnoj komemoraciji, jer, kako su rekli, „vladajuće dužnosnike ne prepoznaju kao iskrene antifašiste“.

No, sjetimo se samo što je ta bratija radila kad su prigodom komemoracije u Vukovaru bile „dvije kolone“. I tamo su, kao i ovdje, Hrvate optuživali da su „ustaše“, ekstremni desničari i tome slično.

Zapovjednik zločinačke JNA

Ako ti i takvi ne priznaju, a ne priznaju, službenu, državu komemoraciju, onda se uz ostalo postavlja pitanje: kakvu to poruku šalju hrvatskom narodu, odnosno onima koji su na vlasti?

Na komemoraciji je ponovno „briljirao“, a tko drugi nego Stjepan Mesić, počasni član Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske. Riječ je o posljednjem zapovjedniku zločinačke JNA, ali i o čovjeku koji je zajedno sa Josipom Manolićem, poznatim Udbašem, svojevremeno navodno želio u Hrvatskoj provesti državni udar, ali mu to nije uspjelo.

Je li se tko zapitao, kako to da je Mesić počasni član partizana-komunista, a da o nekoj takvoj ili sličnoj počasti ne može ni sanjati kad su pitanju hrvatski branitelji? I ne samo to: kad ga je netko vidio ili čuo da govori na nekoj značajnijoj obljetnici hrvatskog Domovinskoga rata, od Vukovara, Gospića do Dubrovnika? Taj čovjek još i danas hoda ulicama sa službenim osiguranjem, koje plaćaju hrvatski porezni obveznici. (sic!) Zašto, zbog čega? Tko mu, na kraju krajeva, bez obzira na njegovu prošlost i komunističku borbu uopće i želi nauditi? Kakav je to uostalom čovjek-političar koji ni nakon gotovo pet-šest godina što ga nema nigdje u politici ne može otići ni na tržnicu, a da ga ne čuvaju naoružani stražari?

Međutim, Mesić je ponovno, po tko zna koji put, i u Jasenovcu imao obračun s „ustašama“. Ukazivao je na zlo koje nam i danas prijeti od fašizma i ustaša, pa je konkretno izjavio da se na „današnju Hrvatsku nadvio ustaški zloduh!“.

Politikanski govor

E, sada bi zamolili ovog pomozbog junaka da nam otvoreno, jasno i bez zakulisnih igara kaže imena i prezimena barem desetak ustaša, koji trenutačno djeluju u hrvatskoj politici ili bilo gdje drugdje, a žive i rade u Hrvatskoj. Ako ih ima, a ovaj ih znade, dužan je to reći, odnosno prijaviti ih nadležnim službama, jer će u protivnom ispasti da laže. Da debelo laže!

U svom politikantskom govoru u Jasenovcu, Mesić je općenito rekao tko je danas za njega ustaša. To je onaj tko govori kao ustaša, tko zastupa i promiče ideje što su ih zastupali ustaše, tko ističe njihovo znakovlje i simbole, tko pjeva njihove pjesme…- istaknuo je zapovjednik zločinačke JNA.

Pa, ako je tako, onda dragi druže i gospodine, karte na stol.

Tko su, imenom i prezimenom, ustaše koje žive i rade u Hrvatskoj?

U protivnom, ako ne odgovoriš, ispast ćeš lažov, mutikaša i čovjek koji ruši aktualnu hrvatsku vlast, gazi hrvatske branitelje, mokri i čini veliku nuždu po Domovinskome ratu.

Nitko i ništa!T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 26 travnja, 2016, 18:20

  ZAŠTO MESIĆ NE PRIJAVI USTAŠE ZA KOJE ZNA?……..

  A zašto Mesić ne prijavi “partizane” za koje zna?
  U Dr sv ratu su ustaše i partizani bile strane u sukobu. Ustaše su ratovale od 41. do 45. Krvavi partizanski zločinci ratuju od 41 do DANAS. I danas je tzv hrvatska, posebno ciganski Agram, puna partizana, a gdje su ustaše? Od 90.četokomunisti izmišljaju ustaše, a ustaša nema. Polovica hrvata je uz srbočetnike, a druga polovica ustrašeno i usrano šuti, i vječito se pravda i opravdava.
  Doklen tako!

  Prva izrjeka u talmudskoj knjizi Izrjeke otaca (Pirkej Avot) kaže:
  “AKO JA NE ĆU SEBI, TKO ĆE MI?
  AKO NE SADA, ONDA KADA”!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Krivokletnik i veleizdajnik
  #2 Krivokletnik i veleizdajnik 25 travnja, 2016, 05:24

  Taj bijednik i bivši predsjednik svega i svačega, dođe u Jasenovac i govori kako neki lažu. Neka kaže tko to laže jebo li ga ćaća. Zar njegovi nisu govorili da je u Jasenovcu pobijeno 700 tisuća ljudi.Mi danas znamo da je to bila strašna i neoprostiva partizanska i komnistička laž jugoslovenskog čovjeka. I veliki lažov kaže kako neki drugi lažu. Budaletino stara ušto si ostario u pi…materinu.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code