ZA KOGA JE REVIZIJA POVIJESTI POGUBNA?

ZA KOGA JE REVIZIJA POVIJESTI POGUBNA?

30. srpnja, 2020.

 

 

Ni svjedočenja navodno jedinoga preživjeloga Ljubana Jednaka, pokopana u Beogradu (punac poznatoga velikosrbina Vukašina Zorića, prijeratnoga novinara “Arene” – op.a.) nisu pouzdana. Potpredsjednica ALH-a Vesna Teršelić ponovila je tisuće puta spominjane srpske istine o tom događaju, a posebno se zapitala zašto aktualna gradska vlast prešućuje povratak spomen-ploče s imenima stradalih i zašto se današnjem Hrvatskom domu kulture (gdje je poznati huškački govor za okupacije Gline održao srbijanski radikal Aleksandar Vučić – op.a.) ne vrati staro ime spomen-doma.  Govorila je samozvana zaštitnica ljudskih prava i o prvim iskoracima Vlade RH u suzbijanju pogubnoga revizionizma, te o potrebi da se u školske programe uključe i svjedočanstva o ustaškim zločinima. Pri tome nije spomenula poznatu mantru o tzv. Budisavljević

Napisao: Josip Frković

Očekivanja hrvatskih demokrata iz parlamentarne većine i oporbe, bila su ipak naivna, primjerena stoljetnim hrvatskim hlebincima. Nakon velikoga, povijesnoga i europskoga iskoraka/ustupka bivšim, vojno pobijeđenim agresorima što ga je uključivanjem srpskoga potpredsjednika u Vladu RH učinio anemični anacionalni premijer Andrej Plenković, najbrojnija manjina (180.000?) u našoj zemlji ostala je rigidno šutljiva. Nije ustuknula ni milimetra za pruženu  hrvatsku pobjedničku ruku pomirnicu i najnovije hrvatsko-srpsko nagodbenjaštvo u svojim velikosrpskim snovima psihološkoga rastakanja Hrvatske i ne baš potajnoj realizaciji Memoranduma SANU-2. I dok ratni zločinac ne objašnjava kako je dr. Ivana Šretera prepustio nemilosrđu primitivnih četničkih divljaka u Bučju, Milorad Pupovac, hrvatski državljanin kojem je glavni grad iliti srbijanska prestonica i dalje Beograd, još uvijek analizira ponude generala Tome Medveda i Andreja Plenkovića – valjda čeka odluke svrsrpskog svjetskoga kongresa – za dolazak na kninsku obljetnicu Dana pobjede HV-a i domovinske “olujne” zahvalnosti, novi dopredsjednik šibenski Srbin Boris Milošević već se izjasnio. Taj ima, kako veli, dovoljno jak želudac nazočiti – tužnim sjećanjem na stradanja sunarodnjaka, istih onih koji su četiri godine sudjelovali u srpskom zločinu nad većinskim narodom, ili pljeskali beogradskom zločinačkom voždu Miloševiću i kninskom šerifu Mili Martiću – obljetnici trijumfalne hrvatske pobjede nad nebeskim narodom.

Kozaračko kolo u Srbu za četnička ubojstva Hrvata

Ne mislimo da je spomenutim činom nagodbe Plenković dopustio da Hrvatska kapitulira pred Beogradom, kako to  zaključuje Vjeko Krsnik, ali je neporeciva istina da će se nesnosnim podjelama tzv. antifašista mrcvarenje Hrvata i njenih državnih institucija nastaviti unedogled.

Eto, SNV sa čijega čela dolazi novi hrvatski vicepremijer srpske nacionalnosti, organizirao je, uz simboličnu novčanu pomoć hrvatskoga proračuna, proslavu (!) godišnjice srpskoga ustanka u Srbu, u kojoj su etničkim čišćenjem za veliku Srbiju, ubijene stotine Hrvata katolika. Slavlju toga četničkoga pokolja, u nazočnosti zdravičarskih rakijaša Pupovca i tužnoga Hrvata Stipe Mesića, uveličao je i srpski zbor iz “srpske Istre”, među ostalim, i kozaračkim kolom. I sve to u Donjem Srbu, nadomak spaljenoga, nepostojećega Borićevca i Brotnja, u kojem su tek 2014. najuporniji članovi udruge Ličana uspjeli doprijeti do kostiju 24 člana roda Ivezića bačenih u kršku jamu Dabina vrha.

Tri dana kasnije, 29. srpnja, eto ti Pupovca u Glini. On i izuzetno agilna aktivistica “Kola srpskih sestara” i VSNM-a  Branka Bakšić Mitić okupili su lokalne Srbe pred Hrvatskim domom, zgradom na mjestu od režima NDH porušene pravoslavne parohijske crkve Roždestva Presvete Bogorodice. Uz polaganje crvenih karanfila, sudionici komemoracije koju su s SNV-om suorganizirali čelnici Antifašistićke lige, sjetili su se ustaškoga zločina nad nedužnim seljacima Banovine i Korduna ljeti 1941. u glinskoj crkvi kojih se broj ne može precizno utvrditi zbog poznatih svetosavskih i komunističkih laži, te proizvoljnoga dodavanja nula.

