VOZE NA STRUJU

VOZE NA STRUJU

11. lipnja, 2016.

Od lipnja 2016. godine u voznom parku Zagrebačkog holdinga d.o.o., podružnice Zagrebparking nalaze se dva električna dostavna vozila. Vozila su kupljena vlastitim sredstvima uz subvenciju 35% bespovratnih sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Dostavna vozila Peugeot partner koristit će se u svakodnevnom obavljanju radnih zadataka čime će se ostvariti izravne energetske i financijske uštede.

Održivi urbani transport na bitno mjesto stavlja e-mobilnost. Podružnica Zagrebparking se aktivno uključila u podizanje svijesti o korištenju obnovljivih izvora energije, ekološki prihvatljivih goriva i električnih vozila. Prošle godine u srpnju, u pet javnih garaža kojima Podružnica upravlja, također uz subvenciju 40% bespovratnih sredstava FZOEU, postavljene su punionice za besplatno punjenje električnih vozila, sukladno Direktivi o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva.

Korištenjem električnih vozila direktno se smanjuje emisija štetnih plinova i negativni učinci na okoliš uz čišći Grad bez buke. Vlastitim primjerom podrške e-mobilnosti daje se naglasak na razvoj zelenih projekata. Zagrebački holding u budućnosti planira nabavku većeg broja električnih vozila, kako bi u što većoj mjeri bili aktivni u održivoj urbanoj mobilnosti, s ciljem pružanja podrške očuvanju prirode, provođenjem politike upravljanja okolišem te postizanju EU cilja 20-20-20.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code