ZAGREB PRI VRHU GRADOVA PO ZIMSKOM BICIKLIRANJU NA POSAO

ZAGREB PRI VRHU GRADOVA PO ZIMSKOM BICIKLIRANJU NA POSAO

6. veljače, 2018.

 

 

Zagreb i ove godine sudjeluje u Međunarodnom danu zimskog bicikliranja na posao, pohvalnoj inicijativi koja je 2013. pokrenuta u Kanadi kao prijateljsko natjecanje među gradovima i zemljama svijeta. Održava se svake godine drugog petka u veljači, već proteklih 5 godina. Nakon tri uzastopne pobjede, po broju onih koji se obvežu da će barem taj dan koristiti bicikl na putu do posla, 2018. godine Zagrepčani drže visoko 4. mjesto. Vodstvo je preuzeo Novi Sad, a slijede ga američki gradovi Denver i Boulder. Iz Sindikata biciklista su poručili kako Zagrepčanima nije potreban poseban dan da se sjedne na bicikl na putu do posla i u zimskim mjesecima, no svejedno potiču građane da se registriraju na www. winterbiketoworkday.org i pokažu kako je zaista veliki broj onih koji bicikliraju, neovisno o vremenskim uvjetima.

I Hrvatska drži čvrsto 4. mjesto u ukupnom poretku zemalja koje sudjeluju u Međunarodnom danu zimskog bicikliranja na posao jer, osim Zagreba, registrirali su se i građani Varaždina, Osijeka, Splita, Rijeke, Pule, Zadra, Splita, Makarske, Čakovca, Bjelovara, Virovitice i Vinkovaca, a pohvale ponovno idu i Sutivanu na Braču s velikim brojem registriranih biciklista!

Ovogodišnji Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao održat će se u petak, 9. veljače, a Sindikat biciklista najavio je kako će i ovaj put ujutro dočekivati i nagrađivati bicikliste koje zateknu na putu do posla, na još uvijek tajnoj lokaciji u Zagrebu. U popodnevnim satima, nakon radnog vremena, pozivaju na zajedničku vožnju koja će završiti u Vintage Industrial Baru, u Savskoj 160. Klub će ponuditi atmosferu tropske plaže kako bi se biciklisti zagrijali nakon zimske vožnje, a u večernjim satima zasvirat će bend Ljetno kino! Sa završetkom vožnje u Vintage Industrial Baru najavit će se proljetni festival Pedalafest, bienalni festival koji slavi kulturu urbanog bicikliranja, a održat će se od 25. do 27. svibnja u Art parku, Chillout hostelu i, naravno, Vintageu! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code