ZAŠTO KAO KOMUNISTIČKI TUŽITELJ NISTE PROGONILI PARTIZANSKE ZLOČINE I ZAŠTO NISTE BILI U DOMOVINSKOM RATU?

ZAŠTO KAO KOMUNISTIČKI TUŽITELJ NISTE PROGONILI PARTIZANSKE ZLOČINE I ZAŠTO NISTE BILI U DOMOVINSKOM RATU?

17. rujna, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Koliko je Titovih zločina, pod simbolom crvene zvijezde, procesuirao komunistički tužitelj Čedo Prodanović? Ako nije, zašto nije? Ili još bolje, neka nam odgovori: tko je, kada i gdje ikada odgovarao za partizanske zločine u II. svjetskom ratu, a tko za one poslije toga rata?Činjenica je da su Tito i Pavelić bili na suprotnim stranama i da se to ne može izjednačavati. Ali, svi oni koji su bili povezani sa NDH, koji su bili samo i isključivo, njihovi simpatizeri (!) su nakon 1945. uhićeni, zatvarani, proganjani i ubijeni, i to ne samo oni, već i cijele njihove obitelji, do „koljena sedmog“!

Napisao: Mladen Pavković

Fotografija: www.zna.hr

Odvjetnik Čedo Prodanović svako malo daje neki intervju na „tri stranice“. Ako ne izađe u novinama razgovor s njim, onda se pojavi intervju sa njegovom suprugom, također odvjetnicom Jadrankom Sloković. To je odlična propaganda za njihov obiteljski posao, a odvjetnici se kao „ne smiju“ propagirati! Malo sutra!

Na različitim idejama

U velikom intervjuu u Večernjem listu (16.rujna 2017.) Prodanović se osvrnuo i na rješavanje pokliča „Za dom spremni“. Među ostalim je izjavio:

-„…“Kad se spomene da je nedopustivo da se na ploči u Jasenovcu nalazi ustaški pozdrav, onda se umjesto da se taj problem odmah riješi, kao alibi poteže i crvena zvijezda kao simbol još jednog totalitarnog sustava, pa se traži i neko navodno rješenje za oba „problema“, što jednostavno znači da se prvi problem ne želi, odnosno ne usudi ga se razriješiti. To je sramotno. Zna se što je bio ustaški pokret, zna se tko je donosio rasne zakone i činio zločine. Isto se tako zna da je crvena zvijezda bila simbol partizanske borbe za oslobođenje ove zemlje. Naravno da ne želim opravdati zločine u doba poslijeratnog komunizma, čiji je crvena zvijezda također bila simbol, ali u suštini su to dva različita sustava zasnovana na posve različitim idejama i društvenim vrijednostima i njih se jednostavno ne može izjednačavati“ – rekao je Prodanović.

Ovaj stručnjak bio je u vrijeme komunizma glavni tužitelj. Želio je taj posao nastaviti i u vrijeme stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, ali ga je, po njegovim riječima, „Stranka HDZ-a 90-tih izbacila iz tužiteljstva“ te ga još k tome „proglasila nesposobnim!“.

Petokraka od Zagreba do Kumrovca

Kao prvo, Prodanović ne želi ili ne shvaća da se na spomen ploči koju on spominje ne nalazi „ustaški pozdrav“, već pozdrav HOS-ovaca iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Drugo, ta se ploča više ne nalazi u Jasenovcu. Treće, morao bi znati da je jedno crvena zvijezda do 1945., drugo od 1945.-1989., a treće od 1990. do 1996., a četvrto od 1996.-današnjih dana. Dakle, pod ovim simbolom partizani su tijekom II. svjetskog rata branili i obranili Jugoslaviju. To im nitko ne osporava, a najmanje sudionici Domovinskog rata. Nakon toga, u doba komunizma, pod ovim su znakom i uzvikom „Smrt fašizmu-sloboda narodu“ napravili strašne i neviđene zločine nad nevinim Hrvatima, od Vardara pa do Triglava. Kad su Srbija i zločinačka JNA izvršili agresiju na Republiku Hrvatsku, Prodanović bi morao znati, da tadašnji zločinci, predvođeni Slobodanom Miloševićem, nisu na kapama nosili znak “maslinove grančice“ već opet – crvenu zvijezdu! Ako ne vjeruje, neka pogleda tv i druge snimke i fotografije Vukovara, Škabrnje, Saborskog, Voćina, Lipika, Pakraca i niz drugih mjesta i gradova diljem Hrvatske i sve će mu biti jasno. Osim toga, partizanska i komunistička zvijezda pojavljuje se i danas na svim skupovima ekstremnih ljevičara, odnosno boraca protiv svega što hrvatski diše, od Zagreba pa do Kumrovca!

