ZAMJENIK KORLAET NA MJESTU POŽARA

ZAMJENIK KORLAET NA MJESTU POŽARA

8. lipnja, 2021.

 

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet obišao je, u utorak 8. lipnja, lokaciju u naselju Trnsko, gdje se na 9. katu stambene zgrade razbuktao požar.

“Prema informacijama koje sam dobio od Siniše Jembriha, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba i kolega iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama, 2 stana su opožarena. Sveukupno je evakuirano 7 osoba, od kojih je jedna zbrinuta u KBC-u Zagreb” rekao je Korlaet, dodavši kako su svi dobro. Istaknuo je i kako je Grad Zagreb ponudio smještaj osobama iz opožarenih stanova: “Vidjet ćemo hoće li tu mogućnost iskoristiti, zasad su se snašli kod rodbine i prijatelja”.

U nastavku prenosimo priopćenje Ureda za upravljanje u hitnim situacijama:

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba u 11,20 sati zaprimila je dojavu o razbuktalom požaru na 9. katu stambene zgrade na adresi Trnsko 20.   

Požar je ugašen unutarnjom navalom i pomoću visinskih vozila, a u gašenju je sudjelovalo 11 vatrogasnih vozila i 31 vatrogasac. Tijekom intervencije spašeno je sedam osoba  i više kućnih ljubimaca. Četiri osobe pružena je hitna medicinska pomoć, a stanarima oštećenih stanova ponuđen je smještaj. Na terenu se osim djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i DVD-a Hrašće, nalaze i djelatnici PU zagrebačke, Elektre Zagreb, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida.  T

43 komentara

Uskoči u raspravu

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code