Osporene tvrdnje Đure Zatezala i Ljubana Jednaka 

Na jednom skupu povjesničara u Glini, spomenimo, dr. Stjepan Razum, nadbiskupijski arhivist, na temelju arhivskih dokumenata kategorički je osporio tvrdnje Đure Zatezala o broju od tisuću žrtava. Ni svjedočenja navodno jedinoga preživjeloga Ljubana Jednaka, pokopana u Beogradu (punac poznatoga velikosrbina Vukašina Zorića, prijeratnoga novinara “Arene” – op.a.) nisu pouzdana. Potpredsjednica ALH-a Vesna Teršelić ponovila je tisuće puta spominjane srpske istine o tom događaju, a posebno se zapitala zašto aktualna gradska vlast prešućuje povratak spomen-ploče s imenima stradalih i zašto se današnjem Hrvatskom domu kulture (gdje je poznati huškački govor za okupacije Gline održao srbijanski radikal Aleksandar Vučić – op.a.) ne vrati staro ime spomen-doma.  Govorila je samozvana zaštitnica ljudskih prava i o prvim iskoracima Vlade RH u suzbijanju pogubnoga revizionizma, te o potrebi da se u školske programe uključe i svjedočanstva o ustaškim zločinima. Pri tome nije spomenula poznatu mantru o tzv. Budisavljević. Zamjenica predsjednika SNV-a i saborska zastupnica Dragana Jeckov spomenula je i stradavanje nevinih Hrvata 90-ih godina za srpsko-hrvatskoga rata, dok je uklanjanje memorijalnih obilježja s 1564 imena žrtava označila krajnje smišljenom, vulgarnom revizijom događaja. Dodajmo da je svetosavski pomen vodio pravoslavni paroh o. Mile iz susjednoga Topuskoga. dječjem logoru u Sisku i “najvećim zaslugama” za spas kozaračke siročadi Dijane Oxner T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Kradljiva Ikača guzača
  #1 Kradljiva Ikača guzača 4 kolovoza, 2020, 09:31

  Valjda će na proljeće sjašiti ona, njeni fašisti i teroristi u Sisku i diljem Najljepše Naše. Hrvati, pozor! Za dom – spremni! i Smrt crvenom fašizmu!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ikača prva na toboganu za druga Tita
  #2 Ikača prva na toboganu za druga Tita 2 kolovoza, 2020, 20:11

  Ako je vjerovati privatnom portalu Sisak.info, drugarica šefi ca Partije, grada partije i gradske love ipak je instalirala skupocjeni tobogan (HDZ tvrdi preprodani tobogan za firmu zaslužnoga uličara Darka Kibidabi i cijenu u milijunima!). Čemu podmetanja, kreten je zaslužan za ustoličenje Milanovića (ali mu se vrhovnik petlja oko žene). Predlažem da žena krivoga imena (spominje se ime Isusovo bude prva i da svoju poželjnu tjelesinu spusti prva z bazen, uz adekvatan medijski odjek u ciganskim i vlaškim glasilima. Odmah iza nje treba se guziom glancati šmrcavi ovisnik, zaljubljen u kuću cveća i korisnika grobnice. Druže Tito mi ti se kunemo!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Druže pljenkoviću bit ćeš glavni veleizdajnik!
  #3 Druže pljenkoviću bit ćeš glavni veleizdajnik! 31 srpnja, 2020, 10:12

  Plenkoviću, znaš li ti tko je dobio vlaško-šokački rat? Naravno da pojm nemaš, jer uopće nije zanimao, bio si anemičan?! Čemu se prostireš poput tepiha gamadi vekovnih materijalno vojnih gubitnika ispraznih brbljavacarastrojiti dušmana…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. žrdina
  #4 žrdina 31 srpnja, 2020, 07:17

  Tifusarski nakot brani zločin i otimačinu petokrakih đedova
  uz pomoć svojih saveznika četnika.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Pero
  #5 Pero 30 srpnja, 2020, 21:25

  Opet činimo novi zločin nad našim žrtvama. Srbi du u agresiji pobili 7 263 civila, od čega preko 400 djece (evidencija Stozera saniteta, vidi knjigu). Napravili su 300 milijardi dolara gospodarske štete (vidi internet Prsljak, ratne štete). Za ove zločine nitko nije kažnjen ali će sada biti nagrađen! Isto kao 1945.g. Takva će nam biti i budućnost. Htvateki ne uče iz svoje povijesti!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code