Dakle, bivši partizani i komunisti te njihovi najmiliji, neprestano nas „podučavaju“ o zvijezdi iz II. svjetskog rata, a mi neprestano govorimo i trubimo o zločinačkoj zvijezdi nakon (!) 1945.! Međutim, kako u svakom ratu, tako je vjerojatno i u II. svjetskom bilo zločina od strane pobjednika, ali o tim zločinima se ne govori i ne piše. Zašto, ako je zločin – zločin?

Prodanović veli da „ne želi opravdati zločine u doba poslijeratnog komunizma, čija je crvena zvijezda također bila simbol!“. E, tu smo. Znači, ako je bilo, a bilo je, zločina u vrijeme komunizma, tj. vladavine Josipa Broza Tita (navodno milijun, a možda i više!) onda nas zanima: koliko je Titovih zločina, pod simbolom crvene zvijezde, procesuirao komunistički tužitelj Čedo Prodanović? Ako nije, zašto nije? Ili još bolje, neka nam odgovori: tko je, kada i gdje ikada odgovarao za partizanske zločine u II. svjetskom ratu, a tko za one poslije toga rata?

Činjenica je da su Tito i Pavelić bili na suprotnim stranama i da se to ne može izjednačavati. Ali, svi oni koji su bili povezani sa NDH, koji su bili samo i isključivo, njihovi simpatizeri (!) su nakon 1945. uhićeni, zatvarani, proganjani i ubijeni, i to ne samo oni, već i cijele njihove obitelji, do „koljena sedmog“!

Dakle, do današnjih dana, ni jedan partizanski i komunistički zločinac nije kažnjen, a sve oni koji su bili na suprotnim stranama, zadesile su strašne muke, pa čak i one partizane i komuniste koji su se borili “za druga Staljina“!

Dva ista, a različita pozdrava

Poklič „Za dom spremni“ razne Prodanoviće može podsjećati na NDH, kao što nas crvena zvijezda podsjeća na (zločinački) komunizam i agresorsku vojsku u Domovinskome ratu, ali jedno je „Za dom spremni“ do 1945., a drugo „Za dom spremni“ od 1991.! To su dva ista, ali različita pozdrava! Drugo bi bilo da je taj simbol uklesan na spomen ploči sa znakom NDH, ali on je uklesan na ploči sa znakom ili simbolom isključivo iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata! U tome je bit i to nitko ne želi prihvatiti.

Osim toga, pomalo nas smeta i preko toga ne možemo prijeći, kad ovaj bivši komunistički tužitelj ističe da je „crvena zvijezda bila simbol partizanske borbe za oslobođenje ove zemlje“.

Gospodine ili druže Prodanoviću: koje zemlje, Hrvatske ili Jugoslavije?

I još samo jedno: kad vas djeca pitaju: što ste radili u (domovinskom) ratu, što im odgovorite? T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. posavski lajavac
  #1 posavski lajavac 18 rujna, 2017, 10:21

  Pa kako bi bio u Domovinskom ratu kad su FIŠKALI uvijek dobro živjeli. Pogledajte samo HANŽEKOVIĆA. Ovako napačen hrvatski narod počeo je guliti do kraja zahvaljujući sprezi s tadašnjom vlasti. Oni i javni bilježnici jako dobro žive…Tko to može spriječiti…A sada evo od M.P.Miškine

  NE UZDAJ SE U FIŠKALA
  KOJ TE BRANIT NEĆE
  VEĆ ĆE SAMO LIJEPO PRIČAT
  DOK DŽEP NE NAMEĆE
  KAD OĆISTI TVOJE DŽEPE
  I TVOJEGA DRUGA
  PUSTIT ĆE VAS NA CJEDILU
  KA POKORAN SLUGA
  SAM ĆEŠ SEBI KRIVAC BITI
  JER SI BIO LUDA
  ŠTO SI IŠO PRAVO TRAŽIT
  VAN SELJAČKOG SUDA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ime čedo
  #2 Ime čedo 18 rujna, 2017, 07:51

  Sve govorii njegovo ime.On je od roditelja imenovan kao četnik i to je bio čitav život. Jebo on Barišinu kobilu

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. prepri43
  #3 prepri43 17 rujna, 2017, 20:20

  Frano misli da mora pisati velikim slovima pošto je velika budala!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. saša leopold
  #4 saša leopold 17 rujna, 2017, 19:58

