ZA PRIZNANJA BRANITELJIMA NEMA DIREKTNOG PRIJENOSA

ZA PRIZNANJA BRANITELJIMA NEMA DIREKTNOG PRIJENOSA

25. ožujka, 2019.

Jeste li gledali, jeste li čitali ili čuli? Uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT) i na Drugom programu Hrvatskog radija u prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u petak su dodijeljene nagrade „Večernjakova ruža“ i to u sedam kategorija: od glazbenika i glumca godine do novog lica godine. Među nominiranima je bilo čak 16 zaposlenika i suradnika Hrvatske radiotelevizije – izvijestili su iz te kuće.

Posebna ekskluziva bio je prvi zajednički nastup Roka (ovogodišnjeg predstavnika na Izboru za pjesmu Eurovizije 2019.) i Jacquesa (predstavnika Hrvatske na Izboru za pjesmu Eurovizije 2017.) u zajedničkoj pjesmi „Dream – My Friend“.

Pojedini mediji su opširno slikama i fotografijama objavili tko je došao u kakvoj haljini ili odijelu.

Spektakl kakav se viđa „jednom u stotinu godina“.

Međutim, kad se dodjeljuju odličja ili priznanja najistaknutijim hrvatskim braniteljima i stradalnicima u svezi hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata tada nema kamera, nema novinara, nema zapaženih ličnosti od glazbe do športa, nema – nikoga.

Ne, ne pišemo to što smo im jalni ili zlobni, ali boli nas što, prije svih, Hrvatska radiotelevizija takve vijesti uglavnom i ne spominje, a kamoli da bi te i slične svečanosti izravno prenosila.

Za to nema novaca!

A za „ružu“ ili „ruže“ ima svega. Čak i brojni sponzori su tu.

Za takve „glamure“ nije problem ni obilan domjenak, a dok se dodjeljuju ili uručuju odličja ili priznanja ljudima koji su u krvi stvarali hrvatsku državu jedva se nađe da ih se „počasti“ kavom (nekad se dobije i klipić).

E, dragi branitelji i stradalnici Domovinskog rata, ako niste bili toga dana u HNK nemate pojima što ste propustili.

A ne znamo ni kako bi se snašli među gospođama i gospodom koji su nosili najskuplje haljine, nakite, torbice i odjela, odnosno među onima koje ono što ste vi preživjeli i proživljavate – ne zanima (svaka čast iznimkama)..

Pitanje svih pitanja ipak glasi: što bi trebali učiniti Junaci Domovinskog rata da i neku njihovu svečanost“ ala „ruža“ ili dodjelu glumačkih nagrada izravno prenosi HRT i Hrvatski radio?

Novac, čini se, nije u pitanju. Pa,što je onda? U čemu je problem?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Anonimno
    #1 Anonimno 25 ožujka, 2019, 13:41

    Kako će ga i biti kad to nije hrvatska tv?!!!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code