  Nastavno na dio iz intervjua “da su to dva različita sustava zasnovana na suprotnim ideama i društvenim vrijednostima” po Čedi Prodanoviću, moram mu reći da je u pravu. Nezavisna država Hrvatska, osim što je iskazala stoljetnu težnju Hrvatskog naroda za slobodom i vlastitom državom, a poglavito nakon srpsko-jugoslavenskih represalija od 1918. godine, počivala je između ostalog i na vjeri te pravu privatnog vlasništva. Sam ustaški pokret koji je nastao kao revolucionarni nije bio naslonjen na fašizam, nacionalsocijalizam a pogotovo ne na komunizam. Ta tri pobrojana režima imaju jednu zajedničku namjeru – socijalizaciju cijelog društva kroz nacionalizaciju velikih poduzeća te uspostavu radničkih vijeća u tim nacionaliziranim poduzećima koja bi sudjelovala u samom upravljanju tim istih nacionaliziranih poduzeća. Mussolini je to žarko želio napraviti od 18. rujna 1943. kada je u Veroni proglasio Talijansku socijalnu republiku – temeljenu na izvornom fašizmu. Međutim Nijemci mu to nisu dopustili jer iako su i oni željeli nacionalizirati svoja poduzeća taj su posao ostavili za vrijeme poslije rata, držeći se procijene da u ratnim uvjetima sama nacionalizacija bi pogubno djelovala na organizaciju i produktivnost. Prave primjere nacionalizacije vidimo jedino pod zvijezdom u Rusiji, a poslije 1945. i na našim prostorima, za koje su se borili ti šumski banditi.
  Upravo suprotno NDH se nikada nije bavila nacionalizacijom, socijalizacijom, zadrugama i sličnim glupostima te je stoga moja uvodna rečenica i skovana da potvrđujem misao Čede Prodanovića.
  Za sve koji će poslije ovoga dvojiti – ljudi čitajte povijesne knjige a ne gluposti koje Frano izdrkava putem tipkovnice.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 17 rujna, 2017, 17:47

  Šta sad hoćete svi komentatori protiv FRANE…
  Sve što je rekao istina.
  Svi ste vi dobro živjeli u bivšoj državi, svega smo imali…
  A kaj imamo sad…
  Gdje je ona politika o vračanju Hrvata u domovinu…
  Evo vam je…Sve ih više ide van bez obzira na dob.
  zato malo manje trabunjajte o ustašama i partizanima…
  Više od devedeset posto ih je pokojnno-…

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. FRANO
  #6 FRANO 17 rujna, 2017, 15:47

  MORAM JEDNOM ,ZAUVIJEK ,PORUČITI OVOM KATOLIČKO-STEPINČEVSKO-NACISTIČKO-KLERIKALNO-ŠOVINSTIČKOM ,DRIPCU IZ KOPRIVNICE ,DA NE POSTOJE PARTIZANISKI ,NITI KOMUNISTIČKI ZLOČINI,AKO NAŠ SKRIBOMAN MISLI NA BLEIBURG ILI NA PORATNA KAŽNJAVANJA STEPINČEVIH ,PREŽIVJELIH HORDI,JER SU ONI DO POSLIJEDNJEG ČASA BILI I OSTALI, A I DANAS TAKO DJELUJU ,KAO HORDA PROKLETIH KOJA JE U SLUŽBI KRŠĆANSKOG ZLOČINAČKOG DUHA I NAUMA IMALA PROGARM UNIŠTITI SVAKOG DRUGOG I DRUGAČIJEG KOJI MISLI ,IZGLEDA I DJELUJE DRUGAČIJE OD POIMANJA SVIJETA KAKVO JE ZLOČINAČKO KRŠĆANSTVO ,ODNOSNO, KATOLIŠTVO.SVI TAKVI ,KOJI I DANS MISLE I POKUŠAVAJU DJELOVATI U DUHU SREDNJOVJEKOVNOG POIMANJA SVIJETA I ODNOSA ,KAKO TO I DANS MISLI I DJELUJE ,ZLOČINAČKO KRŠĆANSTVO ,ZASLUŽUJE CIVILIZIRANU DRUŠTVENU OSUDU ,CRNU RUPU.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Mujo Basinac
  #7 Mujo Basinac 17 rujna, 2017, 13:11

  “Proklet bio izdajica svoje domovine”!

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. ante
  #8 ante 17 rujna, 2017, 12:08

  Odličan komentar g. Pavkovića. Zato je i na udaru ljevičarima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Velebit
  #9 Velebit 17 rujna, 2017, 08:42

  Tito se borio za klanje Hrvatskoga naroda I jugoslaviju. Poglavnik se boro za Hrvatsku dzavu I njen narod.radite IZDAJICE sto hocete a necte dok hocete.Dolazi vam brzo kraj .

  Odgovorite na ovaj komentar

<